رابرت رزنتال

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۱۰ ژوئیهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۰۶:۳۰ توسط Shahraabi (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
رابرت رزنتال Robert Rosenthal
زادروز گیسن آلمان 1933م
تحصیلات و محل تحصیل مدرک دکترای روان‌شناسی از دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس در 1956
شغل و تخصص اصلی روان‌شناس امریکایی زادۀ آلمان
شغل و تخصص های دیگر استاد برجسته روان‌شناسی در دانشگاه کالیفرنیا، ریورساید- روان‌شناس بالینی و روان‌شناس اجتماعی
فعالیت‌های مهم بررسی اثر پیگمالیون: تأثیر انتظارات معلمان بر دانش‌آموزان
آثار پیگمالیون در کلاس درس همراه با لنور جکابسون
گروه مقاله روانشناسی و روانپزشکی
پست تخصصی مدرس دانشگاه هاروارد
جوایز و افتخارات جایزۀ مدال طلای 2003 از انجمن روان‌شناسی امریکا و عضو منتخب آکادمی هنرها و علوم امریکا- در رتبۀ 84 برترین و مطرح‌ترین روان‌شناسان قرن بیستم
رابرت رزنتال

رابرت رزنتال (1933- ) Robert Rosenthal

روان‌شناس امریکایی زادۀ آلمان و استاد برجسته روان‌شناسی در دانشگاه کالیفرنیا[۱]، ریورساید[۲]. علایق وی شامل پیشگویی‌های کام‌بخش[۳] است، که وی در یک مطالعه مشهور از اثر پیگمالیون: تأثیر انتظارات معلمان بر دانش‌آموزان[۴] مورد بررسی قرار داد. اثر پیگمالیون اشاره به یک پدیده روان‌شناسی دارد که بر اساس آن، افراد تمایل دارند به گونه‌ای رفتار کنند که برآورده کنندۀ انتظارات و خواسته‌های دیگران باشد. برای مثال، اگر معلمی بر این باور باشد که بچه‌ای کند ذهن است، خود آن بچه هم باور می‌کند و به واقع دیر یاد می‌گیرد. برعکس این موضوع نیز صدق می‌کند و اگر از کسی انتظارات بالایی برود، او تلاش خود را برای دست‌یافتن به چنین انتظاری بالاتر می‌برد و زودتر می‌تواند به آن برسد.

واژۀ  پیگمالیون برگرفته از نام یکی از نمایش‌نامه‌های برنارد شاو است. در واقع پیگمالیون، نام مجسمه‌سازی بود که عاشق یکی از مجسمه‌های ساخت دست خودش شد. او مجسمه‌اش را مدام در آغوش می‌گرفت و به تدریج احساس کرد از سختی سنگ آن کاسته شده است. مجسمه به تدریج نرم‌تر شد و در نهایت همچون انسان، در آغوش پیگمالیون قرار گرفت. موضوعی که نمایش‌نامۀ پیگمالیون به آن می‌پردازد، این است که رفتاری که یک فرد با فردی دیگر دارد، چه خوب و چه بد، کاملاً قابل انتقال است و می‌تواند به حقیقت بپیوندد. پیگمالیون را به عنوان نماد انتظار و تأثیر انتظار بر واقعیت می‌دانند. پیگمالیون از مجسمۀ سنگی‌اش یک معشوقه می‌خواست و همین نیز برایش رخ داد.

رزنتال در 2 مارس 1933 در گیسن[۵] آلمان متولد شد و در 6 سالگی به همراه خانواده‌اش آلمان را ترک کرد. در 1956 مدرک دکترای روان‌شناسی از دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس[۶] را دریافت کرد. وی فعالیت شغلی خود را به عنوان روان‌شناس بالینی[۷] آغاز کرد و سپس به روان‌شناس اجتماعی[۸] تغییر داد. از 1962 تا 1999 در دانشگاه هاروارد[۹] تدریس کرد، در 1992 رئیس دپارتمان روان‌شناسی و در 1995 استاد روان‌شناسی شد. پس از بازنشستگی از دانشگاه هاروارد در 1999، به کالیفرنیا رفت. بخش عمده‌ای از کارهای وی بر ارتباط غیر کلامی[۱۰]، و به ویژه تأثیرش بر انتظارات[۱۱]، متمرکز شده است. از جمله جوایز و افتخارات اوست: جایزۀ مدال طلا[۱۲]ی 2003 از انجمن روان‌شناسی امریکا[۱۳] و عضو منتخب آکادمی هنرها و علوم امریکا[۱۴]. طبق گزارش منتشر شده در مجلۀ علمی انجمن روان‌شناسی امریکا در سال 2002، او در رتبۀ 84 برترین و مطرح‌ترین روان‌شناسان قرن بیستم قرار گرفته است.

کتاب پیگمالیون در کلاس درس[۱۵]، از جمله آثار اوست که همراه با لنور جکابسون[۱۶] نوشته است.


منابع:

en.wikipedia.org

rosenthal.socialpsychology.org

sites.google.com

psych.wisc.edu

fabbs.org/our_scientists




  1. University of California
  2. Riverside
  3. self-fulfilling prophecies
  4. Pygmalion Effect: the effect of teachers' expectations on students
  5. Giessen
  6. Los Angeles
  7. clinical psychologist
  8. social psychology
  9. Harvard
  10. nonverbal communication
  11. expectations
  12. Gold Medal Award
  13. (American Psychological Association (APA
  14. American Academy of Arts and Sciences
  15. Pygmalion in the Classroom
  16. Lenore Jacobson