فرانسوا ژوزف، ارض: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۲: خط ۲:
فِرانْسوا ژوزِف، اَرْض (Franz Josef Land)
فِرانْسوا ژوزِف، اَرْض (Franz Josef Land)


(به روسی: زملیا فرانتسا یوسیفا<ref>Zemlya Frantsa Ioswifa</ref>) مجمع‌الجزایری با بیش از ۸۵ جزیره در اقیانوس شمالگان<ref>Arctic Ocean  
(به روسی: زملیا فرانتسا یوسیفا<ref>Zemlya Frantsa Ioswifa</ref>) مجمع‌الجزایری با بیش از ۸۵ جزیره در [[اقیانوس شمالگان]]<ref>Arctic Ocean  


</ref>، در شرق اسوالبارد<ref>Svalbard</ref> و شمال غربی نووایا زملیا<ref> Novaya Zemlya </ref>، در روسیه. ۲۰,۷۲۰ کیلومتر مربع وسعت دارد. ایستگاه‌های تحقیقاتی در این جزایر دایر است. مجمع‌الجزایر مزبور به سه بخش تقسیم شده است: بخش شرقی با جزایر بزرگ ویلچک‌ لند<ref>Wilczek Land </ref> و گراهام بل<ref>Graham Bell </ref>، که با تنگه‌های اتریش<ref>Austrian Straits </ref> از دیگر جزایر جدا شده‌اند؛ بخش مرکزی‌ شامل جزایر کوچک بسیار بین تنگه‌های اتریش و بریتانیایی؛ و بخش غربی، در غرب تنگۀ بریتانیایی، که بزرگ‌ترین جزیره، جورج‌ لند<ref>George Land </ref>، را دربر‌دارد. بیش از ۸۵ درصد از این مجمع‌الجزایر پوشیده از یخچال‌های طبیعی است که مرتفع‌ترین آن‌ها، در جزیرۀ وینر ـ نویشتات<ref>Weiner-Neustadt</ref> ۶۲۰ متر ارتفاع دارد. این جزایر را کاشفان اتریش ـ مجار در ۱۸۷۳ کشف کردند. جمعیت آن‌ها را ساکنان موقت، شامل دیده‌بانان هواشناسی و شکارچیان خز، تشکیل می‌دهند.
</ref>، در شرق [[اسوالبارد]]<ref>Svalbard</ref> و شمال غربی [[نووایا زملیا]]<ref> Novaya Zemlya </ref>، در [[روسیه]]. ۲۰,۷۲۰ کیلومتر مربع وسعت دارد. ایستگاه‌های تحقیقاتی در این جزایر دایر است. مجمع‌الجزایر مزبور به سه بخش تقسیم شده است: بخش شرقی با جزایر بزرگ ویلچک‌ لند<ref>Wilczek Land </ref> و گراهام بل<ref>Graham Bell </ref>، که با تنگه‌های اتریش<ref>Austrian Straits </ref> از دیگر جزایر جدا شده‌اند؛ بخش مرکزی‌ شامل جزایر کوچک بسیار بین تنگه‌های اتریش و بریتانیایی؛ و بخش غربی، در غرب تنگۀ بریتانیایی، که بزرگ‌ترین جزیره، جورج‌ لند<ref>George Land </ref>، را دربر‌دارد. بیش از ۸۵ درصد از این مجمع‌الجزایر پوشیده از یخچال‌های طبیعی است که مرتفع‌ترین آن‌ها، در جزیرۀ وینر ـ نویشتات<ref>Weiner-Neustadt</ref> ۶۲۰ متر ارتفاع دارد. این جزایر را کاشفان اتریش ـ مجار در ۱۸۷۳ کشف کردند. جمعیت آن‌ها را ساکنان موقت، شامل دیده‌بانان هواشناسی و شکارچیان خز، تشکیل می‌دهند.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۳ فوریهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۲:۵۱

فِرانْسوا ژوزِف، اَرْض (Franz Josef Land)

(به روسی: زملیا فرانتسا یوسیفا[۱]) مجمع‌الجزایری با بیش از ۸۵ جزیره در اقیانوس شمالگان[۲]، در شرق اسوالبارد[۳] و شمال غربی نووایا زملیا[۴]، در روسیه. ۲۰,۷۲۰ کیلومتر مربع وسعت دارد. ایستگاه‌های تحقیقاتی در این جزایر دایر است. مجمع‌الجزایر مزبور به سه بخش تقسیم شده است: بخش شرقی با جزایر بزرگ ویلچک‌ لند[۵] و گراهام بل[۶]، که با تنگه‌های اتریش[۷] از دیگر جزایر جدا شده‌اند؛ بخش مرکزی‌ شامل جزایر کوچک بسیار بین تنگه‌های اتریش و بریتانیایی؛ و بخش غربی، در غرب تنگۀ بریتانیایی، که بزرگ‌ترین جزیره، جورج‌ لند[۸]، را دربر‌دارد. بیش از ۸۵ درصد از این مجمع‌الجزایر پوشیده از یخچال‌های طبیعی است که مرتفع‌ترین آن‌ها، در جزیرۀ وینر ـ نویشتات[۹] ۶۲۰ متر ارتفاع دارد. این جزایر را کاشفان اتریش ـ مجار در ۱۸۷۳ کشف کردند. جمعیت آن‌ها را ساکنان موقت، شامل دیده‌بانان هواشناسی و شکارچیان خز، تشکیل می‌دهند.

 


  1. Zemlya Frantsa Ioswifa
  2. Arctic Ocean
  3. Svalbard
  4. Novaya Zemlya
  5. Wilczek Land
  6. Graham Bell
  7. Austrian Straits
  8. George Land
  9. Weiner-Neustadt