آریکا: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
 
[[پرونده:10107000.jpg|بندانگشتی|نمایی از بندر آریکا]]
آریکا (Arica)<br/> بندر و شمالی‌ترین شهرِ شیلی، در ناحیۀ تاراپاکا<ref>Tarapacá</ref>۱، به فاصلۀ ۲۰کیلومتری مرز پرو، با ۱۶۹,۲۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۲). در بخش بی‌باران شمال صحرای آتاکاما<ref>Atacama Desert</ref>۲ واقع شده است و وسیع‌ترین معدن روباز<ref>open-pit</ref>۳ مس جهان در نزدیکی آن در چوکیکاماتا<ref>Chuquicamata</ref>۴ قرار دارد. آریکا چندین‌بار براثر زلزله تخریب شده است. در ۱۸۸۰، زمانی که شیلی آن را از پرو گرفت با خاک یکسان شد. شیلی و پرو مدت‌ها بر سر تملّک این شهر با هم اختلاف داشتند؛ با میانجیگری امریکا و بر طبق قراردادی که دو کشور در ۱۹۲۹ امضا کردند، آریکا به شیلی واگذار گردید.<br/> &nbsp;
آریکا (Arica)<br /> بندر و شمالی‌ترین شهرِ [[شیلی]]، در ناحیۀ [[تاراپاکا]]<ref>Tarapacá</ref> ، به فاصلۀ ۲۰کیلومتری مرز [[پرو]]، با ۱۶۹,۲۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۲). در بخش بی‌باران شمال [[صحرای آتاکاما]]<ref>Atacama Desert</ref> واقع شده است و وسیع‌ترین معدن روباز<ref>open-pit</ref> مس جهان در نزدیکی آن در [[چوکیکاماتا]]<ref>Chuquicamata</ref> قرار دارد. آریکا چندین‌بار براثر زلزله تخریب شده است. در ۱۸۸۰، زمانی که شیلی آن را از پرو گرفت با خاک یکسان شد. شیلی و پرو مدت‌ها بر سر تملّک این شهر با هم اختلاف داشتند؛ با میانجیگری [[امریکا، ایالات متحده|امریکا]] و بر طبق قراردادی که دو کشور در ۱۹۲۹ امضا کردند، آریکا به شیلی واگذار گردید.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۳ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۲۰:۴۳

نمایی از بندر آریکا

آریکا (Arica)
بندر و شمالی‌ترین شهرِ شیلی، در ناحیۀ تاراپاکا[۱] ، به فاصلۀ ۲۰کیلومتری مرز پرو، با ۱۶۹,۲۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۲). در بخش بی‌باران شمال صحرای آتاکاما[۲] واقع شده است و وسیع‌ترین معدن روباز[۳] مس جهان در نزدیکی آن در چوکیکاماتا[۴] قرار دارد. آریکا چندین‌بار براثر زلزله تخریب شده است. در ۱۸۸۰، زمانی که شیلی آن را از پرو گرفت با خاک یکسان شد. شیلی و پرو مدت‌ها بر سر تملّک این شهر با هم اختلاف داشتند؛ با میانجیگری امریکا و بر طبق قراردادی که دو کشور در ۱۹۲۹ امضا کردند، آریکا به شیلی واگذار گردید.

 


  1. Tarapacá
  2. Atacama Desert
  3. open-pit
  4. Chuquicamata