ایموجین کانینگهام: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۹: خط ۲۹:
[[پرونده:2042150340.jpg|بندانگشتی|ایموجین کانینگهام]]
[[پرونده:2042150340.jpg|بندانگشتی|ایموجین کانینگهام]]
[[پرونده:2042150340-2.jpg|بندانگشتی|از آثار کانینگهام]]
[[پرونده:2042150340-2.jpg|بندانگشتی|از آثار کانینگهام]]
ایموجین کانینگهام (1883_1976م) Imogen Cunningham  
ایموجین کانینگهام (پورتلند 12 آوریل 1883_ سان فرانسیسکو 12 ژوئن 1976م) Imogen Cunningham  


عکاس امریکایی. از اعضاء گروه اف64<ref>Group f/64</ref> بود که به عکاسی از نمای نزدیک و برجسته‌سازی اشیاء و لحظات روزمره تمایل داشتند.  
عکاس امریکایی. از اعضاء گروه اف64<ref>Group f/64</ref> بود که به عکاسی از نمای نزدیک و برجسته‌سازی اشیاء و لحظات روزمره تمایل داشتند.  


در پورتلند<ref>Portland</ref> به دنیا آمد و فرزند پنجم خانواده‌ای دوازده‌نفره بود. در دانشگاه واشنگتن<ref>University of Washington</ref> در رشته‌ی شیمی به تحصیل پرداخت. اولین دوربین خود را در هجده سالگی خرید اما پس از چندی از صرافت عکاسی افتاد. حدود پنج سال بعد، آشنایی با آثار گرترود کاسبیر<ref>Gertrude Käsebier</ref>، بانوی عکاس شهیر، موجب شد تا دوباره به عکاسی علاقه‌مند شود. در همین حین با کمک یکی از اساتیدش نحوه‌ی عملکرد دوربین را به شکلی حرفه‌ای فراگرفت و برای تأمین مخارج دانشگاه، به عکاسی از گیاهان برای دپارتمان گیاه‌شناسی مشغول گردید.  
در پورتلند<ref>Portland</ref> به دنیا آمد و فرزند پنجم خانواده‌ای دوازده‌نفره بود. در دانشگاه واشنگتن<ref>University of Washington</ref> در رشتۀ شیمی به تحصیل پرداخت. اولین دوربین خود را در 18 سالگی خرید اما پس از چندی از صرافت عکاسی افتاد. حدود پنج سال بعد، آشنایی با آثار گرترود کاسبیر<ref>Gertrude Käsebier</ref>، بانوی عکاس شهیر، موجب شد تا دوباره به عکاسی علاقه‌مند شود. در همین حین با کمک یکی از اساتیدش نحوۀ عملکرد دوربین را به شکلی حرفه‌ای فراگرفت و برای تأمین مخارج دانشگاه، به عکاسی از گیاهان برای دپارتمان گیاه‌شناسی مشغول گردید. پس از فارغ‌التحصیلی مدتی در استودیوی ادوارد کرتیس<ref>Edward S. Curtis</ref>، عکاسی مشهوری که عمدۀ وقتش را صرف عکاسی پرتره از اقشار مختلف مردم آمریکا می‌کرد، به کار پرداخت. با دریافت کمک‌هزینه‌ای که به زنان محصل موفق اعطا می‌شد، این فرصت را پیدا کرد تا به آلمان برود و در آن‌جا در دانشگاه صنعتی درسدن<ref>Technische Hochschule</ref> به تحصیل پرداخت. اگرچه در این دوران، او بیش‌تر بر تحصیل متمرکز بود و موقتاً عکاسی را کنار گذاشت، به شیوه‌ای برای چاپ عکس دست یافت که از روش‌های مرسوم بسیار ارزان‌تر بود.  


