آرمسترانگ، نیل آلدن (۱۹۳۰ـ۲۰۱۲): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۲۷: خط ۲۷:
|پست تخصصی =
|پست تخصصی =
|باشگاه =
|باشگاه =
}}آرمِسْتِرانگ، نیل آلدِن (۱۹۳۰ـ۲۰۱۲م)(Armstrong, Neil Alden)<br/> [[File:10096900.jpg|thumb|آرمِسْتِرانگ، نيل آلدِن]] فضانورد امریکایی. نخستین فردی بود که در ۲۰ ژوئیۀ ۱۹۶۹م قدم بر ماه گذاشت و این گفتۀ مشهور را بر زبان آورد: «این گامی کوتاه برای یک انسان، و جهشی غول‌آسا برای نوع بشر است». فرود بر ماه بخشی از [[آپولو، طرح|طرح آپولو]]<ref>Apollo project</ref> بود. در ۱۹۶۲، به «طرح ملی هوافضای ایالات متحده<ref>US National Aerospace Program</ref>» پیوست و در مارس ۱۹۶۶، «جمینی<ref>Gemini</ref>&nbsp;۸» را در طرح اتصال موشک بدون سرنشینِ آژنا<ref>Agena</ref>&nbsp;به آن هدایت کرد. در ۱۶ ژوئیۀ ۱۹۶۹، با ادوین (باز) آلدرین<ref>Aldrin, Edwin «Buzz»</ref>&nbsp;و مایکل کالینز<ref>Michael Collins</ref>&nbsp;پایگاه کیپ کندی<ref>Cape Kennedy</ref>&nbsp;(کیپ کاناورال<ref>Cape Canaveral</ref>&nbsp;کنونی) در فلوریدا را ترک کرد و چهار روز بعد در ماه فرود آمد. طی مأموریتی ۲۲ساعته، نمونه‌هایی از خاک ماه گردآوری، و چند دستگاه علمی در سطح ماه راه‌اندازی شد. آرمسترانگ در واپاکونتا<ref>Wapakoneta</ref>یِ اوهایو<ref>Ohio</ref>&nbsp;زاده شد. در ۱۶سالگی مدرک خلبانی گرفت. در دانشگاه پردیو<ref>Purdue</ref>&nbsp;واقع در ایندیانا درس خواند و از ۱۹۴۹ تا ۱۹۵۲ خلبان نیروی دریایی کره بود. سپس خلبان آزمایشی ناسا شد. از ۱۹۷۱ تا ۱۹۸۱، استاد مهندسی هوافضای دانشگاه سین‌سیناتی<ref>University of Cincinnati</ref>&nbsp;اوهایو بود، و سپس به ریاست شرکت هوافضای CTA رسید.
}}آرمِسْتِرانگ، نیل آلدِن (۱۹۳۰ـ۲۰۱۲م)(Armstrong, Neil Alden)<br/> [[File:10096900.jpg|thumb|آرمِسْتِرانگ، نيل آلدِن]] فضانورد امریکایی. نخستین فردی بود که در ۲۰ ژوئیۀ ۱۹۶۹م قدم بر ماه گذاشت و این گفتۀ مشهور را بر زبان آورد: «این گامی کوتاه برای یک انسان، و جهشی غول‌آسا برای نوع بشر است». فرود بر ماه بخشی از [[آپولو، طرح|طرح آپولو]]<ref>Apollo project</ref> بود. در ۱۹۶۲م، به «طرح ملی هوافضای [[امریکا، ایالات متحده|ایالات متحده]]<ref>US National Aerospace Program</ref>» پیوست و در مارس ۱۹۶۶م، «جمینی<ref>Gemini</ref> ۸» را در طرح اتصال [[موشک (۱)|موشک]] بدون سرنشینِ آژنا<ref>Agena</ref> به آن هدایت کرد. در ۱۶ ژوئیۀ ۱۹۶۹م، با [[آلدرین، ادوین (۱۹۳۰)|ادوین (باز) آلدرین]]<ref>Aldrin, Edwin «Buzz»</ref> و مایکل کالینز<ref>Michael Collins</ref> پایگاه [[کیپ کندی]]<ref>Cape Kennedy</ref>( [[کیپ کاناورال]]<ref>Cape Canaveral</ref> کنونی) در [[فلوریدا]] را ترک کرد و چهار روز بعد در ماه فرود آمد. طی مأموریتی ۲۲ساعته، نمونه‌هایی از خاک ماه گردآوری، و چند دستگاه علمی در سطح ماه راه‌اندازی شد. آرمسترانگ در واپاکونتا<ref>Wapakoneta</ref>یِ [[اوهایو، ایالت|اوهایو]]<ref>Ohio</ref> زاده شد. در ۱۶سالگی مدرک خلبانی گرفت. در دانشگاه پردیو<ref>Purdue</ref> واقع در [[ایندیانا]] درس خواند و از ۱۹۴۹ تا ۱۹۵۲م خلبان نیروی دریایی کره بود. سپس خلبان آزمایشی ناسا شد. از ۱۹۷۱ تا ۱۹۸۱م، استاد مهندسی هوافضای دانشگاه [[سین سیناتی|سین‌سیناتی]]<ref>University of Cincinnati</ref> اوهایو بود، و سپس به ریاست شرکت هوافضای CTA رسید.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۲ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۲۱:۱۸

