رجبی، بهمن: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۷: خط ۷:
|نام مستعار=
|نام مستعار=
|لقب=
|لقب=
|زادروز=رشت ۱۳۱۹ش
|زادروز=رشت 7 اسفند 1318ش
|تاریخ مرگ=
|تاریخ مرگ=تهران 19 شهریور 1404ش
|دوره زندگی=
|دوره زندگی=
|ملیت=ایرانی
|ملیت=ایرانی
|محل زندگی=
|محل زندگی=
|تحصیلات و محل تحصیل=
|تحصیلات و محل تحصیل=
| شغل و تخصص اصلی =نوازنده
| شغل و تخصص اصلی =نوازنده و مدرس تنبک
|شغل و تخصص های دیگر=مولف موسیقی
|شغل و تخصص های دیگر=
|سبک =
|سبک =سنتی
|مکتب =
|مکتب =
|سمت =
|سمت =
|جوایز و افتخارات =
|جوایز و افتخارات =
|آثار =کتاب های تنبک؛ نگرشی به ریتم از زوایای مختلف؛ سه دوره آموزش تنبک نوازی؛ نوار همنوازی با تار اسدالله حجازی (۱۳۵۶)
|آثار =کتاب‌های تنبک و نگرشی به ریتم از زوایای مختلف؛ سه دوره آموزش تنبک‌نوازی؛ نوار همنوازی با تار اسدالله حجازی (۱۳۵۶)
|خویشاوندان سرشناس =
|خویشاوندان سرشناس =
|گروه مقاله =موسیقی
|گروه مقاله =موسیقی

نسخهٔ ‏۱۰ سپتامبر ۲۰۲۵، ساعت ۱۰:۴۷

بهمن رجبی (رشت 7 اسفند 1318 - تهران 19 شهریور 1404ش)

بهمن رجبی
زادروز رشت 7 اسفند 1318ش
درگذشت تهران 19 شهریور 1404ش
ملیت ایرانی
شغل و تخصص اصلی نوازنده و مدرس تنبک
سبک سنتی
آثار کتاب‌های تنبک و نگرشی به ریتم از زوایای مختلف؛ سه دوره آموزش تنبک‌نوازی؛ نوار همنوازی با تار اسدالله حجازی (۱۳۵۶)
گروه مقاله موسیقی
بهمن رجبی

نوازنده و مدرس برجستۀ تنبک، و مؤلف کتاب‌هایی در زمینۀ شناخت و آموزش این ساز. نوازندگی را ابتدا به‌ شکل خودآموز و سپس نزد امیرناصر افتتاح شروع کرد و بیش از هر کس، از دانش او بهره گرفت. پژوهش عملی در تکنیک‌‌های تنبک‌نوازی از قدما تا معاصران، و آفرینش تکنیک‌هایی در اجرای انواع «ریز» و سایر فنون تنبک‌نوازی، از اختصاصات بهمن رجبی است. شهرت او به‌منزلۀ نوازنده‌ای متفکر و معترض به برخی مسائل موجود در جامعۀ موسیقی ایران، با سخنرانی‌هایی از اوایل دهۀ ۱۳۵۰ شروع شد و تا دهه‌های آخر عمرش نیز ادامه یافت. بهمن رجبی براثر عارضۀ قلبی در منزلش درگذشت. آخرین کنسرت او به همراه ارکستر ملل (به رهبری پیمان سلطانی) در سال 1384ش بود.

از آثار اوست: کتاب‌های تنبک و نگرشی به ریتم از زوایای مختلف، سه دوره آموزش تنبک‌نوازی، تعدادی مقاله و مصاحبه در نشریات گوناگون، چند کنسرت پژوهشی، تنبک‌نوازی در آلبوم‌های گلچین 1 و 2: مجموعه آثار رضا شفیعیان برای سنتور (اجرای سنتور علیرضا جواهری، اجرای تنبک بهمن رجبی) و نوار همنوازی با تار اسدالله حجازی (۱۳۵۶).