یوسفی، غلام حسین (مشهد ۱۳۰۶ـ تهران ۱۳۶۹ش): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(جایگزینی متن - '\\4' به '<!--4')
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


یوسفی، غلام‌حسین (مشهد ۱۳۰۶ـ تهران ۱۳۶۹ش)<br>
 
[[پرونده: 42056100.jpg | بندانگشتی|يوسفي، غلام‌حسين]]
{{جعبه زندگینامه
{{جعبه زندگینامه
|عنوان = غلام حسین یوسفی
|عنوان = غلام حسین یوسفی
خط ۲۹: خط ۲۸:
|پست تخصصی =
|پست تخصصی =
|باشگاه =
|باشگاه =
}}ادیب، مصحّح، پژوهشگر و مترجم ایرانی. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در زادگاه خود گذراند و از دانشگاه تهران در رشته‌های زبان و ادبیات فارسی، قضایی و سیاسی دانشنامۀ لیسانس و در رشتۀ زبان و ادبیات فارسی دانشنامۀ فوق‌لیسانس و دکتری گرفت. در ۱۳۳۶ش به‌عنوان دانشیار در دانشکدۀ ادبیات مشهد به تدریس پرداخت. او بعدها افزون‌بر سِمت استادی، مدتی نیز مدیر بخش زبان و ادبیات فارسی و مدیر دورۀ فوق‌لیسانس و دکترای زبان و ادبیات فارسی دانشکدۀ ادبیات مشهد بوده است. در کنار ریاست ادارۀ انتشارات و روابط دانشگاهی، در نشر کتاب‌های دانشگاهی و ایجاد چاپخانۀ دانشگاه مشهد کوشید. از ۱۳۳۰ش مجلۀ ماهانۀ ادبی‌ـ‌تربیتی ‌''نامۀ فرهنگ'' را تأسیس و به مدیریت خود در مشهد برای دو سال منتشر کرد. مقالاتی نیز در ''دایرة‌المعارف اسلام (طبع بریل)''، ''دایرة‌المعارف ایرانیکا'' و مجلات مختلف به‌چاپ رسانده است. از تألیفات اوست: ''برگ‌هایی در آغوش باد''؛ ''چشمۀ روشن.'' از ترجمه‌های اوست: ''شیوه‌های نقد ادبی'' (دیوید دیچز، با همکاری محمدحسن مهدوی اردبیلی)؛ ''تحقیق دربارۀ سعدی'' (هانری ماسه، با همکاری محمدحسن مهدوی اردبیلی). از تصحیحات اوست: ''بوستان سعدی''؛ ''گلستان سعدی''؛ ''قابوس‌نامه''.
}}یوسفی، غلام‌حسین (مشهد ۱۳۰۶ـ تهران ۱۳۶۹ش)<br>
[[پرونده: 42056100.jpg | بندانگشتی|يوسفي، غلام‌حسين]]
ادیب، مصحّح، پژوهشگر و مترجم ایرانی. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در زادگاه خود گذراند و از دانشگاه تهران در رشته‌های زبان و ادبیات فارسی، قضایی و سیاسی دانشنامۀ لیسانس و در رشتۀ زبان و ادبیات فارسی دانشنامۀ فوق‌لیسانس و دکتری گرفت. در ۱۳۳۶ش به‌عنوان دانشیار در دانشکدۀ ادبیات مشهد به تدریس پرداخت. او بعدها افزون‌بر سِمت استادی، مدتی نیز مدیر بخش زبان و ادبیات فارسی و مدیر دورۀ فوق‌لیسانس و دکترای زبان و ادبیات فارسی دانشکدۀ ادبیات مشهد بوده است. در کنار ریاست ادارۀ انتشارات و روابط دانشگاهی، در نشر کتاب‌های دانشگاهی و ایجاد چاپخانۀ دانشگاه مشهد کوشید. از ۱۳۳۰ش مجلۀ ماهانۀ ادبی‌ـ‌تربیتی ‌''نامۀ فرهنگ'' را تأسیس و به مدیریت خود در مشهد برای دو سال منتشر کرد. مقالاتی نیز در ''دایرة‌المعارف اسلام (طبع بریل)''، ''دایرة‌المعارف ایرانیکا'' و مجلات مختلف به‌چاپ رسانده است. از تألیفات اوست: ''برگ‌هایی در آغوش باد''؛ ''چشمۀ روشن.'' از ترجمه‌های اوست: ''شیوه‌های نقد ادبی'' (دیوید دیچز، با همکاری محمدحسن مهدوی اردبیلی)؛ ''تحقیق دربارۀ سعدی'' (هانری ماسه، با همکاری محمدحسن مهدوی اردبیلی). از تصحیحات اوست: ''بوستان سعدی''؛ ''گلستان سعدی''؛ ''قابوس‌نامه''.
<br><!--42056100-->
<br><!--42056100-->
[[رده:ادبیات فارسی]]
[[رده:ادبیات فارسی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۱ سپتامبر ۲۰۲۲، ساعت ۰۳:۳۹


غلام حسین یوسفی
زادروز مشهد ۱۳۰۶ش
درگذشت تهران ۱۳۶۹ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل دکتری زبان و ادبیات فارسی
شغل و تخصص اصلی ادیب، مصحح
شغل و تخصص های دیگر پژوهشگر و مترجم
خویشاوندان سرشناس ادبیات فارسی، رسانه ها و ارتباطات، فرهنگ نامه و مرجع نویسی
جوایز و افتخارات  برگ هایی در آغوش باد؛ چشمه روشن

یوسفی، غلام‌حسین (مشهد ۱۳۰۶ـ تهران ۱۳۶۹ش)

يوسفي، غلام‌حسين

ادیب، مصحّح، پژوهشگر و مترجم ایرانی. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در زادگاه خود گذراند و از دانشگاه تهران در رشته‌های زبان و ادبیات فارسی، قضایی و سیاسی دانشنامۀ لیسانس و در رشتۀ زبان و ادبیات فارسی دانشنامۀ فوق‌لیسانس و دکتری گرفت. در ۱۳۳۶ش به‌عنوان دانشیار در دانشکدۀ ادبیات مشهد به تدریس پرداخت. او بعدها افزون‌بر سِمت استادی، مدتی نیز مدیر بخش زبان و ادبیات فارسی و مدیر دورۀ فوق‌لیسانس و دکترای زبان و ادبیات فارسی دانشکدۀ ادبیات مشهد بوده است. در کنار ریاست ادارۀ انتشارات و روابط دانشگاهی، در نشر کتاب‌های دانشگاهی و ایجاد چاپخانۀ دانشگاه مشهد کوشید. از ۱۳۳۰ش مجلۀ ماهانۀ ادبی‌ـ‌تربیتی ‌نامۀ فرهنگ را تأسیس و به مدیریت خود در مشهد برای دو سال منتشر کرد. مقالاتی نیز در دایرة‌المعارف اسلام (طبع بریل)، دایرة‌المعارف ایرانیکا و مجلات مختلف به‌چاپ رسانده است. از تألیفات اوست: برگ‌هایی در آغوش باد؛ چشمۀ روشن. از ترجمه‌های اوست: شیوه‌های نقد ادبی (دیوید دیچز، با همکاری محمدحسن مهدوی اردبیلی)؛ تحقیق دربارۀ سعدی (هانری ماسه، با همکاری محمدحسن مهدوی اردبیلی). از تصحیحات اوست: بوستان سعدی؛ گلستان سعدی؛ قابوس‌نامه.