اسپئوسیپوس: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
جز (Mohammadi3 صفحهٔ اسپیوسیپوس (دوره شکوفایی ۳۴۷ـ۳۳۹پ م) را به اسپئوسیپوس منتقل کرد)
 
(یک نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:


اِسپِئوسیپّوس (دورۀ شکوفایی ۳۴۷ـ۳۳۹پ‌م)(Speusippus)<br/> فیلسوف و ریاضی‌دان یونانی. از شاگردان و بستگان افلاطون بود و ریاست آکادمی را از او به ارث برد. اسپئوسیپوس دَه مرتبه برای وجود قائل شد و راه را برای ظهور مکتب نوافلاطونی<ref>Neoplatonism</ref> هموار کرد. او معتقد بود که خیر نه منشأ وجود، بلکه غایت آن است. از برجسته‌ترین آرای او این است که نمی‌توان چیزی را به‌درستی شناخت مگر این‌که از همۀ امور اطراف آن آگاهی یافت. برخی از نوشته‌های او دربارۀ اعداد فیثاغورسی باقی مانده است.
اِسپِئوسیپّوس (دورۀ شکوفایی ۳۴۷ـ۳۳۹پ‌م)(Speusippus)<br /> فیلسوف و ریاضی‌دان یونانی. از شاگردان و بستگان [[افلاطون]] بود و ریاست آکادمی را از او به ارث برد. اسپئوسیپوس دَه مرتبه برای وجود قائل شد و راه را برای ظهور مکتب نوافلاطونی<ref>Neoplatonism</ref> هموار کرد. او معتقد بود که خیر نه منشأ وجود، بلکه غایت آن است. از برجسته‌ترین آرای او این است که نمی‌توان چیزی را به‌درستی شناخت مگر این‌که از همۀ امور اطراف آن آگاهی یافت. برخی از نوشته‌های او دربارۀ اعداد فیثاغورسی باقی مانده است.


&nbsp;
&nbsp;
خط ۶: خط ۶:
----
----


[[Category:فلسفه ، منطق و کلام]] [[Category:یونان باستان]]
[[Category:فلسفه ، منطق و کلام]]  
[[Category:یونان باستان]]
<references />

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۳ نوامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۳:۵۹

اِسپِئوسیپّوس (دورۀ شکوفایی ۳۴۷ـ۳۳۹پ‌م)(Speusippus)
فیلسوف و ریاضی‌دان یونانی. از شاگردان و بستگان افلاطون بود و ریاست آکادمی را از او به ارث برد. اسپئوسیپوس دَه مرتبه برای وجود قائل شد و راه را برای ظهور مکتب نوافلاطونی[۱] هموار کرد. او معتقد بود که خیر نه منشأ وجود، بلکه غایت آن است. از برجسته‌ترین آرای او این است که نمی‌توان چیزی را به‌درستی شناخت مگر این‌که از همۀ امور اطراف آن آگاهی یافت. برخی از نوشته‌های او دربارۀ اعداد فیثاغورسی باقی مانده است.

 


  1. Neoplatonism