محمود مرآتی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۲۷: خط ۲۷:




نوازنده و مدرس ایرانی ویولن، آهنگ‌ساز و رهبر ارکستر. از کودکی نزد شخصی نظامی، به نام شاپور بیگدلی، شروع به یادگیری ویولن و نت کرد. سپس به تهران رفت و در کلاس [[محمد بهارلو (تهران ۱۳۰۷ـ۱۳۸۵ش)|محمد بهارلو]] (نوازنده و مدرس ویولن و مولف موسیقی) و نزد رکن‌الدین تاجبخش (از شاگردان [[ابوالحسن صبا]] و خواهرزاده‌ی [[غلامحسین بنان (انگرود ۱۲۹۰ـ تهران ۱۳۶۴ش)|غلامحسین بنان]]) به یادگیری ویولن پرداخت.


مرآتی با بازگشت به زادگاهش، از سال 1339 به همراه [[میرزاده، سید مجتبی (کرمانشاه ۱۳۲۴ـ تهران ۱۳۸۴ش)|مجتبی میرزاده]] در رادیو کرمانشاه شروع به کار کرد. در سال ۱۳۴۵ سرپرست ارکستر رادیو کردی کرمانشاه شد و این سمت را به مدت ۱۲ سال تا انقلاب اسلامی به عهده داشت. او در طول این مدت برای خوانندگان برجسته‌ای چون حسن زیرک، خالقی، حشمت‌الله لرنژاد و اسماعیل پیرخدری آهنگ‌سازی و نوازندگی کرده است. مرآتی پس از این دوره، در خانه‌ی خود به آموزش ویولن پرداخته است. از شاگردان معروف او افرادی چون منوچهر طاهرزاده، رضا جمشیدی، [[سهیل ایوانی]]، داریوش مظفری، [[هادی منتظری]]، [[کیهان کلهر (تهران ۱۳۴۲ش)|کیهان کلهر]]، [[شهرام ناظری]]، رضا اسدی، محمدرضا آزادپور و حمیدرضا سحرخیز را می‌توان نام برد. وی هم‌اکنون به کار آموزش موسیقی مشغول است.
نوازنده و مدرس ایرانی [[ویولن]]، آهنگ‌ساز و رهبر ارکستر. از کودکی نزد شخصی نظامی، به نام شاپور بیگدلی، شروع به یادگیری ویولن و نت کرد. سپس به تهران رفت و در کلاس [[محمد بهارلو (تهران ۱۳۰۷ـ۱۳۸۵ش)|محمد بهارلو]] (نوازنده و مدرس ویولن و مؤلف موسیقی) و نزد رکن‌الدین تاجبخش (از شاگردان [[ابوالحسن صبا]] و خواهرزاده‌ی [[غلامحسین بنان (انگرود ۱۲۹۰ـ تهران ۱۳۶۴ش)|غلامحسین بنان]]) به یادگیری ویولن پرداخت.
 
مرآتی با بازگشت به زادگاهش، از سال 1339 به همراه [[میرزاده، سید مجتبی (کرمانشاه ۱۳۲۴ـ تهران ۱۳۸۴ش)|مجتبی میرزاده]] در رادیو کرمانشاه شروع به کار کرد. در سال ۱۳۴۵ سرپرست ارکستر رادیو کردی کرمانشاه شد و این سمت را به مدت ۱۲ سال تا انقلاب اسلامی به عهده داشت. او در طول این مدت برای خوانندگان برجسته‌ای چون حسن زیرک، [[خالقی، روح الله (کرمان ۱۲۸۵ـ سالزبورگ ۱۳۴۳ش)|خالقی]]، حشمت‌الله لرنژاد و اسماعیل پیرخدری آهنگ‌سازی و نوازندگی کرده است. مرآتی پس از این دوره، در خانه‌ی خود به آموزش ویولن پرداخته است. از شاگردان معروف او افرادی چون منوچهر طاهرزاده، رضا جمشیدی، [[سهیل ایوانی]]، داریوش مظفری، [[هادی منتظری]]، [[کیهان کلهر (تهران ۱۳۴۲ش)|کیهان کلهر]]، [[شهرام ناظری]]، رضا اسدی، محمدرضا آزادپور و حمیدرضا سحرخیز را می‌توان نام برد. وی هم‌اکنون به کار آموزش موسیقی مشغول است.
[[رده:موسیقی]]
[[رده:موسیقی]]
[[رده:ایران - اشخاص]]
[[رده:ایران - اشخاص]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۶ فوریهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۲:۳۱

محمود مرآتی
زادروز کرمانشاه 1317ش
ملیت ایرانی
شغل و تخصص اصلی نوازنده و مدرس ویولن، آهنگ‌ساز و رهبر ارکستر
سبک سنتی
گروه مقاله موسیقی
محمود مرآتی
محمود مرآتی

محمود مرآتی (کرمانشاه 1317ش- )


نوازنده و مدرس ایرانی ویولن، آهنگ‌ساز و رهبر ارکستر. از کودکی نزد شخصی نظامی، به نام شاپور بیگدلی، شروع به یادگیری ویولن و نت کرد. سپس به تهران رفت و در کلاس محمد بهارلو (نوازنده و مدرس ویولن و مؤلف موسیقی) و نزد رکن‌الدین تاجبخش (از شاگردان ابوالحسن صبا و خواهرزاده‌ی غلامحسین بنان) به یادگیری ویولن پرداخت.

مرآتی با بازگشت به زادگاهش، از سال 1339 به همراه مجتبی میرزاده در رادیو کرمانشاه شروع به کار کرد. در سال ۱۳۴۵ سرپرست ارکستر رادیو کردی کرمانشاه شد و این سمت را به مدت ۱۲ سال تا انقلاب اسلامی به عهده داشت. او در طول این مدت برای خوانندگان برجسته‌ای چون حسن زیرک، خالقی، حشمت‌الله لرنژاد و اسماعیل پیرخدری آهنگ‌سازی و نوازندگی کرده است. مرآتی پس از این دوره، در خانه‌ی خود به آموزش ویولن پرداخته است. از شاگردان معروف او افرادی چون منوچهر طاهرزاده، رضا جمشیدی، سهیل ایوانی، داریوش مظفری، هادی منتظری، کیهان کلهر، شهرام ناظری، رضا اسدی، محمدرضا آزادپور و حمیدرضا سحرخیز را می‌توان نام برد. وی هم‌اکنون به کار آموزش موسیقی مشغول است.