محمود جعفری امید: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۲۷: خط ۲۷:




نوازنده‌ی ایرانی فلوت و آهنگ‌ساز. پدرش با ردیف‌هاى موسیقى ایران آشنایی داشته است. محمود دوران كودكى را در محله‌ی دروس زندگی کرد. در همان دوران به ساز نی علاقه‌مند شد. بعد از اتمام تحصیلات ابتدایى، در سال 1342 وارد [[هنرستان موسیقی ملی|هنرستان موسیقى ملى]] (به مدیریت [[حسین دهلوی]]) شد و فلوت را به عنوان ساز اصلی خود انتخاب کرد. او در این دوره، فلوت را نزد منوچهر منشى‌‏زاده (از نوازندگان اركستر سمفونیك تهران) یاد گرفته و در ضمن آشنایی با ردیف‌های موسیقی ایرانی، در سال 1348 موفق به اخذ مدرک دیپلم هنرستان می‌شود. بعد از آن با پذیرفته شدن در كنكور [[هنرستان عالی موسیقی|هنرستان عالى موسیقى]] که به سرپرستى [[غلامحسین غریب]] اداره مى‏‌شده، در این مرکز به تحصیل می‌پردازد و در سال 1353 با درجه‌ی ممتاز موفق به دریافت مدرک لیسانس و دو بورس تحصیلى (كشور فرانسه و آمریكا) می‌شود، که به خاطر مشكلات خانوادگى نمى‌‏تواند از این بورس‏‌ها استفاده كند.


جعفری از سال 1348 تا 1353 كه مشغول گرفتن لیسانس بوده، در اركسترهاى رادیو و فرهنگ و هنر فعالیت داشته و در مدارس شمیران سرود و موسیقى تدریس مى‏‌كرده است. او در سال 1355 (با پایان رساندن خدمت سربازى‌اش) به تهران مى‏‌آید و به طور دائم در صدا و سیماى جمهورى اسلامى، به كار نوازندگى و آهنگ‌سازى می‌پردازد. همچنین از سال 1358 طى حکم صدا و سیما در دانشكده‌ی هنر شیراز به تدریس موسیقی اشتغال داشته است.  
نوازنده‌ی ایرانی [[فلوت]] و آهنگ‌ساز. پدرش با ردیف‌هاى موسیقى ایران آشنایی داشته است. محمود دوران کودکى را در محله‌ی دروس زندگی کرد. در همان دوران به ساز نی علاقه‌مند شد. بعد از اتمام تحصیلات ابتدایى، در سال 1342 وارد [[هنرستان موسیقی ملی|هنرستان موسیقى ملى]] (به مدیریت [[حسین دهلوی]]) شد و فلوت را به عنوان ساز اصلی خود انتخاب کرد. او در این دوره، فلوت را نزد [[منشی زاده، منوچهر (تهران ۱۳۱۲ش )|منوچهر منشى‌‏زاده]] (از نوازندگان ارکستر سمفونیک تهران) یاد گرفته و در ضمن آشنایی با ردیف‌های موسیقی ایرانی، در سال 1348 موفق به اخذ مدرک دیپلم هنرستان می‌شود. بعد از آن با پذیرفته شدن در کنکور [[هنرستان عالی موسیقی|هنرستان عالى موسیقى]] که به سرپرستى [[غلامحسین غریب]] اداره مى‏‌شده، در این مرکز به تحصیل می‌پردازد و در سال 1353 با درجه‌ی ممتاز موفق به دریافت مدرک لیسانس و دو بورس تحصیلى (کشور [[فرانسه]] و [[امریکا، ایالات متحده|امریکا]]) می‌شود، که به خاطر مشکلات خانوادگى نمى‌‏تواند از این بورس‏‌ها استفاده کند.  


از آلبوم‌های او به ''خواب خوش'' که با جعفر زعیمی نیکو به صورت مشترک آهنگ‌هایش را ساخته‌اند می‌توان اشاره کرد. در این آلبوم که برای گروه سنی کودکان و نوجوانان ساخته شده (تاریخ انتشار: 1374)، هنرمندانی چون حمید غلامعلی (خواننده)، شهریار فریوسفی (تار)، جمال جهانشاد (عود)، سهیل ایوانی (کمانچه)، مهیار فیروزبخت (ویولن)، محسن ‏تویسرکانی (ویولنسل)، علیرضا ‏خورشید‌فر (کنترباس) و محمود جعفری امید (فلوت)‏ همکاری داشته‌اند.
جعفری از سال 1348 تا 1353 که مشغول گرفتن لیسانس بوده، در ارکسترهاى رادیو و فرهنگ و هنر فعالیت داشته و در مدارس شمیران سرود و موسیقى تدریس مى‏‌کرده است. او در سال 1355 (با پایان رساندن خدمت سربازى‌اش) به تهران مى‏‌آید و به طور دائم در صدا و سیماى جمهورى اسلامى، به کار نوازندگى و آهنگ‌سازى می‌پردازد. همچنین از سال 1358 طى حکم صدا و سیما در دانشکده‌ی هنر شیراز به تدریس موسیقی اشتغال داشته است.
 
