سولرز، فیلیپ (۱۹۳۶): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:25282800.jpg|بندانگشتی|فیلیپ سولرز]]
[[پرونده:25282800.jpg|بندانگشتی|فیلیپ سولرز]]
سولِرْز، فیلیپ (۱۹۳۶)(Sollers, Philippe)
سولِرْز، فیلیپ (۱۹۳۶م -  )(Sollers, Philippe)


نویسنده و منتقد فرانسوی. در ۱۹۶۰ مجلۀ پیشتاز ''تِل کل''<ref>''Tel Quel''</ref> را تأسیس کرد که تا ۱۹۸۲ منتشر می‌شد. در دهۀ ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ در بطن شورش‌های روشنفکرانه در پاریس شرکت داشت. [[ژاک لاکان]]<ref>Jacques Lacan</ref>، [[آلتوسر، لویی (۱۹۱۸ـ۱۹۹۰)|لوئی آلتوسر]]<ref>Louis Althusser</ref> و [[رولان بارت]]<ref>Roland Barthes</ref> ازجمله دوستان او بودند. سولرز پس از اولین رمانش، ''انزوای شگفت''<ref>''A Strange Solitude''</ref> (۱۹۵۸)، که [[موریاک، فرانسوا (۱۸۸۵ـ۱۹۷۰)|فرانسوآ موریاک]]<ref>François Mauriac</ref> و [[لویی آراگون|لوئی آراگون]]<ref>Louis Aragon</ref> آن را ستودند، ''پارک''<ref>''The Park''</ref> (۱۹۶۱) را در قالب روایی نوشت و درپی آن ''حادثه''<ref>''Event''</ref> (۱۹۶۵) و ''اعداد''<ref>''Numbers''</ref> (۱۹۶۸) را منتشر کرد. [[ژاک دریدا]]<ref>Jacques Derrida</ref> در کتابش، ''اشاعه''<ref>''Dissemination''</ref>، به تجزیه و تحلیل این سه رمان پرداخته است. دیگر رمان‌های او عبارت‌اند از ''بهشت''<ref>''Paradis''</ref> (۱۹۸۱)، ''چهرۀ بازیگر''<ref>''Portrait du Joueur''</ref> (۱۹۸۴)، ''سوسن طلایی''<ref>''Le Lys d’Or''</ref> (۱۹۸۹)، و ''جشن در ونیز''<ref>''Watteau in Venice''</ref> (۱۹۹۱). این رمان‌ها با ارائۀ تفسیری نو از اندیشه‌های سیاسی، رسانه‌ها، روابط جنسی، مذهب، و هنر جامعه‌ای را که خواننده در آن زندگی می‌کند به روشنی و با نگاهی داستانی بررسی کرده‌اند. در همۀ این رمان‌ها علاقۀ سولرز به تمدن چینی نقشی بسزا دارد. نوشته‌های سولرز کیفیتی موسیقایی دارند و او استفاده از زبان گفتار و آواها را در نوشته‌هایش همیشه در اولویت قرار می‌دهد.
نویسنده و منتقد فرانسوی. در ۱۹۶۰م مجلۀ پیشتاز ''تِل کل''<ref>''Tel Quel''</ref> را تأسیس کرد که تا ۱۹۸۲م منتشر می‌شد. در دهۀ ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰م در بطن شورش‌های روشنفکرانه در پاریس شرکت داشت. [[ژاک لاکان]]<ref>Jacques Lacan</ref>، [[آلتوسر، لویی (۱۹۱۸ـ۱۹۹۰)|لوئی آلتوسر]]<ref>Louis Althusser</ref> و [[رولان بارت]]<ref>Roland Barthes</ref> ازجمله دوستان او بودند. سولرز پس از اولین رمانش، ''انزوای شگفت''<ref>''A Strange Solitude''</ref> (۱۹۵۸م)، که [[موریاک، فرانسوا (۱۸۸۵ـ۱۹۷۰)|فرانسوآ موریاک]]<ref>François Mauriac</ref> و [[آراگون، لوئی (۱۸۹۷ـ۱۹۸۲م)|لوئی آراگون]]<ref>Louis Aragon</ref> آن را ستودند، ''پارک''<ref>''The Park''</ref> (۱۹۶۱م) را در قالب روایی نوشت و درپی آن ''حادثه''<ref>''Event''</ref> (۱۹۶۵م) و ''اعداد''<ref>''Numbers''</ref> (۱۹۶۸م) را منتشر کرد. [[ژاک دریدا]]<ref>Jacques Derrida</ref> در کتابش، ''اشاعه''<ref>''Dissemination''</ref>، به تجزیه و تحلیل این سه رمان پرداخته است. دیگر رمان‌های او عبارت‌اند از ''بهشت''<ref>''Paradis''</ref> (۱۹۸۱م)، ''چهرۀ بازیگر''<ref>''Portrait du Joueur''</ref> (۱۹۸۴م)، ''سوسن طلایی''<ref>''Le Lys d’Or''</ref> (۱۹۸۹م)، و ''جشن در ونیز''<ref>''Watteau in Venice''</ref> (۱۹۹۱م). این رمان‌ها با ارائۀ تفسیری نو از اندیشه‌های سیاسی، رسانه‌ها، روابط جنسی، مذهب، و هنر جامعه‌ای را که خواننده در آن زندگی می‌کند به روشنی و با نگاهی داستانی بررسی کرده‌اند. در همۀ این رمان‌ها علاقۀ سولرز به تمدن چینی نقشی بسزا دارد. نوشته‌های سولرز کیفیتی موسیقایی دارند و او استفاده از زبان گفتار و آواها را در نوشته‌هایش همیشه در اولویت قرار می‌دهد.


