ذوالفنون، محمود (آباده ۱۲۹۹ـ۱۳۹۲ش): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(جایگزینی متن - '\\2' به '<!--2')
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:


ذوالفنون، محمود (آباده ۱۲۹۹ـ۱۳۹۲ش)<br>
ذوالفنون، محمود (آباده ۱۲۹۹ـ۱۳۹۲ش)<br>
[[پرونده: 21007600.jpg | بندانگشتی|ذوالفنون، محمود]]
{{جعبه زندگینامه
{{جعبه زندگینامه
|عنوان =محمود ذوالفنون
|عنوان =محمود ذوالفنون
خط ۲۹: خط ۲۸:
|پست تخصصی =
|پست تخصصی =
|باشگاه =
|باشگاه =
}}نوازندۀ ویولن و نواساز و مدرس ایرانی. مقدمات موسیقی را با نوازندگی تار نزد پدرش حبیب‌الله ذوالفنون فرا گرفت و سپس در شیراز نزد حسینعلی وزیری تبار، نُت‌خوانی و سلفژ را فرا گرفت و بعد از عزیمت به تهران در ۱۳۲۳ش دانسته‌های خود در تار را به ویولن انتقال داد و از محضر استادانی همچون ابوالحسن صبا و روح‌‌الله خالقی بهره گرفت و در ارکستر انجمن موسیقی ملّی (به رهبری روح‌الله خالقی) عضو شد. از ۱۳۲۷ش جزو مؤلفان کتب آموزشی هنرستان موسیقی ملی شد و برای ویولن، قطعات و تمرین‌های متعددی نوشت. از اواخر ۱۳۲۷ تا ۱۳۵۸ در رادیو تهران، تک‌نوازی، آهنگ‌سازی و سرپرستی ارکستر را برعهده داشت. از ۱۳۵۸ به امریکا مهاجرت کرد و در آن‌جا به فعالیت موسیقی خود ادامه ‌داد. ازجمله آثار اوست: «به یاد بنان»، «کنسرتو دشتی» (برای ویولن) «شیدایی» (با شعر حافظ) و «نیشابورک از سوئیت راست پنج‌گاه».
}}[[پرونده: 21007600.jpg | بندانگشتی|ذوالفنون، محمود]]نوازندۀ ویولن و نواساز و مدرس ایرانی. مقدمات موسیقی را با نوازندگی تار نزد پدرش حبیب‌الله ذوالفنون فرا گرفت و سپس در شیراز نزد حسینعلی وزیری تبار، نُت‌خوانی و سلفژ را فرا گرفت و بعد از عزیمت به تهران در ۱۳۲۳ش دانسته‌های خود در تار را به ویولن انتقال داد و از محضر استادانی همچون ابوالحسن صبا و روح‌‌الله خالقی بهره گرفت و در ارکستر انجمن موسیقی ملّی (به رهبری روح‌الله خالقی) عضو شد. از ۱۳۲۷ش جزو مؤلفان کتب آموزشی هنرستان موسیقی ملی شد و برای ویولن، قطعات و تمرین‌های متعددی نوشت. از اواخر ۱۳۲۷ تا ۱۳۵۸ در رادیو تهران، تک‌نوازی، آهنگ‌سازی و سرپرستی ارکستر را برعهده داشت. از ۱۳۵۸ به امریکا مهاجرت کرد و در آن‌جا به فعالیت موسیقی خود ادامه ‌داد. ازجمله آثار اوست: «به یاد بنان»، «کنسرتو دشتی» (برای ویولن) «شیدایی» (با شعر حافظ) و «نیشابورک از سوئیت راست پنج‌گاه».
<br><!--21007600-->
<br><!--21007600-->
[[رده:موسیقی]]
[[رده:موسیقی]]
[[رده:ایران - اشخاص]]
[[رده:ایران - اشخاص]]

نسخهٔ ‏۱۲ اکتبر ۲۰۲۲، ساعت ۱۲:۱۵

ذوالفنون، محمود (آباده ۱۲۹۹ـ۱۳۹۲ش)

محمود ذوالفنون
زادروز آباده ۱۲۹۹ش
ملیت ایرانی
شغل و تخصص اصلی نوازنده
شغل و تخصص های دیگر مدرس
آثار به یاد بنان؛ کنسرتو دشتی (برای ویولن)؛ شیدایی
گروه مقاله موسیقی
خویشاوندان سرشناس حبیب الله ذوالفنون (پدر)
ذوالفنون، محمود

نوازندۀ ویولن و نواساز و مدرس ایرانی. مقدمات موسیقی را با نوازندگی تار نزد پدرش حبیب‌الله ذوالفنون فرا گرفت و سپس در شیراز نزد حسینعلی وزیری تبار، نُت‌خوانی و سلفژ را فرا گرفت و بعد از عزیمت به تهران در ۱۳۲۳ش دانسته‌های خود در تار را به ویولن انتقال داد و از محضر استادانی همچون ابوالحسن صبا و روح‌‌الله خالقی بهره گرفت و در ارکستر انجمن موسیقی ملّی (به رهبری روح‌الله خالقی) عضو شد. از ۱۳۲۷ش جزو مؤلفان کتب آموزشی هنرستان موسیقی ملی شد و برای ویولن، قطعات و تمرین‌های متعددی نوشت. از اواخر ۱۳۲۷ تا ۱۳۵۸ در رادیو تهران، تک‌نوازی، آهنگ‌سازی و سرپرستی ارکستر را برعهده داشت. از ۱۳۵۸ به امریکا مهاجرت کرد و در آن‌جا به فعالیت موسیقی خود ادامه ‌داد. ازجمله آثار اوست: «به یاد بنان»، «کنسرتو دشتی» (برای ویولن) «شیدایی» (با شعر حافظ) و «نیشابورک از سوئیت راست پنج‌گاه».