نیل آلدن آرمسترانگ
Neil Alden Armstrong
زادروز واپاکونتا، اوهایو ۱۹۳۰م
درگذشت ۲۰۱۲م
ملیت امریکایی
تحصیلات و محل تحصیل دانشگاه پردیو ایندیانا
شغل و تخصص اصلی فضانورد
گروه مقاله اخترشناسی

آرمِسْتِرانگ، نیل آلدِن (۱۹۳۰ـ۲۰۱۲م)(Armstrong, Neil Alden)

آرمِسْتِرانگ، نيل آلدِن

فضانورد امریکایی. نخستین فردی بود که در ۲۰ ژوئیۀ ۱۹۶۹م قدم بر ماه گذاشت و این گفتۀ مشهور را بر زبان آورد: «این گامی کوتاه برای یک انسان، و جهشی غول‌آسا برای نوع بشر است». فرود بر ماه بخشی از طرح آپولو[۱] بود. در ۱۹۶۲م، به «طرح ملی هوافضای ایالات متحده[۲]» پیوست و در مارس ۱۹۶۶م، «جمینی[۳] ۸» را در طرح اتصال موشک بدون سرنشینِ آژنا[۴] به آن هدایت کرد. در ۱۶ ژوئیۀ ۱۹۶۹م، با ادوین (باز) آلدرین[۵] و مایکل کالینز[۶] پایگاه کیپ کندی[۷]( کیپ کاناورال[۸] کنونی) در فلوریدا را ترک کرد و چهار روز بعد در ماه فرود آمد. طی مأموریتی ۲۲ساعته، نمونه‌هایی از خاک ماه گردآوری، و چند دستگاه علمی در سطح ماه راه‌اندازی شد. آرمسترانگ در واپاکونتا[۹]یِ اوهایو[۱۰] زاده شد. در ۱۶سالگی مدرک خلبانی گرفت. در دانشگاه پردیو[۱۱] واقع در ایندیانا درس خواند و از ۱۹۴۹ تا ۱۹۵۲م خلبان نیروی دریایی کره بود. سپس خلبان آزمایشی ناسا شد. از ۱۹۷۱ تا ۱۹۸۱م، استاد مهندسی هوافضای دانشگاه سین‌سیناتی[۱۲] اوهایو بود، و سپس به ریاست شرکت هوافضای CTA رسید.

 


  1. Apollo project
  2. US National Aerospace Program
  3. Gemini
  4. Agena
  5. Aldrin, Edwin «Buzz»
  6. Michael Collins
  7. Cape Kennedy
  8. Cape Canaveral
  9. Wapakoneta
  10. Ohio
  11. Purdue
  12. University of Cincinnati