بهروز وحیدی آذر

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۱۸ ژانویهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۷:۰۴ توسط Reza rouzbahani (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
بهروز وحیدی‌آذر
زادروز تبریز 1331ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل هنرستان عالی موسیقی  
شغل و تخصص اصلی نوازنده و مدرس ویولن کلاسیک و رهبر ارکستر
سبک کلاسیک
آثار شهیدان خدایی و در گلستانه (هردو با آواز شهرام ناظری)
گروه مقاله موسیقی
بهروز وحیدی‌آذر
بهروز وحیدی‌آذر

بهروز وحیدى‌‏آذر (تبریز 1331ش- )


نوازنده و مدرس ویولن کلاسیک و رهبر ایرانی ارکستر. پس از اتمام تحصیلات ابتدایی وارد هنرستان موسیقى ملی تبریز شد و در آنجا به فراگیری نواختن ویولن و موسیقی پرداخت. پس از این دوره به هنرستان عالی موسیقی رفت و در سال 1354 با دریافت مدرک لیسانس نوازندگی ویولن، از این کنسرواتوار فارغ‌التحصیل شد. وحیدی¬آذر طی دوران تحصیلش در تبریز و تهران از اساتید برجسته‌ای چون خاچاطوریان، استپان سانوسیان، حشمت سنجرى، ویتر کوفسکی، حسین ناصحى، مصطفى کمال پورتراب، یوسف یوسف‏‌زاده، مرتضى حنانه، محمدتقی مسعودیه، پژمان خوجایان و خانم سركیسیان آموزش گرفته است.

وحیدی‌آذر در سال 1349 به عنوان نوازنده‌ی ویولن به اركستر سمفونیك تهران راه یافت و از سال 1354 با اركستر مجلسى رادیو- تلویزیون به همکاری پرداخت. از سال 1364 تا 1374 به عنوان استاد در هنرستان‌های موسیقی دختران و پسران به تدریس پرداخته و همچنین در مدرسه‌ی هنر و ادبیّات صدا و سیما و کلاس‌های آزاد هنری به فعّالیّت آموزشی مشغول بوده است. او دوره‌ی رهبری ارکستر را تحت نظر علی رهبری و ریچارد شوماخر در سوئیس و ایتالیا تحصیل نموده و پس از گذراندن کنکور رهبری ارکستر و رهبری ارکستر مجلسی مسترز پلیرز، مدرک دیپلم این رشته را از ایتالیا دریافت کرده است.

وحیدى‌‏آذر کنسرت‌های متعددی را در داخل و خارج از کشور برگزار کرده است. از دیگر فعالیت‌های مهم او باید به تشکیل ارکستر سمفونیک تبریز (1382) اشاره کرد. وی در آبان‏‌ماه 1369 اركستر مجلسى جوانان تهران را با 22 هنرمند جوان و همکاری هنرستان عالی موسیقی تشكیل داده که هم‌اکنون نیز، جز تدریس موسیقی، به عنوان رهبر این ارکستر فعالیت دارد.

از آلبوم‌هایی که وی در تولید آن‌ها به عنوان نوازنده‌ی ویولن همکاری داشته است به شهیدان خدایی و در گلستانه (هردو با آواز شهرام ناظری) می‌توان اشاره کرد.