محمد لشکری: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۲۸: خط ۲۸:
نوازنده‌ی ایرانی تنبک. پدرش، علی‌اصغر لشکری، از نوازندگان تار بوده است.  
نوازنده‌ی ایرانی تنبک. پدرش، علی‌اصغر لشکری، از نوازندگان تار بوده است.  


محمد از ابتدای نوجوانی براى یادگیرى تنبک نزد مصطفى قراب رفت. او براى اولین ‏بار به اتفاق برادرانش [[منوچهر لشکری|منوچهر]] و [[حسن لشکری|حسن لشکرى]] اركسترى را تشكیل دادند به نام اركستر براداران لشکرى كه برنامه‏‌هایشان از رادیو نیروى هوایى پخش می‌شده است. در سال 1333 به رادیو رفت و پس از قبولی در آزمون شوراى موسیقى رادیو، به عنوان خواننده و نوازنده به استخدام آن مرکز درآمد. محمد لشکری در برنامه‌ی دیگرى، به همراهی [[بزرگ لشکری|بزرگ لشکرى]] و [[صالحی، حبیب الله (شاهرود ۱۲۹۴ـ تهران ۱۳۵۸ش)|حبیب‏‌اللَّه صالحى]] تكنوازى مى‏‌كرده است. او از سال 1337 به عنوان نوازنده‌ی تنبک اركستر شماره‌ی 5 رادیو با بزرگ و [[جواد لشکری|جواد لشکرى]] همكارى داشته.  
محمد از ابتدای نوجوانی براى یادگیرى تنبک نزد مصطفى قراب رفت. او براى اولین ‏بار به اتفاق برادرانش [[منوچهر لشکری|منوچهر]] و [[حسن لشکری|حسن لشکرى]] ارکسترى را تشکیل دادند به نام ارکستر براداران لشکرى که برنامه‏‌هایشان از رادیو نیروى هوایى پخش می‌شده است. در سال 1333 به رادیو رفت و پس از قبولی در آزمون شوراى موسیقى رادیو، به عنوان خواننده و نوازنده به استخدام آن مرکز درآمد. محمد لشکری در برنامه‌ی دیگرى، به همراهی [[بزرگ لشکری|بزرگ لشکرى]] و [[صالحی، حبیب الله (شاهرود ۱۲۹۴ـ تهران ۱۳۵۸ش)|حبیب‏‌اللَّه صالحى]] تکنوازى مى‏‌کرده است. او از سال 1337 به عنوان نوازنده‌ی تنبک ارکستر شماره‌ی 5 رادیو با بزرگ و [[جواد لشکری|جواد لشکرى]] همکارى داشته.  


محمد لشکرى در سال 1337 با همكارى برادرانش كلاس موسیقى برادران لشکرى را در سه‏راه امین‏‌حضور تأسیس كرد که در آن اغلب سازهای ایرانی و غربی تدریس می‌شده است. او با نواختن دیگر سازهای ضربی، چون جاز و تمپانى هم آشنایى كامل دارد و مدتى هم نوازندگى جاز رادیو را به عهده داشته است. لشکری کنسرت‌های متعددی در کشورهای آلمان، عمان، پاكستان، افغانستان و همچنین در شهرهاى مختلف ایران برگزار کرده است. از وضعیت حیات محمد لشکری اطلاعی در دست نیست.
محمد لشکرى در سال 1337 با همکارى برادرانش کلاس موسیقى برادران لشکرى را در سه‏‌راه امین‏‌حضور تأسیس کرد که در آن اغلب سازهای ایرانی و غربی تدریس می‌شده است. او با نواختن دیگر سازهای ضربی، چون جاز و تمپانى هم آشنایى کامل دارد و مدتى هم نوازندگى جاز رادیو را به عهده داشته است. لشکری کنسرت‌های متعددی در کشورهای [[آلمان]]، [[عمان]]، [[پاکستان]]، [[افغانستان]] و همچنین در شهرهاى مختلف ایران برگزار کرده است. از وضعیت حیات محمد لشکری اطلاعی در دست نیست.


موسیقی‌دانان دیگری که با نام خانوادگی لشکری شناخته می‌شوند، همه با محمد لشکری نسبت خانوادگی نزدیک (مثل پدر، برادر، عمو و عموزاده، دایی و خواهرزاده) دارند. از طرفی دیگر [[مرتضی حنانه]] و خانواده‌ی [[بهاری، علی اصغر (تهران ۱۲۸۶ـ ۱۳۷۶ش)|علی‌اصغر بهاری]] نیز از اقوام آنها بوده‌اند.  
موسیقی‌دانان دیگری که با نام خانوادگی لشکری شناخته می‌شوند، همه با محمد لشکری نسبت خانوادگی نزدیک (مثل پدر، برادر، عمو و عموزاده، دایی و خواهرزاده) دارند. از طرفی دیگر [[مرتضی حنانه]] و خانواده‌ی [[بهاری، علی اصغر (تهران ۱۲۸۶ـ ۱۳۷۶ش)|علی‌اصغر بهاری]] نیز از اقوام آنها بوده‌اند.  

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۳ فوریهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۸:۱۷

محمد لشکری
زادروز تهران 1307ش
ملیت ایرانی
شغل و تخصص اصلی نوازنده‌ی تنبک
سبک سنتی
گروه مقاله موسیقی
خویشاوندان سرشناس افراد خانواده‌ی موسیقی‌دان لشکری، مرتضی حنانه، علی‌اصغر بهاری

محمد لشکرى (تهران 1307ش- )


نوازنده‌ی ایرانی تنبک. پدرش، علی‌اصغر لشکری، از نوازندگان تار بوده است.

محمد از ابتدای نوجوانی براى یادگیرى تنبک نزد مصطفى قراب رفت. او براى اولین ‏بار به اتفاق برادرانش منوچهر و حسن لشکرى ارکسترى را تشکیل دادند به نام ارکستر براداران لشکرى که برنامه‏‌هایشان از رادیو نیروى هوایى پخش می‌شده است. در سال 1333 به رادیو رفت و پس از قبولی در آزمون شوراى موسیقى رادیو، به عنوان خواننده و نوازنده به استخدام آن مرکز درآمد. محمد لشکری در برنامه‌ی دیگرى، به همراهی بزرگ لشکرى و حبیب‏‌اللَّه صالحى تکنوازى مى‏‌کرده است. او از سال 1337 به عنوان نوازنده‌ی تنبک ارکستر شماره‌ی 5 رادیو با بزرگ و جواد لشکرى همکارى داشته.

محمد لشکرى در سال 1337 با همکارى برادرانش کلاس موسیقى برادران لشکرى را در سه‏‌راه امین‏‌حضور تأسیس کرد که در آن اغلب سازهای ایرانی و غربی تدریس می‌شده است. او با نواختن دیگر سازهای ضربی، چون جاز و تمپانى هم آشنایى کامل دارد و مدتى هم نوازندگى جاز رادیو را به عهده داشته است. لشکری کنسرت‌های متعددی در کشورهای آلمان، عمان، پاکستان، افغانستان و همچنین در شهرهاى مختلف ایران برگزار کرده است. از وضعیت حیات محمد لشکری اطلاعی در دست نیست.

موسیقی‌دانان دیگری که با نام خانوادگی لشکری شناخته می‌شوند، همه با محمد لشکری نسبت خانوادگی نزدیک (مثل پدر، برادر، عمو و عموزاده، دایی و خواهرزاده) دارند. از طرفی دیگر مرتضی حنانه و خانواده‌ی علی‌اصغر بهاری نیز از اقوام آنها بوده‌اند.