چهاردهمین دوره‌ جشنواره‌ فیلم فجر: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۵ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
خط ۵: خط ۵:
دوره‌ی چهاردهم [[جشنواره فیلم فجر|جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم فجر]]. از ۲ تا ۱۱ اسفند ۱۳۷۴ش به دبیری عزت‌الله ضرغامی، توسط بنیاد سینمایی فارابی و زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تهران برگزار گردید.  
دوره‌ی چهاردهم [[جشنواره فیلم فجر|جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم فجر]]. از ۲ تا ۱۱ اسفند ۱۳۷۴ش به دبیری عزت‌الله ضرغامی، توسط بنیاد سینمایی فارابی و زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تهران برگزار گردید.  


بزرگداشت [[فریتس لانگ]]، فیلم‌ساز نامدار آلمانی و نمایش دو فیلم مطرح دهه‌ی 1990 میلادی- ''هفت'' (دیوید فینچر) و ''رستگاری در شاوشنگ'' ([[دارابونت، فرانک (۱۹۵۹)|فرانک دارابونت]])- توجه بسیاری از علاقه‌مندان سینمای جهان را در چهاردهمین جشنواره‌ی  فجر به خود جلب کرد. اما در بخش مسابقه‌ی سینمای ایران به جز ''لیلی با من است'' ([[تبریزی، کمال (تهران ۱۳۳۸ش)|کمال تبریزی]]) که با دیدی کمیک به موضوع دفاع مقدس و بدون گذشتن از خطوط قرمز توانست نگاه‌ها را معطوف خود سازد، سایر فیلم‌ها چندان حرفی برای گفتن نداشتند. ''ضیافت'' ([[کیمیایی، مسعود (تهران ۱۳۲۰ش - )|مسعود کیمیایی]]) که شروع دوره‌ی جوان‌گرایی سازنده‌اش بود، بر خلاف شروع کوبنده‌اش پایانی ضعیف و نچسب داشت. [[پوراحمد، کیومرث (نجف آباد ۱۳۲۸ش)|کیومرث پوراحمد]] با ''خواهران غریب'' فیلمی موزیکال و خانوادگی ساخته بود، اما با آثار خوبش فاصله داشت. [[مجیدی، مجید (تهران ۱۳۳۸ش)|مجید مجیدی]] با ''پدر'' حضور خود را در سینمای ایران به عنوان کارگردانی صاحب نام تثبیت کرد، ولی فیلمش کاستی‌هایی داشت. ''بوی پیراهن یوسف'' و ''برج مینو'' هم نتوانستند موفقیت از ''کرخه تا راین'' و به خصوص ''خاک''ستر سبز را برای [[حاتمی کیا، ابراهیم (تهران ۱۳۴۰ش)|ابراهیم حاتمی‌کیا]] به ارمغان بیاورند. اما [[داد، سیف الله (خرمشهر ۱۳۳۴ـ ۱۳۸۸ش)|سیف‌الله داد]] با فیلم ''بازمانده'' و [[ملاقلی پور، رسول (تهران ۱۳۳۴ـ۱۳۸۵ش)|رسول ملاقلی‌پور]] با دو فیلم ''نجات یافتگان'' و ''سفر به چزابه'' کیفیت جشنواره را اندکی رونق بخشیدند. [[مخملباف، محسن|محسن مخملباف]] دو فیلم ''گبه'' و ''نون و گلدون'' را به جشنواره عرضه کرد. گبه که با گوشه‌ی چشمی به سینمای شاعرانه و مدرن اروپا (به خصوص پاراچانف) ساخته شده بود، درصد بالایی از آرای منتقدان و نویسندگان مطبوعات را به دست آورد. هیات داوران سیمرغ بلورین بهترین فیلم را به فیلم پدر اعطا کرد و کیومرث پوراحمد را به عنوان بهترین کارگردان برگزید. ضمن این‌که جایزه‌ی ویژه‌ی هیات داوران به فیلم بازمانده رسید.
بزرگداشت [[فریتس لانگ]]، فیلم‌ساز نامدار آلمانی و نمایش دو فیلم مطرح دهه‌ی 1990 میلادی- ''هفت'' (دیوید فینچر) و ''رستگاری در شاوشنگ'' ([[دارابونت، فرانک|فرانک دارابونت]])- توجه بسیاری از علاقه‌مندان سینمای جهان را در چهاردهمین جشنواره‌ی  فجر به خود جلب کرد. اما در بخش مسابقه‌ی سینمای ایران به جز ''لیلی با من است'' ([[تبریزی، کمال|کمال تبریزی]]) که با دیدی کمیک به موضوع دفاع مقدس و بدون گذشتن از خطوط قرمز توانست نگاه‌ها را معطوف خود سازد، سایر فیلم‌ها چندان حرفی برای گفتن نداشتند. ''ضیافت'' ([[کیمیایی، مسعود (تهران ۱۳۲۰ش - )|مسعود کیمیایی]]) که شروع دوره‌ی جوان‌گرایی سازنده‌اش بود، بر خلاف شروع کوبنده‌اش پایانی ضعیف و نچسب داشت. [[پوراحمد، کیومرث (نجف آباد ۱۳۲۸ش)|کیومرث پوراحمد]] با ''خواهران غریب'' فیلمی موزیکال و خانوادگی ساخته بود، اما با آثار خوبش فاصله داشت. [[مجیدی، مجید (تهران ۱۳۳۸ش)|مجید مجیدی]] با ''پدر'' حضور خود را در سینمای ایران به عنوان کارگردانی صاحب نام تثبیت کرد، ولی فیلمش کاستی‌هایی داشت. ''بوی پیراهن یوسف'' و ''برج مینو'' هم نتوانستند موفقیت از ''کرخه تا راین'' و به خصوص ''خاک''ستر سبز را برای [[حاتمی کیا، ابراهیم (تهران ۱۳۴۰ش)|ابراهیم حاتمی‌کیا]] به ارمغان بیاورند. اما [[داد، سیف الله (خرمشهر ۱۳۳۴ـ ۱۳۸۸ش)|سیف‌الله داد]] با فیلم ''بازمانده'' و [[ملاقلی پور، رسول (تهران ۱۳۳۴ـ۱۳۸۵ش)|رسول ملاقلی‌پور]] با دو فیلم ''نجات یافتگان'' و ''سفر به چزابه'' کیفیت جشنواره را اندکی رونق بخشیدند. [[مخملباف، محسن|محسن مخملباف]] دو فیلم ''گبه'' و ''نون و گلدون'' را به جشنواره عرضه کرد. گبه که با گوشه‌ی چشمی به سینمای شاعرانه و مدرن اروپا (به خصوص پاراچانف) ساخته شده بود، درصد بالایی از آرای منتقدان و نویسندگان مطبوعات را به دست آورد. هیات داوران سیمرغ بلورین بهترین فیلم را به فیلم پدر اعطا کرد و کیومرث پوراحمد را به عنوان بهترین کارگردان برگزید. ضمن این‌که جایزه‌ی ویژه‌ی هیات داوران به فیلم بازمانده رسید.