&nbsp;همسر وی متفکر معروف [[کریستوا، یولیا (۱۹۴۱)|ژولیا کریستوا]] است.
&nbsp;همسر وی متفکر معروف [[کریستوا، یولیا (۱۹۴۱)|ژولیا کریستوا]] است.

نسخهٔ کنونی تا ‏۴ نوامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۶:۴۷

فیلیپ سولرز

سولِرْز، فیلیپ (۱۹۳۶م - )(Sollers, Philippe)

نویسنده و منتقد فرانسوی. در ۱۹۶۰م مجلۀ پیشتاز تِل کل[۱] را تأسیس کرد که تا ۱۹۸۲م منتشر می‌شد. در دهۀ ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰م در بطن شورش‌های روشنفکرانه در پاریس شرکت داشت. ژاک لاکان[۲]، لوئی آلتوسر[۳] و رولان بارت[۴] ازجمله دوستان او بودند. سولرز پس از اولین رمانش، انزوای شگفت[۵] (۱۹۵۸م)، که فرانسوآ موریاک[۶] و لوئی آراگون[۷] آن را ستودند، پارک[۸] (۱۹۶۱م) را در قالب روایی نوشت و درپی آن حادثه[۹] (۱۹۶۵م) و اعداد[۱۰] (۱۹۶۸م) را منتشر کرد. ژاک دریدا[۱۱] در کتابش، اشاعه[۱۲]، به تجزیه و تحلیل این سه رمان پرداخته است. دیگر رمان‌های او عبارت‌اند از بهشت[۱۳] (۱۹۸۱م)، چهرۀ بازیگر[۱۴] (۱۹۸۴م)، سوسن طلایی[۱۵] (۱۹۸۹م)، و جشن در ونیز[۱۶] (۱۹۹۱م). این رمان‌ها با ارائۀ تفسیری نو از اندیشه‌های سیاسی، رسانه‌ها، روابط جنسی، مذهب، و هنر جامعه‌ای را که خواننده در آن زندگی می‌کند به روشنی و با نگاهی داستانی بررسی کرده‌اند. در همۀ این رمان‌ها علاقۀ سولرز به تمدن چینی نقشی بسزا دارد. نوشته‌های سولرز کیفیتی موسیقایی دارند و او استفاده از زبان گفتار و آواها را در نوشته‌هایش همیشه در اولویت قرار می‌دهد.

 همسر وی متفکر معروف ژولیا کریستوا است.


  1. Tel Quel
  2. Jacques Lacan
  3. Louis Althusser
  4. Roland Barthes
  5. A Strange Solitude
  6. François Mauriac
  7. Louis Aragon
  8. The Park
  9. Event
  10. Numbers
  11. Jacques Derrida
  12. Dissemination
  13. Paradis
  14. Portrait du Joueur
  15. Le Lys d’Or
  16. Watteau in Venice