اشپولر، برتولد (۱۹۱۱ـ۱۹۹۰): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱۶: خط ۱۶:
|تحصیلات و محل تحصیل=دانشگاه های هایدلبرگ، مونیخ، هامبورگ و برسلاو
|تحصیلات و محل تحصیل=دانشگاه های هایدلبرگ، مونیخ، هامبورگ و برسلاو
| شغل و تخصص اصلی =خاورشناس
| شغل و تخصص اصلی =خاورشناس
|شغل و تخصص های دیگر=
|شغل و تخصص های دیگر=مورخ
|سبک =
|سبک =
|مکتب =
|مکتب =
خط ۳۱: خط ۳۱:
}}
}}


خاورشناس و مورخ آلمانی. در دانشگاه‌های هایدلبرگ، مونیخ، هامبورگ و برسلاو درس خواند. در ۱۹۶۲ از دانشگاه برن در رشتۀ الهیات و از دانشگاه بوردو در رشتۀ ادبیات دکترای افتخاری گرفت. تاریخ اروپای شرقی و نیز تاریخ شرق و اسلام‌شناسی درس می‌داد. استاد دانشگاه‌های برلین (۱۹۳۵ـ۱۹۳۷)، گوتینگن (۱۹۳۷ـ۱۹۳۹، ۱۹۴۵ـ۱۹۴۸)، مونیخ (۱۹۴۲ـ۱۹۴۵) و هامبورگ (از ۱۹۴۸)، و نویسنده و ویراستار نشریۀ اسلام (از ۱۹۴۹) بود. از ۱۹۵۲ تا ۱۹۵۶ مجموعۀ ''راهنمای خاورشناسی'' را سرپرستی کرد و در آن‌جا فصل‌های چندی دربارۀ تاریخ مذاهب ایران نوشت. چند‌بار به ایران سفر کرد. از آثارش: ''مغول‌ها در ایران'' (لایپزیگ، ۱۹۳۹) که با نام''تاریخ مغول در ایران'' به فارسی ترجمه شده است (تهران، ۱۳۵۱ش)؛''اردوی زرین، مغول‌ها در روسیه''، ۱۲۲۳ـ۱۵۰۲ (لایپزیگ، ۱۹۴۳)؛ وضع کنونی کلیساهای شرقی (ویسبادن، ۱۹۴۸)؛ ''ایران در صدر اسلام'' (ویسبادن، ۱۹۵۲. ترجمۀ فارسی با نام ''تاریخ ایران در قرون نخستین اسلامی'': تهران، ۱۳۴۹)؛ ''جهان اسلام'' (لیدن، ۱۹۶۰؛ ترجمۀ فارسی: تهران، ۱۳۵۳)؛ ''کتاب مرجع تاریخ جهان عرب و اسلام''، با همکاری (۱۹۸۷).
خاورشناس و مورخ آلمانی. در دانشگاه‌های هایدلبرگ، مونیخ، هامبورگ و برسلاو درس خواند. در ۱۹۶۲ از دانشگاه برن در رشتۀ الهیات و از دانشگاه بوردو در رشتۀ ادبیات دکترای افتخاری گرفت. تاریخ اروپای شرقی و نیز تاریخ شرق و اسلام‌شناسی درس می‌داد. استاد دانشگاه‌های برلین (۱۹۳۵ـ۱۹۳۷)، گوتینگن (۱۹۳۷ـ۱۹۳۹، ۱۹۴۵ـ۱۹۴۸)، مونیخ (۱۹۴۲ـ۱۹۴۵) و هامبورگ (از ۱۹۴۸)، و نویسنده و ویراستار نشریۀ اسلام (از ۱۹۴۹) بود. از ۱۹۵۲ تا ۱۹۵۶ مجموعۀ ''راهنمای خاورشناسی'' را سرپرستی کرد و در آن‌جا فصل‌های چندی دربارۀ تاریخ مذاهب ایران نوشت. چند‌بار به ایران سفر کرد. از آثارش: ''مغول‌ها در ایران'' ([[لایپزیگ]]، ۱۹۳۹) که با نام ''تاریخ مغول در ایران'' به فارسی ترجمه شده است (تهران، ۱۳۵۱ش)؛''اردوی زرین، مغول‌ها در روسیه''، ۱۲۲۳ـ۱۵۰۲ (لایپزیگ، ۱۹۴۳)؛ وضع کنونی کلیساهای شرقی ([[ویسبادن]]، ۱۹۴۸)؛ ''ایران در صدر اسلام'' (ویسبادن، ۱۹۵۲. ترجمۀ فارسی با نام ''تاریخ ایران در قرون نخستین اسلامی'': تهران، ۱۳۴۹)؛ ''جهان اسلام'' ([[لیدن]]، ۱۹۶۰؛ ترجمۀ فارسی: تهران، ۱۳۵۳)؛ ''کتاب مرجع تاریخ جهان عرب و اسلام''، با همکاری (۱۹۸۷).