پس از فارغ‌التحصیلی مدتی در استودیوی ادوارد کرتیس<ref>Edward S. Curtis</ref>، عکاسی مشهوری که عمده‌ی وقتش را صرف عکاسی پرتره از اقشار مختلف مردم آمریکا می‌کرد، به کار پرداخت. با دریافت کمک‌هزینه‌ای که به زنان محصل موفق اعطا می‌شد، این فرصت را پیدا کرد تا به آلمان برود و در آن‌جا در دانشگاه صنعتی درسدن<ref>Technische Hochschule</ref> به تحصیل پرداخت. اگرچه در این دوران، او بیشتر بر تحصیل متمرکز بود و موقتاً عکاسی را کنار گذاشت، به شیوه‌ای برای چاپ عکس دست یافت که از روش‌های مرسوم بسیار ارزان‌تر بود.  
ایموجین پس از بازگشت به آمریکا، استودیو شخصی خود را در سیاتل به راه انداخت و در عکاسی پرتره برای خود نامی دست و پا کرد. در سال‌های بعد با روی پارتریج<ref>Roi Partridge</ref>، طراح و آموزگار هنر ازدواج کرد و سه فرزند به دنیا آورد. سپس به دلیل تغییر مکان تدریس پارتریج، همراه وی به کالیفرنیا رفت. در همین حین او تغییر مسیری در زمینۀ حرفه‌اش را تجربه کرد و به گرفتن عکس‌هایی با دقت و وضوح بالا از گیاهان متمایل شد. برای مثال او حدود دو سال از وقتش را صرف عکاسی از جزئیات مختلف گل [[ماگنولیا]] کرد. بعد از این در تغییری مجدد، دوباره به فرم بدن انسان به‌خصوص دست‌ها علاقه‌مند شد و عکس‌های بسیاری از دست‌های بازیگران و نوازندگان گرفت که در نهایت، موجب استخدام او در مجلۀ معتبر ونیتی‌فر<ref>''Vanity Fair'' </ref> شد. در نهایت، کانینگهام بازگشتی دوباره به عکاسی مستند و اجتماعی داشت و تا چند ماه پیش از مرگش در 94 سالگی، عکاسی را رها نکرد.


با بازگشت به آمریکا، استودیو شخصی خود را در سیاتل به راه انداخت و در عکاسی پرتره برای خود نامی دست و پا کرد. در سال‌های بعد با روی پارتریج<ref>Roi Partridge</ref>، طراح و آموزگار هنر ازدواج کرد و سه فرزند به دنیا آورد. سپس به دلیل تغییر مکان تدریس پارتریج، همراه وی به کالیفرنیا رفت. در همین حین او تغییر مسیری در زمینه‌ی حرفه‌اش را تجربه کرد و به گرفتن عکس‌هایی با دقت و وضوح بالا از گیاهان متمایل شد. برای مثال او حدود دو سال از وقتش را صرف عکاسی از جزئیات مختلف گل [[ماگنولیا]] کرد. بعد از این در تغییری مجدد، دوباره به فرم بدن انسان به خصوص دست‌ها علاقه‌مند شد و عکس‌های بسیاری از دست‌های بازیگران و نوازندگان گرفت که در نهایت، موجب استخدام او در مجله‌ی معتبر ونیتی‌فر<ref>''Vanity Fair'' </ref> شد.  
علاوه بر کسب جوایزی مانند دکترای افتخاری کالج کالیفرنیا<ref>Honorary Doctorate of Fine Arts degree from the California College of Arts and Crafts </ref> و کمک‌هزینۀ گوگنهایم<ref>Guggenheim fellowship in Creative Arts for Photography</ref>، بیش از ده کتاب از کانینگهام به چاپ رسیده است. از جمله ''پروسۀ مدرن عکاسی''<ref>''Modern Processes of Photography''</ref> و ''بعد از نود سالگی''<ref>''After Ninety''</ref>.  


در نهایت، کانینگهام بازگشتی دوباره به عکاسی مستند و اجتماعی داشت و در تا چند ماه پیش از مرگش در 94 سالگی، عکاسی را رها نکرد. علاوه بر کسب جوایزی مانند دکترای افتخاری کالج کالیفرنیا<ref>Honorary Doctorate of Fine Arts degree from the California College of Arts and Crafts </ref> و کمک‌هزینه‌ی گوگنهایم<ref>Guggenheim fellowship in Creative Arts for Photography</ref>، بیش از ده کتاب از وی به چاپ رسیده است. از جمله ''پروسه‌ی مدرن عکاسی''<ref>''Modern Processes of Photography''</ref> و ''بعد از نود سالگی''<ref>''After Ninety''</ref>.




