بنی سرمه، محوطه باستانی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(جایگزینی متن - '\\1' به '<!--1')
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


بَنی‌سُرْمَه، محوّطۀ باستانی <br>
بَنی‌سُرْمَه، محوّطۀ باستانی <br>(یا: بنی سورمه) محوطۀ گورستانی باستانی واقع در [[پشتکوه|پُشتکوه]]، در [[ایلام، استان|استان ایلام]]. با ناحیۀ [[کبیرکوه|کَبیرکوه]]، درۀ هُلِیلان و از غرب با جلگۀ پست بین‌النّهرین و نیز جلگۀ [[خوزستان]] ارتباط جغرافیایی دارد. دره‌های پر‌آب بنی‌سرمه در دورۀ فرهنگی جَمدَت نَصر، یا آغاز نگارش در بین‌النهرین، در حدود ۳۲۰۰پ‌م، محل استقرار و اسکان جوامع انسانی آن دوران بود. محوطه‌های باستانی این منطقه از نظر لوئی وان دنبرگ<ref>Louis Vanden Berghe</ref>، استاد باستان‌شناسی دانشگاه گان بلژیک، در آن دوران بسیار پرجمعیت بوده‌اند و با فرهنگ‌های [[بین النهرین|بین‌النهرین]] و خوزستان ارتباط داشته‌اند. در کاوش این محوطه اشیای تزئینی و ظروف، ابزار و ظروف و همچنین سلاح‌های مفرغی چون تیشه، نیزه، جام، کاسه و جواهرات پیدا شده است.
واقع در پُشتکوه، در استان ایلام. با ناحیۀ کَبیرکوه، درۀ هُلِیلان و از غرب با جلگۀ پست بین‌النّهرین و نیز جلگۀ خوزستان ارتباط جغرافیایی دارد. دره‌های پر‌آب بنی‌سرمه در دورۀ فرهنگی جَمدَت نَصر، یا آغاز نگارش در بین‌النهرین، در حدود ۳۲۰۰پ‌م، محل استقرار و اسکان جوامع انسانی آن دوران بود. محوطه‌های باستانی این منطقه از نظر لوئی واندنبرگ، استاد باستان‌شناسی دانشگاه گان بلژیک، در آن دوران بسیار پرجمعیت بوده‌اند و با فرهنگ‌های بین‌النهرین و خوزستان ارتباط داشته‌اند.
----
 
 
<br><!--12352100-->
<br><!--12352100-->
[[رده:باستان شناسی ایران]]
[[رده:باستان شناسی ایران]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۳۱ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۲:۵۸

بَنی‌سُرْمَه، محوّطۀ باستانی
(یا: بنی سورمه) محوطۀ گورستانی باستانی واقع در پُشتکوه، در استان ایلام. با ناحیۀ کَبیرکوه، درۀ هُلِیلان و از غرب با جلگۀ پست بین‌النّهرین و نیز جلگۀ خوزستان ارتباط جغرافیایی دارد. دره‌های پر‌آب بنی‌سرمه در دورۀ فرهنگی جَمدَت نَصر، یا آغاز نگارش در بین‌النهرین، در حدود ۳۲۰۰پ‌م، محل استقرار و اسکان جوامع انسانی آن دوران بود. محوطه‌های باستانی این منطقه از نظر لوئی وان دنبرگ[۱]، استاد باستان‌شناسی دانشگاه گان بلژیک، در آن دوران بسیار پرجمعیت بوده‌اند و با فرهنگ‌های بین‌النهرین و خوزستان ارتباط داشته‌اند. در کاوش این محوطه اشیای تزئینی و ظروف، ابزار و ظروف و همچنین سلاح‌های مفرغی چون تیشه، نیزه، جام، کاسه و جواهرات پیدا شده است.




  1. Louis Vanden Berghe