خط ۲۹: خط ۲۹:
دیپلم افتخار برای بهترین بازیگر نقش اول زن: [[بایگان، افسانه|افسانه بایگان]] (خواهران غریب)
دیپلم افتخار برای بهترین بازیگر نقش اول زن: [[بایگان، افسانه|افسانه بایگان]] (خواهران غریب)


سیمرغ بلورین بهترین فیلم‌برداری: [[کلاری، محمود (تهران ۱۳۳۰ش)|محمود کلاری]] (گبه)
سیمرغ بلورین بهترین فیلم‌برداری: [[کلاری، محمود|محمود کلاری]] (گبه)


سیمرغ بلورین بهترین تدوین: شهرزاد پویا (سفر به چزابه)
سیمرغ بلورین بهترین تدوین: شهرزاد پویا (سفر به چزابه)
خط ۳۵: خط ۳۵:
سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن: [[علیزاده، حسین|حسین علیزاده]] (گبه)
سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن: [[علیزاده، حسین|حسین علیزاده]] (گبه)


سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش دوم مرد: [[یاری، حسین (تهران ۱۳۴۶ش)|حسین یاری]] (آخرین مرحله)
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش دوم مرد: [[یاری، حسین|حسین یاری]] (آخرین مرحله)


سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش دوم زن: [[نظریه، پریوش (گچساران ۱۳۴۸ش)|پریوش نظریه]] (پدر)
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش دوم زن: [[نظریه، پریوش|پریوش نظریه]] (پدر)


سیمرغ بلورین بهترین طراح صحنه: جمشید آهنگرانی (خواهران غریب)
سیمرغ بلورین بهترین طراح صحنه: جمشید آهنگرانی (خواهران غریب)


سیمرغ بلورین بهترین چهره‌پردازی: [[معیریان، جلال (تهران ۱۳۲۰ش)|جلال معیریان]] (غزال)
سیمرغ بلورین بهترین چهره‌پردازی: [[معیریان، جلال|جلال معیریان]] (غزال)


سیمرغ بلورین بهترین صداگذاری و میکس: عباس رستگارپور و بهروز شهامت (گبه)
سیمرغ بلورین بهترین صداگذاری و میکس: عباس رستگارپور و بهروز شهامت (گبه)

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۴ نوامبر ۲۰۲۵، ساعت ۱۰:۱۲

پوستر بهترین فیلم جشنواره
پوستر بهترین فیلم جشنواره

چهاردهمین دوره‌ی جشنواره‌ی فیلم فجر The 14th Fajr Film Festival


دوره‌ی چهاردهم جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم فجر. از ۲ تا ۱۱ اسفند ۱۳۷۴ش به دبیری عزت‌الله ضرغامی، توسط بنیاد سینمایی فارابی و زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تهران برگزار گردید.

