چیکو آسکاوا: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(صفحه‌ای تازه حاوی «چیکو آسکاوا (تویوناکا 21 نوامبر 1985م - ) Chieko Asakawa متخصص ژاپنی علوم رایانه در زمینۀ دسترس‌پذیری<ref>Accessibility</ref>.» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
چیکو آسکاوا (تویوناکا 21 نوامبر 1985م -  ) Chieko Asakawa
چیکو آسکاوا (تویوناکا 21 نوامبر 1985م -  ) Chieko Asakawa


متخصص ژاپنی علوم رایانه در زمینۀ دسترس‌پذیری<ref>Accessibility</ref>.
متخصص ژاپنی علوم رایانه در زمینۀ دسترس‌پذیری<ref>Accessibility</ref>. در یازده‌سالگی براثر حادثه در موقع شنا اعصاب بینایی‌اش آسیب دید و در چهارده‌سالگی کاملاً نابینا شد. پس از تحصیلات متوسطه به دانشگاه اوزاکا<ref>Osaka</ref> رفت و در رشتۀ ادبیات انگلیسی به تحصیل ادامه داد. پس از آن دورۀ دوسالۀ برنامه‌نویسی را در مؤسسۀ تیپون گذراند. در سال 1984م به شرکت چندملیتی ای‌بی‌ام<ref>IBM</ref> پیوست و یک‌سال بعد استخدام شد. آی‌بی‌ام نقطه عطفی در زندگی‌اش بود و این اقدام زمینه‌ساز پیشرفت‌های بسیار گردید. چون به دستیابی نابینایان به ضروریات و ملزومات علاقه داشت، در همین زمینه شروع به کار کرد. ابتدا خط بریل را کامپیوتری کرد تا دسترسی نابینایان آسان شود. سپس دسترسی به منابع مکتوب را طراحی و اجرایی کرد.
----

نسخهٔ ‏۲۲ فوریهٔ ۲۰۲۵، ساعت ۱۵:۳۵

چیکو آسکاوا (تویوناکا 21 نوامبر 1985م - ) Chieko Asakawa

متخصص ژاپنی علوم رایانه در زمینۀ دسترس‌پذیری[۱]. در یازده‌سالگی براثر حادثه در موقع شنا اعصاب بینایی‌اش آسیب دید و در چهارده‌سالگی کاملاً نابینا شد. پس از تحصیلات متوسطه به دانشگاه اوزاکا[۲] رفت و در رشتۀ ادبیات انگلیسی به تحصیل ادامه داد. پس از آن دورۀ دوسالۀ برنامه‌نویسی را در مؤسسۀ تیپون گذراند. در سال 1984م به شرکت چندملیتی ای‌بی‌ام[۳] پیوست و یک‌سال بعد استخدام شد. آی‌بی‌ام نقطه عطفی در زندگی‌اش بود و این اقدام زمینه‌ساز پیشرفت‌های بسیار گردید. چون به دستیابی نابینایان به ضروریات و ملزومات علاقه داشت، در همین زمینه شروع به کار کرد. ابتدا خط بریل را کامپیوتری کرد تا دسترسی نابینایان آسان شود. سپس دسترسی به منابع مکتوب را طراحی و اجرایی کرد.


  1. Accessibility
  2. Osaka
  3. IBM