نان و عشق و موتور 1000
Bread and love and motor 1000
فیلم بلند سینمایی به کارگردانی ابوالحسن داوودی در گونۀ کمدی، تولید سال 1380ش. نان و عشق و موتور 1000 در بخش مسابقۀ سینمای ایران بیستمین دوره جشنواره فیلم فجر (1380) و ششمین دوره جشن خانه سینما (1381) حضور داشته است. ایدۀ فیلم از رمان «شوهر مدرسهای[۱]» جووانینو گوارسکی، نویسنده و طنزپرداز ایتالیایی، اقتباس شده است. نان و عشق و موتور 1000 اثری قابل تأمل در گونۀ کمدی موقعیت است که امتیاز اصلیاش را از فرم و ساختار روایی و چهگونگی تلاقی خطوط داستانی و پس و پیش شدن زمان به منظور پیدا کردن بهترین زمان تداخل نقاط عطف و اوج و گرهگشایی دریافت میکند. فیلمنامۀ این اثر علاوه بر خطوط فرعی متعدد که نقاط تلاقی هوشمندانهای با خط قصه اصلی دارند، از کاراکترهای فرعی متنوعی بهره برده که هر یک به فراخور نیاز درام هویت و شناسنامه کمّی، کیفی و مخصوص به خود را یافته و علیرغم ریشههای کلیشهای از تیپهای متداول متمایز میشوند.
زمان فیلم: 123 دقیقه
خلاصۀ داستان
یارولی، عموی باران، كه تنها نگهدارندۀ وی و قیم او نیز بهشمار میآید، پس از تعلل باران در مورد ازدواج، او را موظف به تصمیمگیری و انتخاب همسر در مدتی معیّن میكند. باران كه در مدت تعیینشده موفق به انتخاب همسر نشده است مورد توجه و علاقۀ برزو، جوان تعمیركار، قرار میگیرد. یارولی از علاقۀ برزو نسبت به باران مطلع میشود و با به راه انداختن تعمیرگاهی كوچک در قسمتی از خانه وی را به ازدواج با باران ترغیب میكند. از سوی دیگر آریو شمس با فریب دادن باران و وعدۀ خروج از كشور نظر باران را نسبت به خود جلب كرده و او را مصمم به ازدواج با خود کرده است. باران توسط دو تن از مشتریان برزو، به نامهای داریوش و ارشک پی به فریبكاری آریو برده و سرانجام با برزو ازدواج میكند.
برخی از بازیگران و عوامل تولید
نویسندگان: پیمان قاسمخانی و ابوالحسن داوودی
تهیهکننده: ابوالحسن داوودی
فیلمبردار: تورج منصوری
تدوینگر: مصطفی خرقهپوش
طراح چهرهپردازی: رضا رادمنش
طراح صحنه و لباس: نگار جاودان
آهنگساز: محمدرضا علیقلی
صدابردار: محمود سماکباشی
بازیگران: اكبر عبدی؛ بهاره رهنما؛ گوهر خیراندیش؛ صغری عبیسی؛ ریما رامینفر؛ امیر جعفری؛ ملكه رنجبر؛ زیبا كاویانی؛ قادر پزشكی؛ اصغر بیچاره؛ عمار تفتی؛ سروش صحت؛ حسام نواب صفوی؛ احمد مهرانفر؛ سپند امیرسلیمانی
- ↑ Il marito in collegio