گابو، نایوم (۱۸۹۰ـ۱۹۷۷): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۲۷: خط ۲۷:
|پست تخصصی =
|پست تخصصی =
|باشگاه =
|باشگاه =
}} گابو، نائوم (۱۸۹۰ـ۱۹۷۷)(Gabo, Naum)<br/> [[File:36001500-1.jpg|thumb|ساختار خطي شماره 2]][[File:36001500.jpg|thumb|ساختار خطي شماره 2]]
}} گابو، نائوم (۱۸۹۰ـ۱۹۷۷)(Gabo, Naum)<br />  


(نام اصلی: نائوم نیمیا پفسنر<ref>Naum Neemia Pevsner
(نام اصلی: نائوم نیمیا پفسنر<ref>Naum Neemia Pevsner
</ref>) مجسمه‌ساز انتزاع‌گرا<ref>abstract c</ref>ی امریکایی، زادۀ روسیه. از نمایندگان پیش‌گام ساختگری<ref>onstructivism </ref> و از نخستین هنرمندانی بود که مجسمۀ جنبان<ref>Kinetic Sculpture </ref> ساخت. در آثار بعدی‌اش اغلب از مواد پلاستیکی شفاف استفاده می‌کرد، تا بیشتر بر مشخص‌کردن فضا تأکید گذارد تا بر اشغال آن؛ چنان که در اثرش با نام ''ساختار خطی''<ref>Linear Construction </ref> (۱۹۴۲؛ نگارخانۀ تیت<ref>Tate Gallery</ref>، لندن) مشهود است. گابو و برادرش آنتوان پفنر<ref> Antoine Pevsner </ref> نظرات خود را در نشریّۀ ''بیانیّۀ واقع‌گرایی''<ref>Realist Manifesto </ref> (۱۹۲۰) منتشر کردند.


