ماندزو، جاکومو (۱۹۰۸ـ۱۹۹۱): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
خط ۳: خط ۳:
[[پرونده:38084600.jpg|بندانگشتی|جاکومو ماندزو]]
[[پرونده:38084600.jpg|بندانگشتی|جاکومو ماندزو]]
[[پرونده:38084600-2.jpg|بندانگشتی|اثری از ماندزو]]
[[پرونده:38084600-2.jpg|بندانگشتی|اثری از ماندزو]]
مجسمه‌ساز ایتالیایی. اگرچه چپ‌گرا بود، و به خدا اعتقاد نداشت، سفارش‌های دینی بسیاری اجرا کرد، همچون ''دروازۀ مرگ<ref>''Door of Death''</ref>''&nbsp;(۱۹۶۴) برای کلیسای سان پیِترو<ref>St Peter’s Basilica</ref>&nbsp;در رم، و سردیس پاپ ژان بیست و سوم<ref>Pope John XXIII</ref>&nbsp;(۱۹۶۳). در پیکره‌هایی که اغلب از مفرغ<ref>bronze </ref>&nbsp;می‌ساخت، ایمان او به شأن ذاتی شکل انسانی مشهود است. ماندزو در برگامو<ref>Bergamo </ref>، لومباردی<ref>Lombardy </ref>، به‌دنیا آمد. نجاری و مطلاکاری را فراگرفت، و مجسمه‌سازی را کمابیش نزد خود آموخت. در میلان در دهۀ ۱۹۳۰، با روشنفکران پیشتاز ضد فاشیست<ref>antifascist </ref>&nbsp;ارتباط پیدا کرد، ولی خود هرگز مدرنیست نشد. هنرمندانی همچون اوگوست رودَن<ref>Auguste Rodin</ref>، ادگار دگا<ref>Edgar Degas</ref>&nbsp;و آریستید مایول<ref>Aristide Maillol</ref>، مجسمه‌سازان فرانسوی، را بیش از هنرمندان دیگر می‌ستود. در ۱۹۳۸، نخستین تندیس از مجموعۀ مکرر «کاردینال»ها را ساخت که فرم آن‌ها رفته‌رفته ساده‌تر می‌شد. در دوران پیری، به نقاشی گرایید و گه‌گاه به طراحی صحنه پرداخت، ازجمله برای ''اُدیپوس شاه<ref>''Oedipus Rex''</ref>''&nbsp;اثر ایگور استراوینسکی<ref>Igor Stravinsky</ref>.
مجسمه‌ساز ایتالیایی. اگرچه چپ‌گرا بود، و به خدا اعتقاد نداشت، سفارش‌های دینی بسیاری اجرا کرد، همچون ''دروازۀ مرگ<ref>''Door of Death''</ref>''&nbsp;(۱۹۶۴) برای کلیسای سان پیِترو<ref>St Peter’s Basilica</ref>&nbsp;در رم، و سردیس پاپ ژان بیست و سوم<ref>Pope John XXIII</ref>&nbsp;(۱۹۶۳). در پیکره‌هایی که اغلب از مفرغ<ref>bronze </ref>&nbsp;می‌ساخت، ایمان او به شأن ذاتی شکل انسانی مشهود است.  
 
ماندزو در برگامو<ref>Bergamo </ref>، لومباردی<ref>Lombardy </ref>، به‌دنیا آمد. نجاری و مطلاکاری را فراگرفت، و مجسمه‌سازی را کمابیش نزد خود آموخت. در میلان در دهۀ ۱۹۳۰، با روشنفکران پیشتاز ضد [[فاشیسم|فاشیست]]<ref>antifascist </ref>&nbsp;ارتباط پیدا کرد، ولی خود هرگز مدرنیست نشد. هنرمندانی همچون [[رودن، اوگوست (۱۸۴۰ـ۱۹۱۷)|اوگوست رودَن]]<ref>Auguste Rodin</ref>، [[دگا، ادگار (۱۸۳۴ـ۱۹۱۷)|ادگار دگا]]<ref>Edgar Degas</ref>&nbsp;و [[مایول، آریستید (۱۸۶۱ـ۱۹۴۴)|آریستید مایول]]<ref>Aristide Maillol</ref>، مجسمه‌سازان فرانسوی، را بیش از هنرمندان دیگر می‌ستود. در ۱۹۳۸، نخستین تندیس از مجموعۀ مکرر «کاردینال»ها را ساخت که فرم آن‌ها رفته‌رفته ساده‌تر می‌شد. در دوران پیری، به نقاشی گرایید و گه‌گاه به طراحی صحنه پرداخت، ازجمله برای ''اُدیپوس شاه<ref>''Oedipus Rex''</ref>''&nbsp;اثر [[استراوینسکی، ایگور (۱۸۸۲ـ۱۹۷۱)|ایگور استراوینسکی]]<ref>Igor Stravinsky</ref>.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۶ مارس ۲۰۲۲، ساعت ۰۹:۰۴

مانْدْزو، جاکومو (۱۹۰۸ـ۱۹۹۱)(Manzu, Giacomo)

جاکومو ماندزو
اثری از ماندزو

مجسمه‌ساز ایتالیایی. اگرچه چپ‌گرا بود، و به خدا اعتقاد نداشت، سفارش‌های دینی بسیاری اجرا کرد، همچون دروازۀ مرگ[۱] (۱۹۶۴) برای کلیسای سان پیِترو[۲] در رم، و سردیس پاپ ژان بیست و سوم[۳] (۱۹۶۳). در پیکره‌هایی که اغلب از مفرغ[۴] می‌ساخت، ایمان او به شأن ذاتی شکل انسانی مشهود است.

ماندزو در برگامو[۵]، لومباردی[۶]، به‌دنیا آمد. نجاری و مطلاکاری را فراگرفت، و مجسمه‌سازی را کمابیش نزد خود آموخت. در میلان در دهۀ ۱۹۳۰، با روشنفکران پیشتاز ضد فاشیست[۷] ارتباط پیدا کرد، ولی خود هرگز مدرنیست نشد. هنرمندانی همچون اوگوست رودَن[۸]، ادگار دگا[۹] و آریستید مایول[۱۰]، مجسمه‌سازان فرانسوی، را بیش از هنرمندان دیگر می‌ستود. در ۱۹۳۸، نخستین تندیس از مجموعۀ مکرر «کاردینال»ها را ساخت که فرم آن‌ها رفته‌رفته ساده‌تر می‌شد. در دوران پیری، به نقاشی گرایید و گه‌گاه به طراحی صحنه پرداخت، ازجمله برای اُدیپوس شاه[۱۱] اثر ایگور استراوینسکی[۱۲].

 


  1. Door of Death
  2. St Peter’s Basilica
  3. Pope John XXIII
  4. bronze
  5. Bergamo
  6. Lombardy
  7. antifascist
  8. Auguste Rodin
  9. Edgar Degas
  10. Aristide Maillol
  11. Oedipus Rex
  12. Igor Stravinsky