بزرگداشت فریتس لانگ، فیلم‌ساز نامدار آلمانی و نمایش دو فیلم مطرح دهه‌ی 1990 میلادی- هفت (دیوید فینچر) و رستگاری در شاوشنگ (فرانک دارابونت)- توجه بسیاری از علاقه‌مندان سینمای جهان را در چهاردهمین جشنواره‌ی فجر به خود جلب کرد. اما در بخش مسابقه‌ی سینمای ایران به جز لیلی با من است (کمال تبریزی) که با دیدی کمیک به موضوع دفاع مقدس و بدون گذشتن از خطوط قرمز توانست نگاه‌ها را معطوف خود سازد، سایر فیلم‌ها چندان حرفی برای گفتن نداشتند. ضیافت (مسعود کیمیایی) که شروع دوره‌ی جوان‌گرایی سازنده‌اش بود، بر خلاف شروع کوبنده‌اش پایانی ضعیف و نچسب داشت. کیومرث پوراحمد با خواهران غریب فیلمی موزیکال و خانوادگی ساخته بود، اما با آثار خوبش فاصله داشت. مجید مجیدی با پدر حضور خود را در سینمای ایران به عنوان کارگردانی صاحب نام تثبیت کرد، ولی فیلمش کاستی‌هایی داشت. بوی پیراهن یوسف و برج مینو هم نتوانستند موفقیت از کرخه تا راین و به خصوص خاکستر سبز را برای ابراهیم حاتمی‌کیا به ارمغان بیاورند. اما سیف‌الله داد با فیلم بازمانده و رسول ملاقلی‌پور با دو فیلم نجات یافتگان و سفر به چزابه کیفیت جشنواره را اندکی رونق بخشیدند. محسن مخملباف دو فیلم گبه و نون و گلدون را به جشنواره عرضه کرد. گبه که با گوشه‌ی چشمی به سینمای شاعرانه و مدرن اروپا (به خصوص پاراچانف) ساخته شده بود، درصد بالایی از آرای منتقدان و نویسندگان مطبوعات را به دست آورد. هیات داوران سیمرغ بلورین بهترین فیلم را به فیلم پدر اعطا کرد و کیومرث پوراحمد را به عنوان بهترین کارگردان برگزید. ضمن این‌که جایزه‌ی ویژه‌ی هیات داوران به فیلم بازمانده رسید.


جوایز (بخش اصلی)

سیمرغ بلورین بهترین فیلم: پدر (مجید مجیدی)

جایزه‌ی ویژه‌ی هیات داوران: بازمانده (سیف‌الله داد)

دیپلم افتخار برای بهترین فیلم: دایره‌ی سرخ (جمال شورجه)

سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی: کیومرث پوراحمد (خواهران غریب)

سیمرغ بلورین بهترین فیلم‌نامه: رضا مقصودی، کمال تبریزی (لیلی با من است)

سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد: محمد کاسبی (پدر)

دیپلم افتخار برای بهترین بازیگر نقش اول مرد: پرویز پرستویی (لیلی با من است)

سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن: فاطمه گودرزی (غزال)

دیپلم افتخار برای بهترین بازیگر نقش اول زن: افسانه بایگان (خواهران غریب)

سیمرغ بلورین بهترین فیلم‌برداری: محمود کلاری (گبه)

سیمرغ بلورین بهترین تدوین: شهرزاد پویا (سفر به چزابه)

سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن: حسین علیزاده (گبه)

سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش دوم مرد: حسین یاری (آخرین مرحله)

سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش دوم زن: پریوش نظریه (پدر)

سیمرغ بلورین بهترین طراح صحنه: جمشید آهنگرانی (خواهران غریب)

سیمرغ بلورین بهترین چهره‌پردازی: جلال معیریان (غزال)

سیمرغ بلورین بهترین صداگذاری و میکس: عباس رستگارپور و بهروز شهامت (گبه)

سیمرغ بلورین بهترین صدابرداری: نظام‌الدین کیایی (نون و گلدون)

سیمرغ بلورین بهترین جلوه‌های ویژه: جواد شریفی (دایره‌ی سرخ)