سرکاراتی، بهمن (تبریز ۱۳۱۶ ـ۱۳۹۲ش): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(جایگزینی متن - '\\2' به '<!--2')
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


سرکاراتی، بهمن (تبریز ۱۳۱۶ ـ۱۳۹۲ش)<br>
سرکاراتی، بهمن (تبریز ۱۳۱۶ ـ۱۳۹۲ش)<br>
[[پرونده: 25140500-2.jpg | بندانگشتی|سرکاراتي، بهمن]]
{{جعبه زندگینامه
{{جعبه زندگینامه
|عنوان = بهمن سرکاراتی
|عنوان = بهمن سرکاراتی
خط ۲۹: خط ۲۸:
|پست تخصصی =
|پست تخصصی =
|باشگاه =
|باشگاه =
}}ایران‌شناس، متخصص زبان‌های باستانی و مترجم ایرانی. پس از گذراندن دورۀ دبستان و دبیرستان در تبریز، از دانشگاه همان‌جا با احراز رتبۀ اول، فوق‌لیسانس گرفت و چون در بین تمامی دانشجویان آن دانشگاه نیز نفر اول شد، جایزۀ نقدی و بورسیه را به خود اختصاص داد و برای ادامه تحصیل به خارج رفت. پس از بازگشت به میهن در دانشگاه تبریز به تدریس پرداخت و ریاست انتشارات آن دانشگاه نیز به وی محول شد. چندی بعد راهی تهران شد و از دانشگاه تهران در رشتۀ زبان‌شناسی و زبان‌های باستان دانشنامۀ دکتری گرفت. در بازگشت به تبریز، به استادی و معاونت دانشگاه ارتقا یافت. سال‌ها مدیر گروه فرهنگ و زبان‌های باستانی بود و موفق به ایجاد مرحلۀ کارشناسی ارشد در رشتۀ فرهنگ و زبان‌های باستانی شد. مقالات علمی بسیاری از او در ایران و خارج به‌چاپ رسیده است. از آثار اوست: ''سایه‌های شکارشده'' (۱۳۶۷‌ش)؛ ''اوستا و هنر نو''؛ ترجمۀ ''دین ایرانی بر پایه متون معتبر یونان''، اثر امیل بنونیست (۱۳۵۰‌ش)؛'' اخبار تاریخی در آثار مانوی'' (۱۳۵۳‌ش)؛ ترجمۀ'' مقدمه‌ای بر فلسفۀ تاریخ''، اثر میرچا الیاده (‌۱۳۶۵ش).
}}[[پرونده: 25140500-2.jpg | بندانگشتی|سرکاراتی، بهمن]]ایران‌شناس، متخصص زبان‌های باستانی و مترجم ایرانی. پس از گذراندن دورۀ دبستان و دبیرستان در تبریز، از دانشگاه همان‌جا با احراز رتبۀ اول، فوق‌لیسانس گرفت و چون در بین تمامی دانشجویان آن دانشگاه نیز نفر اول شد، جایزۀ نقدی و بورسیه را به خود اختصاص داد و برای ادامه تحصیل به خارج رفت. پس از بازگشت به میهن در دانشگاه تبریز به تدریس پرداخت و ریاست انتشارات آن دانشگاه نیز به وی محول شد. چندی بعد راهی تهران شد و از دانشگاه تهران در رشتۀ زبان‌شناسی و زبان‌های باستان دانشنامۀ دکتری گرفت. در بازگشت به تبریز، به استادی و معاونت دانشگاه ارتقا یافت. سال‌ها مدیر گروه فرهنگ و زبان‌های باستانی بود و موفق به ایجاد مرحلۀ کارشناسی ارشد در رشتۀ فرهنگ و زبان‌های باستانی شد. مقالات علمی بسیاری از او در ایران و خارج به‌چاپ رسیده است. از آثار اوست: ''سایه‌های شکارشده'' (۱۳۶۷‌ش)؛ ''اوستا و هنر نو''؛ ترجمۀ ''دین ایرانی بر پایه متون معتبر یونان''، اثر امیل بنونیست (۱۳۵۰‌ش)؛'' اخبار تاریخی در آثار مانوی'' (۱۳۵۳‌ش)؛ ترجمۀ'' مقدمه‌ای بر فلسفۀ تاریخ''، اثر میرچا الیاده (‌۱۳۶۵ش).
<br><!--25140500-->
<br><!--25140500-->
[[رده:خاورشناسی]]
[[رده:خاورشناسی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۳۰ ژوئن ۲۰۲۳، ساعت ۱۰:۵۸

سرکاراتی، بهمن (تبریز ۱۳۱۶ ـ۱۳۹۲ش)

بهمن سرکاراتی
زادروز تبریز ۱۳۱۶ش
درگذشت ۱۳۹۲ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل فوق لیسانس دانشگاه تبریز، دانشنامۀ دکتری در رشتۀ زبان‌شناسی و زبان‌های باستان دانشگاه تهران
شغل و تخصص اصلی ایران‌شناس
شغل و تخصص های دیگر متخصص زبان‌های باستانی و مترجم
آثار سایه‌های شکارشده (1367‌ش)؛ اوستا و هنر نو
گروه مقاله خاورشناسی، زبان‌شناسی و ترجمه
سرکاراتی، بهمن

ایران‌شناس، متخصص زبان‌های باستانی و مترجم ایرانی. پس از گذراندن دورۀ دبستان و دبیرستان در تبریز، از دانشگاه همان‌جا با احراز رتبۀ اول، فوق‌لیسانس گرفت و چون در بین تمامی دانشجویان آن دانشگاه نیز نفر اول شد، جایزۀ نقدی و بورسیه را به خود اختصاص داد و برای ادامه تحصیل به خارج رفت. پس از بازگشت به میهن در دانشگاه تبریز به تدریس پرداخت و ریاست انتشارات آن دانشگاه نیز به وی محول شد. چندی بعد راهی تهران شد و از دانشگاه تهران در رشتۀ زبان‌شناسی و زبان‌های باستان دانشنامۀ دکتری گرفت. در بازگشت به تبریز، به استادی و معاونت دانشگاه ارتقا یافت. سال‌ها مدیر گروه فرهنگ و زبان‌های باستانی بود و موفق به ایجاد مرحلۀ کارشناسی ارشد در رشتۀ فرهنگ و زبان‌های باستانی شد. مقالات علمی بسیاری از او در ایران و خارج به‌چاپ رسیده است. از آثار اوست: سایه‌های شکارشده (۱۳۶۷‌ش)؛ اوستا و هنر نو؛ ترجمۀ دین ایرانی بر پایه متون معتبر یونان، اثر امیل بنونیست (۱۳۵۰‌ش)؛ اخبار تاریخی در آثار مانوی (۱۳۵۳‌ش)؛ ترجمۀ مقدمه‌ای بر فلسفۀ تاریخ، اثر میرچا الیاده (‌۱۳۶۵ش).