----<references />
----<references />
[[رده:عکاسی]]
[[رده:(عکاسی)اشخاص و آثار]]

نسخهٔ ‏۶ مهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۹:۵۵

ایموجین کانینگهام
Imogen Cunningham
زادروز 1883
درگذشت 1976
ملیت امریکایی
تحصیلات و محل تحصیل کارشناسی شیمی دانشگاه واشنگتن
شغل و تخصص اصلی عکاس
آثار بعد از نود سالگی
گروه مقاله عکاسی
جوایز و افتخارات کمک‌هزینه‌ی گوگنهایم و دکترای افتخاری کالج کالیفرنیا
ایموجین کانینگهام
از آثار کانینگهام

ایموجین کانینگهام (پورتلند 12 آوریل 1883_ سان فرانسیسکو 12 ژوئن 1976م) Imogen Cunningham

عکاس امریکایی. از اعضاء گروه اف64[۱] بود که به عکاسی از نمای نزدیک و برجسته‌سازی اشیاء و لحظات روزمره تمایل داشتند.

در پورتلند[۲] به دنیا آمد و فرزند پنجم خانواده‌ای دوازده‌نفره بود. در دانشگاه واشنگتن[۳] در رشتۀ شیمی به تحصیل پرداخت. اولین دوربین خود را در 18 سالگی خرید اما پس از چندی از صرافت عکاسی افتاد. حدود پنج سال بعد، آشنایی با آثار گرترود کاسبیر[۴]، بانوی عکاس شهیر، موجب شد تا دوباره به عکاسی علاقه‌مند شود. در همین حین با کمک یکی از اساتیدش نحوۀ عملکرد دوربین را به شکلی حرفه‌ای فراگرفت و برای تأمین مخارج دانشگاه، به عکاسی از گیاهان برای دپارتمان گیاه‌شناسی مشغول گردید. پس از فارغ‌التحصیلی مدتی در استودیوی ادوارد کرتیس[۵]، عکاسی مشهوری که عمدۀ وقتش را صرف عکاسی پرتره از اقشار مختلف مردم آمریکا می‌کرد، به کار پرداخت. با دریافت کمک‌هزینه‌ای که به زنان محصل موفق اعطا می‌شد، این فرصت را پیدا کرد تا به آلمان برود و در آن‌جا در دانشگاه صنعتی درسدن[۶] به تحصیل پرداخت. اگرچه در این دوران، او بیش‌تر بر تحصیل متمرکز بود و موقتاً عکاسی را کنار گذاشت، به شیوه‌ای برای چاپ عکس دست یافت که از روش‌های مرسوم بسیار ارزان‌تر بود.

ایموجین پس از بازگشت به آمریکا، استودیو شخصی خود را در سیاتل به راه انداخت و در عکاسی پرتره برای خود نامی دست و پا کرد. در سال‌های بعد با روی پارتریج[۷]، طراح و آموزگار هنر ازدواج کرد و سه فرزند به دنیا آورد. سپس به دلیل تغییر مکان تدریس پارتریج، همراه وی به کالیفرنیا رفت. در همین حین او تغییر مسیری در زمینۀ حرفه‌اش را تجربه کرد و به گرفتن عکس‌هایی با دقت و وضوح بالا از گیاهان متمایل شد. برای مثال او حدود دو سال از وقتش را صرف عکاسی از جزئیات مختلف گل ماگنولیا کرد. بعد از این در تغییری مجدد، دوباره به فرم بدن انسان به‌خصوص دست‌ها علاقه‌مند شد و عکس‌های بسیاری از دست‌های بازیگران و نوازندگان گرفت که در نهایت، موجب استخدام او در مجلۀ معتبر ونیتی‌فر[۸] شد. در نهایت، کانینگهام بازگشتی دوباره به عکاسی مستند و اجتماعی داشت و تا چند ماه پیش از مرگش در 94 سالگی، عکاسی را رها نکرد.

علاوه بر کسب جوایزی مانند دکترای افتخاری کالج کالیفرنیا[۹] و کمک‌هزینۀ گوگنهایم[۱۰]، بیش از ده کتاب از کانینگهام به چاپ رسیده است. از جمله پروسۀ مدرن عکاسی[۱۱] و بعد از نود سالگی[۱۲].



  1. Group f/64
  2. Portland
  3. University of Washington
  4. Gertrude Käsebier
  5. Edward S. Curtis
  6. Technische Hochschule
  7. Roi Partridge
  8. Vanity Fair
  9. Honorary Doctorate of Fine Arts degree from the California College of Arts and Crafts
  10. Guggenheim fellowship in Creative Arts for Photography
  11. Modern Processes of Photography
  12. After Ninety