آداب الخطوط: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
آدابُ‌الخُطوط  calligraphy Etiquette (Arabic book)


آدابُ‌الخُطوط<br/> اثری به قلم مجنون رفیقی هروی (هرات نیمۀ قرن ۱۰ق ـ). این رساله را به ‌نام شاه طهماسب (حک: ۹۳۰ـ۹۸۴ق) نوشت. کتاب دربارۀ قواعد حروف و کلمات است. ابتدا به ستایش حضرت علی (ع)، شاه اسماعیل حیدر حسین، و شاه طهماسب، بعد به نصیحت فرزند، سپس به ساختن مرکّب و حل‌کردن طلا پرداخته و در آخر نیز خوشنویسان قدیم را معرفی کرده است. بخشی از رساله نیز دربارۀ کاغذسازی، قلم‌تراشی، قواعد نوشتن، و تعلیم حروف است. نسخۀ کامل این کتاب در کتابخانۀ ملی ملک با شمارۀ ۴۲۱۱.۵ ثبت شده و به‌چاپ رسیده و نسخه‌ای ناقص از قرن ۱۱ق نیز در کتابخانۀ مرکزی دانشگاه تهران با شمارۀ&nbsp;۴۷۳۶.۲۴ محفوظ است.<br/> &nbsp;
<br/> اثری به قلم مجنون رفیقی هروی (هرات نیمۀ قرن ۱۰ق ـ). این رساله را به ‌نام [[شاه طهماسب]] (حک: ۹۳۰ـ۹۸۴ق) نوشت. کتاب دربارۀ قواعد حروف و کلمات است. ابتدا به ستایش حضرت علی (ع)، شاه اسماعیل حیدر حسین، و شاه طهماسب، بعد به نصیحت فرزند، سپس به ساختن مرکّب و حل‌کردن طلا پرداخته و در آخر نیز خوشنویسان قدیم را معرفی کرده است. بخشی از رساله نیز دربارۀ کاغذسازی، قلم‌تراشی، قواعد نوشتن، و تعلیم حروف است. نسخۀ کامل این کتاب در کتابخانۀ ملی ملک با شمارۀ ۴۲۱۱.۵ ثبت شده و به‌چاپ رسیده و نسخه‌ای ناقص از قرن ۱۱ق نیز در کتابخانۀ مرکزی دانشگاه تهران با شمارۀ ۴۷۳۶.۲۴ محفوظ است.
----
 
 
<br /> &nbsp;


[[Category:خوشنویسی]] [[Category:اشخاص و آثار]]
[[Category:خوشنویسی]] [[Category:اشخاص و آثار]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۷ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۸:۱۷

آدابُ‌الخُطوط calligraphy Etiquette (Arabic book)


اثری به قلم مجنون رفیقی هروی (هرات نیمۀ قرن ۱۰ق ـ). این رساله را به ‌نام شاه طهماسب (حک: ۹۳۰ـ۹۸۴ق) نوشت. کتاب دربارۀ قواعد حروف و کلمات است. ابتدا به ستایش حضرت علی (ع)، شاه اسماعیل حیدر حسین، و شاه طهماسب، بعد به نصیحت فرزند، سپس به ساختن مرکّب و حل‌کردن طلا پرداخته و در آخر نیز خوشنویسان قدیم را معرفی کرده است. بخشی از رساله نیز دربارۀ کاغذسازی، قلم‌تراشی، قواعد نوشتن، و تعلیم حروف است. نسخۀ کامل این کتاب در کتابخانۀ ملی ملک با شمارۀ ۴۲۱۱.۵ ثبت شده و به‌چاپ رسیده و نسخه‌ای ناقص از قرن ۱۱ق نیز در کتابخانۀ مرکزی دانشگاه تهران با شمارۀ ۴۷۳۶.۲۴ محفوظ است.