گیتار برقی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:Electric guitar.jpg|بندانگشتی|گیتار برقی]]


گیتار برقی ‌ (electric guitar)<br/> [[File:36194400.jpg|thumb|گيتار برقي]]نوعی گیتار آکوستیک که از پیک‌آپ‌ها<ref>pickups  
گیتار برقی ‌ (electric guitar)<br/>  
[[پرونده:Electric guitar1.jpg|بندانگشتی|گیتار برقی]]
نوعی گیتار آکوستیک که از پیک‌آپ‌ها<ref>pickups  


</ref>ی الکترومغناطیسی تعبیه‌شده در زیر سیم‌های آن، استفاده می‌کند. این پیک‌آپ‌ها ارتعاشات را تشخیص می‌دهند، و به ‌این ترتیب دیگر نیازی به جعبۀ طنین<ref>sound box</ref> ساز باقی نمی‌ماند. گیتارهای برقیِ توپر در دهۀ ۱۹۵۰ را لئو فِندِر<ref> Leo Fender</ref> شکل داد و لِس پُل<ref> Les Paul </ref> برشی در زیر بدنۀ آن ایجاد کرد که امکان انگشت‌گذاریِ راحت‌تر را فراهم می‌آورد و نیز چندین پیک‌آپ برای زیر و بم‌‌های مختلف در آن تعبیه کرد که در حین نوازندگی میانِ آن‌ها تعادلِ دلخواه را می‌توان برقرار کرد. تکنیکِ «هامباکینگ<ref>humbucking </ref>» از مدارهای پس‌خوراند برای چرخۀ دوبارۀ بازآییِ ارتعاش بدنۀ گیتار استفاده می‌کند و نت‌های سوستنوتو<ref>sostenuto</ref> بی‌پایان تولید می‌کند. این تکنیک در دهۀ ۱۹۷۰ سبب پدیدآمدن شکل متمایزی از آوازخوانی در میان گیتارنوازانِ گروه‌های هارد ـ راک<ref> hard-rock </ref> شده است. دیگر فرم‌های گیتار برقی عبارت‌اند از گیتارِ دو دسته و گیتار باس، که مدلی از گیتار کنترباس است. آهنگ‌سازانی که از گیتار برقی در ساخته‌هایشان استفاده کرده‌اند، عبارت‌اند از فرانک مارتین<ref>Frank Martin</ref>، پیِر بولز<ref> Pierre Boulez</ref>، و لوچانو بِریو<ref> Luciano Berio</ref>.
</ref>ی الکترومغناطیسی تعبیه‌شده در زیر سیم‌های آن، استفاده می‌کند. این پیک‌آپ‌ها ارتعاشات را تشخیص می‌دهند، و به ‌این ترتیب دیگر نیازی به جعبۀ طنین<ref>sound box</ref> ساز باقی نمی‌ماند. گیتارهای برقی توپر در دهۀ ۱۹۵۰ را [[فندر،لیو (۱۹۰۹ـ۱۹۹۱)|لئو فِندِر]]<ref> Leo Fender</ref> شکل داد و لِس پُل<ref> Les Paul </ref> برشی در زیر بدنۀ آن ایجاد کرد که امکان انگشت‌گذاری راحت‌تر را فراهم می‌آورد و نیز چندین پیک‌آپ برای زیر و بم‌‌های مختلف در آن تعبیه کرد که در حین نوازندگی میانِ آن‌ها تعادلِ دلخواه را می‌توان برقرار کرد. تکنیک «هامباکینگ<ref>humbucking </ref>» از مدارهای پس‌خوراند برای چرخۀ دوبارۀ بازآیی ارتعاش بدنۀ گیتار استفاده می‌کند و نت‌های سوستنوتو<ref>sostenuto</ref> بی‌پایان تولید می‌کند. این تکنیک در دهۀ ۱۹۷۰ سبب پدیدآمدن شکل متمایزی از آوازخوانی در میان گیتارنوازان گروه‌های هارد ـ راک<ref> hard-rock </ref> شده است. دیگر فرم‌های گیتار برقی عبارت‌اند از گیتار دو دسته و گیتار باس، که مدلی از [[کنترباس|گیتار کنترباس]] است. آهنگ‌سازانی که از گیتار برقی در ساخته‌هایشان استفاده کرده‌اند، عبارت‌اند از [[مارتین ، فرانک (۱۸۹۰ـ۱۹۷۴)|فرانک مارتین]]<ref>Frank Martin</ref>، [[بولز، پیر (۱۹۲۵)|پیِر بولز]]<ref> Pierre Boulez</ref>، و [[بریو، لوچانو (۱۹۲۵)|لوچانو بِریو]]<ref> Luciano Berio</ref>.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ ‏۲۶ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۰۹:۰۵

گیتار برقی

گیتار برقی ‌ (electric guitar)

گیتار برقی

نوعی گیتار آکوستیک که از پیک‌آپ‌ها[۱]ی الکترومغناطیسی تعبیه‌شده در زیر سیم‌های آن، استفاده می‌کند. این پیک‌آپ‌ها ارتعاشات را تشخیص می‌دهند، و به ‌این ترتیب دیگر نیازی به جعبۀ طنین[۲] ساز باقی نمی‌ماند. گیتارهای برقی توپر در دهۀ ۱۹۵۰ را لئو فِندِر[۳] شکل داد و لِس پُل[۴] برشی در زیر بدنۀ آن ایجاد کرد که امکان انگشت‌گذاری راحت‌تر را فراهم می‌آورد و نیز چندین پیک‌آپ برای زیر و بم‌‌های مختلف در آن تعبیه کرد که در حین نوازندگی میانِ آن‌ها تعادلِ دلخواه را می‌توان برقرار کرد. تکنیک «هامباکینگ[۵]» از مدارهای پس‌خوراند برای چرخۀ دوبارۀ بازآیی ارتعاش بدنۀ گیتار استفاده می‌کند و نت‌های سوستنوتو[۶] بی‌پایان تولید می‌کند. این تکنیک در دهۀ ۱۹۷۰ سبب پدیدآمدن شکل متمایزی از آوازخوانی در میان گیتارنوازان گروه‌های هارد ـ راک[۷] شده است. دیگر فرم‌های گیتار برقی عبارت‌اند از گیتار دو دسته و گیتار باس، که مدلی از گیتار کنترباس است. آهنگ‌سازانی که از گیتار برقی در ساخته‌هایشان استفاده کرده‌اند، عبارت‌اند از فرانک مارتین[۸]، پیِر بولز[۹]، و لوچانو بِریو[۱۰].

 


  1. pickups
  2. sound box
  3. Leo Fender
  4. Les Paul
  5. humbucking
  6. sostenuto
  7. hard-rock
  8. Frank Martin
  9. Pierre Boulez
  10. Luciano Berio