فروشنده (فیلم)

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
نسخهٔ قابل چاپ دیگر پشتیبانی نمی‌شود و ممکن است در زمان رندر کردن با خطا مواجه شوید. لطفاً بوکمارک‌های مرورگر خود را به‌روزرسانی کنید و در عوض از عمبکرد چاپ پیش‌فرض مرورگر خود استفاده کنید.
از صحنه‌های فیلم
از صحنه‌های فیلم

فروشنده


فیلم بلند سینمایی ساخته‌ی اصغر فرهادی. فرهادی به عنوان نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده این فیلم اجتماعی را در سال 1394 تولید کرده است. فروشنده از پرافتخارترین آثار سینمای ایران در جشنواره‌های بین‌المللی و از آثار تحسین شده‌ی اصغر فرهادی است. این اثر جوایز بهترین فیلم‌نامه را از جشنواره‌ی کن سال 2016 و بهترین فیلم غیرانگلیسی‌زبان اسکار 2017 را به دست آورده است. فروشنده با اکرانی که از 10 شهریور تا 23 آبان 1395 طول کشید توانست به پرفروش‌ترین فیلم سال تبدیل شود و همچنین این اثر هم‌اکنون (22 اسفند 1398) در فهرست پرفروش‌ترین فیلم‌های تاریخ سینمای ایران بعد از فیلم کمدی خوب، بد، جلف در رتبه‌ی دوازدهم قرار دارد. این فیلم هم‌زمان با شرکت و نمایش در جشنواره‌های بین‌المللی، در اروپا برای عموم اکران شده است. فروشنده فیلم شسته‌رفته و ساختارمندی است که کوبنده شروع می‌شود و تأثیرگذار به اتمام می‌رسد. یدالله نجفی، صدابردار فیلم، در میانه‌های فیلم‌برداری این اثر به دلیل ایست قلبی درگذشت.


خلاصه‌ی داستان

عماد (با بازی شهاب حسینی) معلم ادبیات و جوانی مثبت است که شب‌ها با همسرش رعنا (با بازی ترانه علیدوستی) تئاتر بازی می‌کند. در ابتدای فیلم عماد و رعنا مجبور می‌شوند خانه‌ی خود را عوض کنند، چرا که ساختمان ترک می‌خورد و امکان فرو ریختنش به علت گودبرداری وجود دارد. بابک (با بازی بابک کریمی) مسئول تئاتر است که به عماد پیشنهاد اجاره‌ی خانه‌ای می‌کند. عماد و رعنا به خانه‌ی جدید اسباب‌کشی می‌کنند. رعنا به حمام می‌رود و شخصی ناشناس وارد خانه و بعد حمام می‌شود و به رعنا تجاوز کرده و فرار می‌کند. در ادامه مشخص می‌شود که ساکن قبلی خانه زنی فاحشه بوده و آن مرد ناشناس هم از مشتری‌های همان خانم بوده است. با پی‌گیری‌های عماد و وانتی که از مرد متجاوز به جا مانده معلوم می‌شود پیرمردی این کار را کرده. پیرمردی که عماد در خانه‌ی قبلی خودش حبسش می‌کند و از او می‌خواهد تا به همسرش زنگ بزند و پیش خانواده‌اش قضیه را اعتراف کند تا آبرویش برود. در همین بین همسرش اصرار می‌کند که چنین کاری نکند و بی‌خیال شود. در آخر هم پیرمرد به خاطر فشار روانی و بیماری قلبی بی‌هوش می‌شود. در حالی که خانواده‌اش بالای سرش ایستاده‌اند و دامادش به او ماساژ قلبی می‌دهد فیلم تمام می‌شود.


برخی از جوایز

بهترین فیلم غیرانگلیسی‌زبان جشنواره‌ی فیلم اسکار (2017)؛ بهترین فیلم‌نامه‌ی و بهترین بازیگر نقش اول جشنواره‌ی فیلم کن (2016)؛ جایزه‌ی ویژه‌ی هیات داوران و هوگو نقره‌ای جشنواره‌ی فیلم شیکاگو (2017)؛ بهترین فیلم جشنواره‌ی فیلم مونیخ (2017)؛ تندیس زرین برای بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین فیلم‌نامه، بهترین بازیگر نقش اول مرد (شهاب حسینی)، بهترین بازیگر مرد نقش مکمل (فرید سجادی حسینی)، بهترین تدوین (هایده صفی‌یاری) و  بهترین طراحی صحنه (کیوان مقدم) از نوزدهمین‌ دوره‌ی جشن خانه‌ی سینما (1396).


عوامل فیلم

کارگردان: اصغر فرهادی

تهیه‌کننده: اصغر فرهادی

نویسنده: اصغر فرهادی

بازیگران: شهاب حسینی؛ ترانه علیدوستی؛ بابک کریمی؛ مینا ساداتی؛ مهدی کوشکی؛ فرید سجادی حسینی؛ احترام برومند؛ مجتبی پیرزاده

فیلم‌بردار: حسین جعفریان

تدوین: هایده صفی‌یاری

موسیقی: ستار اورکی

طراح صحنه و لباس: کیوان مقدم؛ سارا سمیعی

چهره‌پرداز: مهرداد میرکیانی

گروه صدا: یدالله نجفی؛ محمدرضا دلپاک؛ حسین بشاش



virgool

ilna