کونلون شان: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۳: خط ۳:


(یا: کوه‌های کونلون<ref>Kunlun Mountains
(یا: کوه‌های کونلون<ref>Kunlun Mountains
</ref>) رشته‌کوهی<ref>range</ref> در آسیا، با 2000 کیلومتر طول در مناطق غربی جمهوری خلق چین، در حاشیۀ فلات تبت<ref> Tibetan Plateau </ref>، بین هیمالایا و تین‌شان. با ۴هزار کیلومتر طول از شرق به غرب امتداد دارد و ارتفاع بلندترین قلّۀ آن، موزتاگ<ref>(Muztag (Muztagh</ref>، ۷,۲۸۲ متر است. بخش‌هایی از این رشته‌کوه، محدودۀ شمالی فلات بلند تبت را از دشت‌های آسیای مرکزی جدا می‌کند. این رشته‌کوه به دو بخش تقسیم می‌شود. بخش کوچک‌تر غربی و بخش اصلی شرقی. کونلون غربی زنجیره‌ای موازی از سه رشته‌کوه است که در نقاط کوچکی از هم جدا می‌شوند. کونلون شرقی از یک زنجیره کوهستانی تشکیل شده است که از دره‌ها عبور می‌کند. کونلون دارای آب و هوای خشک است و رودهای آن به دریاچه‌های منطقۀ آسیای مرکزی مثل تاریم و تزای‌دم می‌ریزد. بارندگی سالانه حدود 50 میلی‌متر و اکثر مناطق‌اش غیر مسکونی است. فقط درۀ رودهای بزرگ تا ارتفاع 3000 متری مسکونی هستند.
</ref>) رشته‌کوهی<ref>range</ref> در [[آسیا، قاره|آسیا]]، با 2000 کیلومتر طول در مناطق غربی جمهوری خلق [[چین]]، در حاشیۀ فلات [[تبت]]<ref> Tibetan Plateau </ref>، بین [[هیمالیا|هیمالایا]] و [[تین شان|تین‌شان]]. با ۴هزار کیلومتر طول از شرق به غرب امتداد دارد و ارتفاع بلندترین قلّۀ آن، موزتاگ<ref>(Muztag (Muztagh</ref>، ۷,۲۸۲ متر است. بخش‌هایی از این رشته‌کوه، محدودۀ شمالی فلات بلند تبت را از دشت‌های [[آسیای مرکزی]] جدا می‌کند. این رشته‌کوه به دو بخش تقسیم می‌شود. بخش کوچک‌تر غربی و بخش اصلی شرقی. کونلون غربی زنجیره‌ای موازی از سه رشته‌کوه است که در نقاط کوچکی از هم جدا می‌شوند. کونلون شرقی از یک زنجیره کوهستانی تشکیل شده است که از دره‌ها عبور می‌کند. کونلون دارای آب و هوای خشک است و رودهای آن به دریاچه‌های منطقۀ آسیای مرکزی مثل [[تاریم، حوضه|تاریم]] و تزای‌دم می‌ریزد. بارندگی سالانه حدود 50 میلی‌متر و اکثر مناطق‌اش غیر مسکونی است. فقط درۀ رودهای بزرگ تا ارتفاع 3000 متری مسکونی هستند.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۹ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۷:۳۱

کونْلون ‌شان (Kunlun Shan)

(یا: کوه‌های کونلون[۱]) رشته‌کوهی[۲] در آسیا، با 2000 کیلومتر طول در مناطق غربی جمهوری خلق چین، در حاشیۀ فلات تبت[۳]، بین هیمالایا و تین‌شان. با ۴هزار کیلومتر طول از شرق به غرب امتداد دارد و ارتفاع بلندترین قلّۀ آن، موزتاگ[۴]، ۷,۲۸۲ متر است. بخش‌هایی از این رشته‌کوه، محدودۀ شمالی فلات بلند تبت را از دشت‌های آسیای مرکزی جدا می‌کند. این رشته‌کوه به دو بخش تقسیم می‌شود. بخش کوچک‌تر غربی و بخش اصلی شرقی. کونلون غربی زنجیره‌ای موازی از سه رشته‌کوه است که در نقاط کوچکی از هم جدا می‌شوند. کونلون شرقی از یک زنجیره کوهستانی تشکیل شده است که از دره‌ها عبور می‌کند. کونلون دارای آب و هوای خشک است و رودهای آن به دریاچه‌های منطقۀ آسیای مرکزی مثل تاریم و تزای‌دم می‌ریزد. بارندگی سالانه حدود 50 میلی‌متر و اکثر مناطق‌اش غیر مسکونی است. فقط درۀ رودهای بزرگ تا ارتفاع 3000 متری مسکونی هستند.

 


  1. Kunlun Mountains
  2. range
  3. Tibetan Plateau
  4. (Muztag (Muztagh