مشتروویچ، ایوان (۱۸۸۳ـ۱۹۶۲): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۴: خط ۴:
[[File:38300900.jpg|thumb|مجسمه اسقف اشتروسماير، اثر ايوان مشتروويچ]]
[[File:38300900.jpg|thumb|مجسمه اسقف اشتروسماير، اثر ايوان مشتروويچ]]


مجسمه‌ساز یوگسلاو<ref>Yugoslav</ref>. مجموعه‌هایی از آثار یادمانی با درون‌مایه‌های عمیقاً میهن‌پرستانه پدید آورد؛ همچون ''اسقف اشتروسمایِر<ref>''Bishop Strossmayer''</ref>''&nbsp;(۱۹۲۶). ''تک‌چهرۀ خود هنرمند<ref>''Self-Portrait''</ref>''&nbsp;که از گچ ساخته شده است، در نگارخانۀ تیت لندن<ref>Tate Gallery</ref>&nbsp;نگهداری می‌شود. مشتروویچ پس از پایان تحصیلاتش در وین<ref>Vienna </ref>، و سپس در پاریس، که طیّ آن از اوگوست رودَن<ref>Auguste Rodin</ref>&nbsp;تأثیر پذیرفت، به یوگسلاوی بازگشت. در ۱۹۴۶ به امریکا مهاجرت کرد و باقی عمر را در آن‌جا به‌سر برد. تک‌چهره‌سازی‌هایش عبارت‌اند از نیم‌تنۀ<ref>bust </ref>&nbsp;رودَن، هربرت هوور<ref>Herbert Hoover</ref>، رئیس‌جمهور امریکا، و پاپ پیوس یازدهم<ref>Pope Pius XI</ref>.
مجسمه‌ساز یوگسلاو<ref>Yugoslav</ref>. مجموعه‌هایی از آثار یادمانی با درون‌مایه‌های عمیقاً میهن‌پرستانه پدید آورد؛ همچون ''اسقف اشتروسمایِر<ref>''Bishop Strossmayer''</ref>''&nbsp;(۱۹۲۶). ''تک‌چهرۀ خود هنرمند<ref>''Self-Portrait''</ref>''&nbsp;که از گچ ساخته شده است، در نگارخانۀ تیت لندن<ref>Tate Gallery</ref>&nbsp;نگهداری می‌شود. مشتروویچ پس از پایان تحصیلاتش در وین<ref>Vienna </ref>، و سپس در پاریس، که طیّ آن از [[رودن، اوگوست (۱۸۴۰ـ۱۹۱۷)|اوگوست رودَن]]<ref>Auguste Rodin</ref>&nbsp;تأثیر پذیرفت، به یوگسلاوی بازگشت. در ۱۹۴۶ به امریکا مهاجرت کرد و باقی عمر را در آن‌جا به‌سر برد. تک‌چهره‌سازی‌هایش عبارت‌اند از نیم‌تنۀ<ref>bust </ref>&nbsp;رودَن، هربرت هوور<ref>Herbert Hoover</ref>، رئیس‌جمهور امریکا، و پاپ پیوس یازدهم<ref>Pope Pius XI</ref>.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۲ ژانویهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۰:۳۸

ایوان مشتروویچ

مِشْتْروویچ، ایوان (۱۸۸۳ـ۱۹۶۲)(Mestrovic, Ivan)

مجسمه اسقف اشتروسماير، اثر ايوان مشتروويچ

مجسمه‌ساز یوگسلاو[۱]. مجموعه‌هایی از آثار یادمانی با درون‌مایه‌های عمیقاً میهن‌پرستانه پدید آورد؛ همچون اسقف اشتروسمایِر[۲] (۱۹۲۶). تک‌چهرۀ خود هنرمند[۳] که از گچ ساخته شده است، در نگارخانۀ تیت لندن[۴] نگهداری می‌شود. مشتروویچ پس از پایان تحصیلاتش در وین[۵]، و سپس در پاریس، که طیّ آن از اوگوست رودَن[۶] تأثیر پذیرفت، به یوگسلاوی بازگشت. در ۱۹۴۶ به امریکا مهاجرت کرد و باقی عمر را در آن‌جا به‌سر برد. تک‌چهره‌سازی‌هایش عبارت‌اند از نیم‌تنۀ[۷] رودَن، هربرت هوور[۸]، رئیس‌جمهور امریکا، و پاپ پیوس یازدهم[۹].

 


  1. Yugoslav
  2. Bishop Strossmayer
  3. Self-Portrait
  4. Tate Gallery
  5. Vienna
  6. Auguste Rodin
  7. bust
  8. Herbert Hoover
  9. Pope Pius XI