از آلبوم‌های او به ''خواب خوش'' که با جعفر زعیمی نیکو به صورت مشترک آهنگ‌هایش را ساخته‌اند می‌توان اشاره کرد. در این آلبوم که برای گروه سنی کودکان و نوجوانان ساخته شده (تاریخ انتشار: 1374)، هنرمندانی چون حمید غلامعلی (خواننده)، [[شهریار فریوسفی]] (تار)، [[جمال جهانشاد]] ([[عود (موسیقی)|عود]][[سهیل ایوانی]] ([[کمانچه]][[مهیار فیروزبخت]] (ویولن)، محسن ‏تویسرکانی ([[ویولنسل]])، علیرضا ‏خورشید‌فر ([[کنترباس]]) و محمود جعفری امید (فلوت)‏ همکاری داشته‌اند.
[[رده:موسیقی]]
[[رده:موسیقی]]
[[رده:ایران - اشخاص]]
[[رده:ایران - اشخاص]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۶ فوریهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۸:۲۱

محمود جعفری امید
زادروز تهران 1326ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل هنرستان عالی موسیقی  
شغل و تخصص اصلی نوازنده‌ی فلوت و آهنگ‌ساز
سبک سنتی- کلاسیک
آثار خواب خوش
گروه مقاله موسیقی

محمود جعفری امید (تهران 1326ش- )


نوازنده‌ی ایرانی فلوت و آهنگ‌ساز. پدرش با ردیف‌هاى موسیقى ایران آشنایی داشته است. محمود دوران کودکى را در محله‌ی دروس زندگی کرد. در همان دوران به ساز نی علاقه‌مند شد. بعد از اتمام تحصیلات ابتدایى، در سال 1342 وارد هنرستان موسیقى ملى (به مدیریت حسین دهلوی) شد و فلوت را به عنوان ساز اصلی خود انتخاب کرد. او در این دوره، فلوت را نزد منوچهر منشى‌‏زاده (از نوازندگان ارکستر سمفونیک تهران) یاد گرفته و در ضمن آشنایی با ردیف‌های موسیقی ایرانی، در سال 1348 موفق به اخذ مدرک دیپلم هنرستان می‌شود. بعد از آن با پذیرفته شدن در کنکور هنرستان عالى موسیقى که به سرپرستى غلامحسین غریب اداره مى‏‌شده، در این مرکز به تحصیل می‌پردازد و در سال 1353 با درجه‌ی ممتاز موفق به دریافت مدرک لیسانس و دو بورس تحصیلى (کشور فرانسه و امریکا) می‌شود، که به خاطر مشکلات خانوادگى نمى‌‏تواند از این بورس‏‌ها استفاده کند.

جعفری از سال 1348 تا 1353 که مشغول گرفتن لیسانس بوده، در ارکسترهاى رادیو و فرهنگ و هنر فعالیت داشته و در مدارس شمیران سرود و موسیقى تدریس مى‏‌کرده است. او در سال 1355 (با پایان رساندن خدمت سربازى‌اش) به تهران مى‏‌آید و به طور دائم در صدا و سیماى جمهورى اسلامى، به کار نوازندگى و آهنگ‌سازى می‌پردازد. همچنین از سال 1358 طى حکم صدا و سیما در دانشکده‌ی هنر شیراز به تدریس موسیقی اشتغال داشته است.

از آلبوم‌های او به خواب خوش که با جعفر زعیمی نیکو به صورت مشترک آهنگ‌هایش را ساخته‌اند می‌توان اشاره کرد. در این آلبوم که برای گروه سنی کودکان و نوجوانان ساخته شده (تاریخ انتشار: 1374)، هنرمندانی چون حمید غلامعلی (خواننده)، شهریار فریوسفی (تار)، جمال جهانشاد (عودسهیل ایوانی (کمانچهمهیار فیروزبخت (ویولن)، محسن ‏تویسرکانی (ویولنسل)، علیرضا ‏خورشید‌فر (کنترباس) و محمود جعفری امید (فلوت)‏ همکاری داشته‌اند.