بحث:اشترنهایم، کارل (۱۸۷۸ـ۱۹۴۲)

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی

بازخورد خوانندگان :اشترنهایم \ešternhāym\، وی...

79.175.138.133 ارسال کرد این نظر در ‏۳ فوریهٔ ۲۰۲۱ (دیدن همه بازخوردها).

اشترنهایم \ešternhāym\، ویلیام آدُلف کارل (۱۸۷۸-۱۹۴۲ م / ۱۲۵۷-۱۳۲۱ ش)، نمایشنامه‌نویس آلمانی. شهرت او بیشتر به‌سبب کمدیهای هجوآمیزی است که به‌زبان ساده، دربارۀ ارزشها و آرزوهای مردم طبقۀ متوسط نوشته است.

اشترنهایم در لایپزیگ زاده شد و در دانشگاههای آلمان در رشته‌های فلسفه، روان‌شناسی و حقوق تحصیل کرد. ثروت خانواده و دو همسر نخستش، او را از کارکردن بی‌نیاز کرد و به او مجال داد که بیشتر اوقاتش را به نوشتن و سیر و سیاحت بگذراند. اشترنهایم در ۱۵سالگی نمایشنامه‌نویسی را آغاز کرد، اما نخستین نمایشنامه‌های او اقتباسی بودند. او در شماری از نمایشنامه‌هایش، افراد خانواده‌ای تن‌پرور و جاه‌طلب را نشان می‌دهد که چهرۀ حقیقی خود را در پس نقاب بورژوایی پنهان کرده‌اند. نمایشنامه‌های متأخرتر او از موفقیت کمتری برخوردار بود. زبان تلگرافی در نمایشنامه‌های نخستینش به‌سانِ پلی میان زبان نمایشنامه‌های فرانک وِدِکیند (که دخترش سومین همسر اشترنهایم بود) و بِرتولت برِشت است. اشترنهایم را بیشتر در زمرۀ نمایشنامه‌نویسان اِکسپرسیونیست برشمرده‌اند، اما او، خود، سرسختانه باور داشت که نویسنده‌ای واقع‌گرا (رئالیست) است. افراد خانواده‌اش نمایندۀ همان خرده‌بورژواهایی بودند که از آنها انتقاد می‌کرد. یهودستیزی‌ای که به‌رغم تبار یهودی او در آثار انتقادی و اجتماعی‌اش دیده می‌شود، نیز نشان‌دهندۀ وضعیتی در جامعۀ آلمان است که زمینۀ مساعدی را برای به قدرت رسیدن هیتلر فراهم آورد. داستانهای کوتاه و بلند اشترنهایم به‌شیوه‌ای پیشرو (آوانگارد) نوشته، و با استقبال خوانندگان روبـه‌رو شدند. زنـدگی‌نامۀ خـودنوشت او، بـا عنوان «اروپای پیش‌ از جنگ در تصویر زندگی من[۱]»، در ۱۹۳۶ م منتشر شد. از میان نمایشنامه‌های او می‌توان از «زیرشلواری[۲]» (۱۹۱۱ م)، «فخرفروش» (۱۹۱۴ م)[۳]، «۱۹۱۳» (۱۹۱۵ م)، «سنگواره[۴]» (۱۹۲۵ م) نام برد. Vorkriegseuropa im Gleichnis meines Lebens -۱ ۲- Die Hose ۳- Der Snob ۴- Das Fossil

https://www.cgie.org.ir/fa/article/239819/%D8%A7%D8%B4%D8%AA%D8%B1%D9%86%D9%87%D8%A7%DB%8C%D9%85

هرگونه نظر

Aeen (بحث) ‏۸ فوریهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۰۶:۲۴ (GMT)

از توجه و نظر شما بسیار سپاسگزاریم. در صورت عضویت در دانشنامه، می‌توانیم تعاملات بیشتری داشته باشیم و شما قادر به ویرایش یا ایجاد مقالات خواهید بود.