هندوشاه نخجوانی ( ـ۷۳۰ق): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(جایگزینی متن - '\\4' به '<!--4')
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


هِندوشاه نَخجَوانی (  ـ۷۳۰ق)<br>
هِندوشاه نَخجَوانی (  ـ۷۳۰ق)<br>
تاریخ‌نگار و مترجم ایرانی. در مدرسۀ مستنصریۀ بغداد درس خواند. شاگرد شمس‌الدین محمد بن حکیم کیشی بود. هندوشاه به نیابت برادرش، سیف‌الدوله امیرمحمود، یک‌چند حکومت کاشان داشت (۶۷۴ق). مدتی هم در دستگاه اتابک نصرت‌الدین احمد لر (۹۶۵ـ ۷۳۰ق) بوده است. به زبان‌های فارسی، ترکی، عربی، و پهلوی مسلط بود. از آثارش: ''تجارب‌السلف'' در تاریخ خلفا و وزرای اسلام تا انقراض خلافت عباسی است که ترجمۀ فارسی ُ''منْیَة‌اْلفُضلاء فی تواریخ‌الخلفاء و الوزراء''، نوشتۀ ابن طقطقی، با حذف‌ها و افزودهایی، است (تهران، ۱۳۵۷ش)؛ ''صحاح‌العجم/تحفة‌العشاق'' که فرهنگی فارسی به ترکی است (تهران، ۱۳۶۱ش).
تاریخ‌نگار و مترجم ایرانی. در مدرسۀ مستنصریۀ [[بغداد]] درس خواند. شاگرد شمس‌الدین محمد بن حکیم کیشی بود. هندوشاه به نیابت برادرش، سیف‌الدوله امیرمحمود، یک‌چند حکومت [[کاشان، شهر|کاشان]] داشت (۶۷۴ق). مدتی هم در دستگاه اتابک نصرت‌الدین احمد لر (۹۶۵ـ ۷۳۰ق) بوده است. به زبان‌های فارسی، ترکی، عربی، و پهلوی مسلط بود. از آثارش: ''[[تجارب السلف|تجارب‌السلف]]'' در تاریخ خلفا و وزرای اسلام تا انقراض خلافت عباسی است که ترجمۀ فارسی ُ''منْیَة‌اْلفُضلاء فی تواریخ‌الخلفاء و الوزراء''، نوشتۀ [[ابن طقطقی، صفی الدین ابوجعفرمحمد (۶۶۰ـ۷۰۹ق)|ابن طقطقی]]، با حذف‌ها و افزودهایی، است (تهران، ۱۳۵۷ش)؛ ''صحاح‌العجم/تحفة‌العشاق'' که فرهنگی فارسی به ترکی است (تهران، ۱۳۶۱ش).
<br><!--41124200-->
<br><!--41124200-->
[[رده:تاریخ ایران]]
[[رده:تاریخ ایران]]
[[رده:مورخان و کتابهای تاریخ]]
[[رده:مورخان و کتابهای تاریخ]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۸ مهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۸:۰۶

هِندوشاه نَخجَوانی ( ـ۷۳۰ق)
تاریخ‌نگار و مترجم ایرانی. در مدرسۀ مستنصریۀ بغداد درس خواند. شاگرد شمس‌الدین محمد بن حکیم کیشی بود. هندوشاه به نیابت برادرش، سیف‌الدوله امیرمحمود، یک‌چند حکومت کاشان داشت (۶۷۴ق). مدتی هم در دستگاه اتابک نصرت‌الدین احمد لر (۹۶۵ـ ۷۳۰ق) بوده است. به زبان‌های فارسی، ترکی، عربی، و پهلوی مسلط بود. از آثارش: تجارب‌السلف در تاریخ خلفا و وزرای اسلام تا انقراض خلافت عباسی است که ترجمۀ فارسی ُمنْیَة‌اْلفُضلاء فی تواریخ‌الخلفاء و الوزراء، نوشتۀ ابن طقطقی، با حذف‌ها و افزودهایی، است (تهران، ۱۳۵۷ش)؛ صحاح‌العجم/تحفة‌العشاق که فرهنگی فارسی به ترکی است (تهران، ۱۳۶۱ش).