</ref>) مجسمه‌ساز انتزاع‌گرا<ref>abstract c</ref>ی امریکایی، زادۀ روسیه. از نمایندگان پیش‌گام ساختگری<ref>onstructivism </ref>، و از نخستین هنرمندانی بود که مجسمۀ جنبان<ref>Kinetic Sculpture </ref> ساخت. در آثار بعدی‌اش اغلب از مواد پلاستیکی شفاف استفاده می‌کرد، تا بیشتر بر مشخص‌کردن فضا تأکید گذارد تا بر اشغال آن؛ چنان که در اثرش با نام ''ساختار خطی''<ref>Linear Construction </ref> (۱۹۴۲؛ نگارخانۀ تیت<ref>Tate Gallery</ref>، لندن) مشهود است. گابو و برادرش آنتوان پفنر<ref> Antoine Pevsner </ref> نظرات خود را در نشریّۀ ''بیانیّۀ واقع‌گرایی''<ref>Realist Manifesto </ref> (۱۹۲۰) منتشر کردند. بسیاری از مهم‌ترین آثار گابو، پس از این دوره تاریخ‌گذاری شده‌اند؛ ازجمله ساختارهای هندسی‌اش از فلز و پلاستیکِ شفّاف، و ''میلۀ لرزان''<ref>Vibrating Rod </ref> (۱۹۲۰؛ نگارخانۀ تیت، لندن)، که از نخستین مجسمه‌هایی است که در آن حرکتِ واقعی وجود دارد. در دهۀ ۱۹۲۰ در هنرستان طرّاحی باوهاوسِ<ref>Bauhaus</ref> آلمان، تدریس کرد. گابو در بریانسک<ref> Bryansk </ref> به‌دنیا آمد؛ در روسیه و آلمان، مهندسی و پزشکی خواند. در ۱۹۱۳ در سفر به پاریس، با هنرمندان پیشتاز طرح دوستی ریخت، و به مجسمه‌سازی روآورد. از ۱۹۱۵ نامِ گابو را برگزید. در دوران جنگ جهانی اول در استکهلم و سوئد به‌سر بُرد و با برادرش کار کرد. در آن‌جا نخستین مجسمه‌هایش را با فلز و چوب ساخت، که بیشتر از سطوح مستوی تشکیل شده بودند تا از حجم؛ همچون ''سردیسِ ساختاریافته، شمارۀ ۲''<ref>‌Constructed Head No 2 </ref> (۱۹۱۶؛ نگارخانۀ تِیت، لندن). بعد از انقلاب روسیه به کشورش بازگشت، و به هنرمندانی پیوست که به تداوم هنر ناب<ref>pure art </ref> اعتقاد داشتند و با هنرِ صرفاً کاربردی، همچون هنر ولادیمیر تاتلین<ref>Vladimir Tatlin</ref>، مخالفت می‌ورزیدند. در ۱۹۲۲ روسیه را برای همیشه ترک کرد و به برلین رفت، و در باوهاوس به‌تدریس پرداخت؛ از ۱۹۳۵ تا ۱۹۴۵ در انگلستان به‌سر برد، و حضورش برای پیشرفت هنر انتزاعی در آن کشور محرکی نیرومند بود. در ۱۹۴۶ در امریکا اقامت گزید.
بسیاری از مهم‌ترین آثار گابو، پس از این دوره تاریخ‌گذاری شده‌اند؛ ازجمله ساختارهای هندسی‌اش از فلز و پلاستیکِ شفّاف، و ''میلۀ لرزان''<ref>Vibrating Rod </ref> (۱۹۲۰؛ نگارخانۀ تیت، لندن)، که از نخستین مجسمه‌هایی است که در آن حرکتِ واقعی وجود دارد. در دهۀ ۱۹۲۰ در هنرستان طرّاحی [[باوهاوس|باوهاوسِ]]<ref>Bauhaus</ref> آلمان، تدریس کرد. گابو در بریانسک<ref> Bryansk </ref> به‌دنیا آمد؛ در روسیه و آلمان، مهندسی و پزشکی خواند. در ۱۹۱۳ در سفر به پاریس، با هنرمندان پیشتاز طرح دوستی ریخت، و به مجسمه‌سازی روآورد. از ۱۹۱۵ نامِ گابو را برگزید. در دوران جنگ جهانی اول در استکهلم و سوئد به‌سر بُرد و با برادرش کار کرد. در آن‌جا نخستین مجسمه‌هایش را با فلز و چوب ساخت، که بیشتر از سطوح مستوی تشکیل شده بودند تا از حجم؛ همچون ''سردیسِ ساختاریافته، شمارۀ ۲''<ref>‌Constructed Head No 2 </ref> (۱۹۱۶؛ نگارخانۀ تِیت، لندن). بعد از انقلاب روسیه به کشورش بازگشت، و به هنرمندانی پیوست که به تداوم هنر ناب<ref>pure art </ref> اعتقاد داشتند و با هنرِ صرفاً کاربردی، همچون هنر [[تاتلین، ولادیمیر (۱۸۸۵ـ۱۹۵۳)|ولادیمیر تاتلین]]<ref>Vladimir Tatlin</ref>، مخالفت می‌ورزیدند. در ۱۹۲۲ روسیه را برای همیشه ترک کرد و به برلین رفت، و در باوهاوس به‌تدریس پرداخت؛ از ۱۹۳۵ تا ۱۹۴۵ در انگلستان به‌سر برد، و حضورش برای پیشرفت هنر انتزاعی در آن کشور محرکی نیرومند بود. در ۱۹۴۶ در امریکا اقامت گزید.
 
[[پرونده:36001500-3.jpg|بندانگشتی|نائوم گابو]]
&nbsp;
&nbsp;


----
----


[[Category:نگارگری و مجسمه سازی جهان]] [[Category:قرن 20 - اشخاص]]
[[Category:نگارگری و مجسمه سازی جهان]]  
[[Category:قرن 20 - اشخاص]]
<references />[[File:36001500.jpg|thumb|ساختار خطي شماره 2]][[File:36001500-1.jpg|thumb|ساختار خطي شماره 2]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۳ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۱۰:۱۶

