مرثیه (فیلم 1354)

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۱۸ اکتبر ۲۰۲۲، ساعت ۰۵:۱۳ توسط Reza rouzbahani (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «فیلم بلند سینمایی به کارگردانی امیر نادری و از آثار متعلق به جریان موج نو سینمای ایران، تولید سال 1354. مرثیه در سال 1357 در ایران و از سال 1358 به بعد در چند جشنواره از جمله جشنواره­ی بین­المللی سینمای مؤلف سن رمو (ایتالیا)، جشنواره­ی بین­المللی فیل...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

فیلم بلند سینمایی به کارگردانی امیر نادری و از آثار متعلق به جریان موج نو سینمای ایران، تولید سال 1354. مرثیه در سال 1357 در ایران و از سال 1358 به بعد در چند جشنواره از جمله جشنواره­ی بین­المللی سینمای مؤلف سن رمو (ایتالیا)، جشنواره­ی بین­المللی فیلم پزارو (ایتالیا)­ و جشنواره­ی بین­المللی فیلم لاروشل (فرانسه) به نمایش درآمده است. زمان فیلم: 106 دقیقه

خلاصۀ داستان

سید نصرالله كه بیش از هشت سال از عمرش را در زندان گذرانده، پس از آزادی درمی­یابد كه جامعه او را نمی­پذیرد. نصرالله باخبر می­شود كه مادرش سه ماه پیش فوت كرده و فقط تفنگ بادی و تخته­ی نشانه­اش به جا مانده است. او در كوچه و خیابان، قهوه­خانه و خانه­های عمومی و خرابه­های شهر راه می­افتد و سعی می­كند آینده­ی روشنی برای خود فراهم كند. او در زندان جوراب­بافی یاد گرفته؛ اما در كارگاه­های سنتی جوراب­بافی كاری برای او نیست. بنابراین برای امرار معاش از همان تفنگ بادی و تخته­ی نشانه استفاده می­كند. با مشاركت یك لوطی انتری و پرده­دار در اتاقكی محقر زندگی می­كند. وقتی سید نصرالله به آن دو عادت كرده است پرده­دار با زنی بلیت­فروش ازدواج و آنها را ترك می­كند. لوطی انتری می­میرد و نصرالله با قفس پرنده­اش و انتر لوطی تنها می­ماند. او یك روز صبح پرنده­ی خود را از قفس آزاد می­كند و به بیرون شهر می­رود. انتر را رها می­كند و تفنگ بادی و تخته ­نشانه­اش را می­فروشد. با پول آن یك بطری مشروب می­خرد و آسیمه سر در خیابان­های شلوغ جنوب شهر خود را گم می­كند.

برخی از بازیگران و عوامل تولید

نویسنده: امیر نادری   

تهیه‌کننده: علی مرتضوی

مدیر فیلم‌برداری: غلامرضا مجاوری

تدوینگر: موسی افشار       

صدابردار: محمد محمدی

موسیقی: کامبیز روشن‌روان

بازیگران: منوچهر احمدی؛ رضا شاد؛ محمود بصیری؛ افشید عظیم¬نژاد؛ علی خان¬نار؛ مرتضی امامی؛ رضا یاقوتی