بوستان، مجدالعلی (مشهد ۱۲۷۸ـ تهران ۱۳۶۴ش)

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
مجدالعلی بوستان
زادروز مشهد 1378ش
درگذشت تهران 1364ش
ملیت ایرانی
شغل و تخصص اصلی ادیب و پژوهشگر ادبیات
آثار دستور زبان فارسی برای مدارس ابتدایی (تجدید چاپ مکرر)؛ تذکرۀ منتهیان؛ تصحیح دیوان باباطاهر عریان (با همکاری وحید دستگردی و دیگران)؛ دستور شرق.
گروه مقاله ادبیات فارسی
خویشاوندان سرشناس وحید دستگردی (پدرزن)؛ بهمن بوستان (فرزند)؛ علی بوستان (نوه)

مجدالعلی بوستان (مشهد ۱۲۷۸ـ تهران ۱۳۶۴ش)

مجدالعلی بوستان

(با اسم مستعار «پویه»، «بیابانی»، «عمید جلال» و «بندۀ خدا») مصحح، ادیب و پژوهشگر ایرانی. پس از گذراندن دوران مکتب، مبانی عربی و دیگر دانش‌های ادب عربی مرسوم زمان را نزد عبدالجواد ادیب نیشابوری و مقدمات علوم معقول و منقول را نزد علمای آن زمان در مشهد آموخت. در سا‌ل‌های ۱۳۳۳ـ ۱۳۳۴ نزد میرزا حسین تهرانی (یکی از شاگردان صدرالاطبا) ضمن آموختن مقدمات طب قدیم، زبان فرانسوی را نیز فراگرفت. سپس در مدارس جدیدۀ خراسان به تدریس و نشر مقالات ادبی و اجتماعی پرداخت که مقالاتش در روزنامه‌های خراسان به‌ چاپ می‌رسید. روزنامۀ بوستان خراسان را تأسیس و منتشر کرد.

بوستان هنگام اقامت در خراسان، از گروه هواداران کلنل محمدتقی‌خان پسیان بود و در راه تحقق هدف و اندیشۀ کلنل تلاش کرد. در ۱۳۰۳ش، در تشکیلات جدید عدلیه به کار دعوت شد و تا مستشاری دیوان عالی کشور پیش رفت. وی از همان سال به تهران مهاجرت کرد و ضمن ازدواج با دختر حسن وحید دستگردی، در انجمن‌های ادبی فعالیت داشت.

بهمن بوستان (پژوهشگر موسیقی و ادبیات) فرزند وی بوده و علی بوستان (نوازندۀ موسیقی سنتی) نوۀ اوست.

از تألیفات اوست: دستور زبان فارسی برای مدارس ابتدایی (تجدید چاپ مکرر)؛ تذکرۀ منتهیان؛ تصحیح دیوان باباطاهر عریان (با همکاری وحید دستگردی و دیگران)؛ دستور شرق.