اروس (اخترشناسی): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


اِروس (اخترشناسی)(Eros)<br/> در اخترشناسی سیارک‌ها<ref>asteroid astronomy</ref>، نام سیارکی که کارل ویت<ref> Witt, Carl</ref> در ۱۸۹۸ کشف کرد. اروس نخستین سیارکی بود که کشف شد. مدارش به درون مدار مریخ<ref> Mars</ref> راه می‌یابد. این سیارک از ۲۲میلیون‌کیلومتری زمین گذر می‌کند و شکل کشیده‌ای دارد. اندازه‌اش ۱۳×۱۳×۳۳ کیلومتر است و هر&nbsp;۵.۳ ساعت یک‌بار به دور کوتاه‌ترین محور خود می‌چرخد. کاوشگر اِن ای اِی آر، ملاقات با سیارک نزدیک زمین<ref> NEAR </ref>، در ۱۴ فوریۀ ۲۰۰۰ به مداری در اطراف اِروس رسید. تصاویر نشان دادند که این سیارک به‌شدت حفره‌دار است و احتمالاً از آنچه پیش‌تر تصور می‌شد کهنسال‌تر است. سطح این سیارک از آلومینیوم، آهن، منیزیوم<ref>magnesium </ref>، و سیلیسیم<ref>silicon</ref> تشکیل شده است.
اِروس (اخترشناسی)(Eros)<br /> در اخترشناسی سیارک‌ها<ref>asteroid astronomy</ref>، نام سیارکی که کارل ویت<ref> Witt, Carl</ref> در ۱۸۹۸ کشف کرد. اروس نخستین سیارکی بود که کشف شد. مدارش به درون مدار [[مریخ]]<ref> Mars</ref> راه می‌یابد. این سیارک از ۲۲میلیون کیلومتری زمین گذر می‌کند و شکل کشیده‌ای دارد. اندازه‌اش ۱۳×۱۳×۳۳ کیلومتر است و هر ۵.۳ ساعت یک‌بار به دور کوتاه‌ترین محور خود می‌چرخد. کاوشگر اِن ای اِی آر، ملاقات با سیارک نزدیک [[زمین]]<ref> NEAR </ref>، در ۱۴ فوریۀ ۲۰۰۰ به مداری در اطراف اِروس رسید. تصاویر نشان دادند که این سیارک به‌شدت حفره‌دار است و احتمالاً از آنچه پیش‌تر تصور می‌شد کهنسال‌تر است. سطح این سیارک از [[آلومینیوم]]، [[آهن]]، [[منیزیوم]]<ref>magnesium </ref>، و [[سیلیسیوم|سیلیسیم]]<ref>silicon</ref> تشکیل شده است.


&nbsp;
<br />


----
----


[[Category:اخترشناسی]] [[Category:اجرام آسمانی]]
[[Category:اخترشناسی]]  
[[Category:اجرام آسمانی]]
<references />

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۷ ژانویهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۲۰:۲۴

اِروس (اخترشناسی)(Eros)
در اخترشناسی سیارک‌ها[۱]، نام سیارکی که کارل ویت[۲] در ۱۸۹۸ کشف کرد. اروس نخستین سیارکی بود که کشف شد. مدارش به درون مدار مریخ[۳] راه می‌یابد. این سیارک از ۲۲میلیون کیلومتری زمین گذر می‌کند و شکل کشیده‌ای دارد. اندازه‌اش ۱۳×۱۳×۳۳ کیلومتر است و هر ۵.۳ ساعت یک‌بار به دور کوتاه‌ترین محور خود می‌چرخد. کاوشگر اِن ای اِی آر، ملاقات با سیارک نزدیک زمین[۴]، در ۱۴ فوریۀ ۲۰۰۰ به مداری در اطراف اِروس رسید. تصاویر نشان دادند که این سیارک به‌شدت حفره‌دار است و احتمالاً از آنچه پیش‌تر تصور می‌شد کهنسال‌تر است. سطح این سیارک از آلومینیوم، آهن، منیزیوم[۵]، و سیلیسیم[۶] تشکیل شده است.



  1. asteroid astronomy
  2. Witt, Carl
  3. Mars
  4. NEAR
  5. magnesium
  6. silicon