نایوم گابو
Naum Gabo
زادروز ۱۸۹۰م
درگذشت ۱۹۷۷م
محل زندگی روسیه، امریکا
ملیت روسیه ای
تحصیلات و محل تحصیل مهندسی و پزشکی در روسیه و آلمان
شغل و تخصص اصلی مجسمه ساز
سبک ساختگری، انتزاعی
آثار سردیس ساختاریافته، شماره ۲  (۱۹۱۶؛ نگارخانه تیت، لندن)
گروه مقاله نگارگری و مجسمه سازی جهان

گابو، نائوم (۱۸۹۰ـ۱۹۷۷)(Gabo, Naum)

(نام اصلی: نائوم نیمیا پفسنر[۱]) مجسمه‌ساز انتزاع‌گرا[۲]ی امریکایی، زادۀ روسیه. از نمایندگان پیش‌گام ساختگری[۳] و از نخستین هنرمندانی بود که مجسمۀ جنبان[۴] ساخت. در آثار بعدی‌اش اغلب از مواد پلاستیکی شفاف استفاده می‌کرد، تا بیشتر بر مشخص‌کردن فضا تأکید گذارد تا بر اشغال آن؛ چنان که در اثرش با نام ساختار خطی[۵] (۱۹۴۲؛ نگارخانۀ تیت[۶]، لندن) مشهود است. گابو و برادرش آنتوان پفنر[۷] نظرات خود را در نشریّۀ بیانیّۀ واقع‌گرایی[۸] (۱۹۲۰) منتشر کردند.

بسیاری از مهم‌ترین آثار گابو، پس از این دوره تاریخ‌گذاری شده‌اند؛ ازجمله ساختارهای هندسی‌اش از فلز و پلاستیکِ شفّاف، و میلۀ لرزان[۹] (۱۹۲۰؛ نگارخانۀ تیت، لندن)، که از نخستین مجسمه‌هایی است که در آن حرکتِ واقعی وجود دارد. در دهۀ ۱۹۲۰ در هنرستان طرّاحی باوهاوسِ[۱۰] آلمان، تدریس کرد. گابو در بریانسک[۱۱] به‌دنیا آمد؛ در روسیه و آلمان، مهندسی و پزشکی خواند. در ۱۹۱۳ در سفر به پاریس، با هنرمندان پیشتاز طرح دوستی ریخت، و به مجسمه‌سازی روآورد. از ۱۹۱۵ نامِ گابو را برگزید. در دوران جنگ جهانی اول در استکهلم و سوئد به‌سر بُرد و با برادرش کار کرد. در آن‌جا نخستین مجسمه‌هایش را با فلز و چوب ساخت، که بیشتر از سطوح مستوی تشکیل شده بودند تا از حجم؛ همچون سردیسِ ساختاریافته، شمارۀ ۲[۱۲] (۱۹۱۶؛ نگارخانۀ تِیت، لندن). بعد از انقلاب روسیه به کشورش بازگشت، و به هنرمندانی پیوست که به تداوم هنر ناب[۱۳] اعتقاد داشتند و با هنرِ صرفاً کاربردی، همچون هنر ولادیمیر تاتلین[۱۴]، مخالفت می‌ورزیدند. در ۱۹۲۲ روسیه را برای همیشه ترک کرد و به برلین رفت، و در باوهاوس به‌تدریس پرداخت؛ از ۱۹۳۵ تا ۱۹۴۵ در انگلستان به‌سر برد، و حضورش برای پیشرفت هنر انتزاعی در آن کشور محرکی نیرومند بود. در ۱۹۴۶ در امریکا اقامت گزید.

نائوم گابو

 


  1. Naum Neemia Pevsner
  2. abstract c
  3. onstructivism
  4. Kinetic Sculpture
  5. Linear Construction
  6. Tate Gallery
  7. Antoine Pevsner
  8. Realist Manifesto
  9. Vibrating Rod
  10. Bauhaus
  11. Bryansk
  12. ‌Constructed Head No 2
  13. pure art
  14. Vladimir Tatlin
ساختار خطي شماره 2
ساختار خطي شماره 2