<br/> <!--11346600-->
<br /> <!--11346600-->


[[Category:خاورشناسی]] [[Category:(خاورشناسی)ایران]]
[[Category:خاورشناسی]]  
[[Category:(خاورشناسی)ایران]]
[[رده:تاریخ جهان]]
[[رده:مورخان و کتاب های تاریخ]]

نسخهٔ ‏۸ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۷:۰۵

اِشپولر، بِرتولد (۱۹۱۱ـ۱۹۹۰)(Spuler, Bertold)

برتولد اشپولر
Bertold Spuler
زادروز ۱۹۱۱م
درگذشت ۱۹۹۰م
ملیت آلمانی
تحصیلات و محل تحصیل دانشگاه های هایدلبرگ، مونیخ، هامبورگ و برسلاو
شغل و تخصص اصلی خاورشناس
شغل و تخصص های دیگر مورخ
آثار کتاب مرجع تاریخ جهان عرب و اسلام (با همکاری، ۱۹۸۷)
گروه مقاله خاورشناسی

خاورشناس و مورخ آلمانی. در دانشگاه‌های هایدلبرگ، مونیخ، هامبورگ و برسلاو درس خواند. در ۱۹۶۲ از دانشگاه برن در رشتۀ الهیات و از دانشگاه بوردو در رشتۀ ادبیات دکترای افتخاری گرفت. تاریخ اروپای شرقی و نیز تاریخ شرق و اسلام‌شناسی درس می‌داد. استاد دانشگاه‌های برلین (۱۹۳۵ـ۱۹۳۷)، گوتینگن (۱۹۳۷ـ۱۹۳۹، ۱۹۴۵ـ۱۹۴۸)، مونیخ (۱۹۴۲ـ۱۹۴۵) و هامبورگ (از ۱۹۴۸)، و نویسنده و ویراستار نشریۀ اسلام (از ۱۹۴۹) بود. از ۱۹۵۲ تا ۱۹۵۶ مجموعۀ راهنمای خاورشناسی را سرپرستی کرد و در آن‌جا فصل‌های چندی دربارۀ تاریخ مذاهب ایران نوشت. چند‌بار به ایران سفر کرد. از آثارش: مغول‌ها در ایران (لایپزیگ، ۱۹۳۹) که با نام تاریخ مغول در ایران به فارسی ترجمه شده است (تهران، ۱۳۵۱ش)؛اردوی زرین، مغول‌ها در روسیه، ۱۲۲۳ـ۱۵۰۲ (لایپزیگ، ۱۹۴۳)؛ وضع کنونی کلیساهای شرقی (ویسبادن، ۱۹۴۸)؛ ایران در صدر اسلام (ویسبادن، ۱۹۵۲. ترجمۀ فارسی با نام تاریخ ایران در قرون نخستین اسلامی: تهران، ۱۳۴۹)؛ جهان اسلام (لیدن، ۱۹۶۰؛ ترجمۀ فارسی: تهران، ۱۳۵۳)؛ کتاب مرجع تاریخ جهان عرب و اسلام، با همکاری (۱۹۸۷).