آرداشس تارپینیان

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۲۲ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۰:۵۶ توسط Nazanin (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
آرداشس تارپینیان
زادروز داغستان 1310ش
ملیت ایرانی
شغل و تخصص اصلی آهنگ‌ساز و نوازنده‌ی پیانو و گیتار
سبک کلاسیک
آثار تئوری موسیقی و مقدمات هارمونی (1357)؛ خودآموز آکوردئون (تهران، 1371)؛ متد پیانو و ارگ (تهران، 1359)؛ خودآموز بین‌المللی گیتار (تهران، 1375)؛ قطعاتی برای ارگ پیانو (تهران، 1370)؛ آهنگهای کلاسیک و رمانتیک پیانو (تهران، 1372)؛ چنگ جدید تارپین (تهران، 1380)
گروه مقاله موسیقی
آرداشس تارپینیان

آرداشس تارپینیان (داغستان 1310ش- ) Ardashes Tarpinian


آهنگ‌ساز و نوازنده‌ی ایرانی ارمنی‌تبار پیانو و گیتار. در حالی که کم‌تر از یک سال داشت به همراه خانواده‌اش به ایران مهاجرت کردند. در همان خردسالی، به خاطر اختلاف والدینش، پدرش خانه را برای همیشه ترک می‌کند. در 6 سالگی با وجود تنگ‌دستی خانواده شروع به یادگیری موسیقی کرد. او تا 30 سالگى تمام ساعات خالى خود را با آموختن و تمرینات مکرر شبانه‏‌روزى پر مى‏‌کرد. تارپینیان براى فراگیرى موسیقى نوین و هارمونی از مکتب استادان برجسته‏‌اى مثل آشوت آروستامیان (نوازنده‌ی تار قفقازی)، رافائیل مسروپیان (نوازنده‌ی ماندولین بانجو)، روبیک گریگوریان (آهنگ‌ساز و نوازنده‌ی ویولن)، ژرژ (نوازنده‌ی آکوردئون)، اروین موره آلمانى (آهنگ‌ساز و نوازنده‌ی گیتار)، موسیو سوله اسپانیایی (نوازنده‌ی گیتار کلاسیک)، مادام کارمى ‏اتریشى (نوازنده‌ی پیانو) و پرویز منصورى (آهنگ‌ساز) آموزش می‌گیرد و در این رابطه سفرهایى هم به خارج از کشور می‌کند. او تاکنون، علاوه بر تربیت شاگردان بسیاری در زمینه‌ی موسیقی‌های مدرن، بیش‌تر از یک‌هزار آهنگ ساخته و تنظیم کرده است و بیش‌تر فعالیت‌‏هایش در زمینه‌ی گیتار و پیانو مى‌‏باشد. تارپینیان ساز جدیدى را هم با نام «تارپین» اختراع کرده است.

آرداشس تارپینیان داراى تألیفات متعددی در زمینه‌ی موسیقى و آموزش گیتار و پیانوست که به بعضی اشاره می‌شود: گلچین آهنگ‌ها (در چندین مجلد- تهران، طی سال‌های مختلف)؛ تئوری موسیقی و مقدمات هارمونی (1357)؛ خودآموز آکوردئون (تهران، 1371)؛ متد پیانو و ارگ (تهران، 1359)؛ خودآموز بین‌المللی گیتار (تهران، 1375)؛ قطعاتی برای ارگ پیانو (تهران، 1370)؛ آهنگهای کلاسیک و رمانتیک پیانو (تهران، 1372) و چنگ جدید تارپین (تهران، 1380).