آیت الله زاده شیرازی، باقر (نجف ۱۳۱۵ـ تهران ۱۳۸۶ش): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
جز (Added English title to display title and first line)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
Ayatollahzadeh Shirazi, Bagher


آیت‌الله‌زادۀ شیرازی، باقر (نجف ۱۳۱۵ـ تهران ۱۳۸۶ش)<br>
آیت‌الله‌زادۀ شیرازی، باقر (نجف ۱۳۱۵ـ تهران ۱۳۸۶ش)   Ayatollahzadeh Shirazi, Bagher<br>
{{جعبه زندگینامه
{{جعبه زندگینامه
|عنوان =باقر آیت الله زاده شیرازی
|عنوان =باقر آیت الله زاده شیرازی
خط ۲۹: خط ۲۹:
|پست تخصصی =
|پست تخصصی =
|باشگاه =
|باشگاه =
}}[[پرونده: 10276700-2.jpg | بندانگشتی|آيت‌الله‌زاده شيرازي، باقر]]استادایرانی و از بنیانگذاران معماری و مرمت در ایران. مدارج علمی خود را از دیپلم ریاضی، فوق لیسانس مهندسی معماری در دانشگاه تهران، دورۀ ناتمام عالی شهرسازی در دانشکده هنرهای زیبا، دورۀ تخصصی مطالعه و مرمّت بناها و بافت‌های تاریخی، دانشنامه دکتری از مدرسه تخصصی مطالعه و مرمت آثار تاریخی در دانشگاه رُم، و دورۀ مرمت بناهای سنگی از انستیتوی مطالعات پیشرفته معماری در دانشگاه یورک (انگلستان) پشت سر گذارد. وی مؤسس رشته مرمت در بسیاری از دانشگاه‌های ایران بود و در رشته خود چهره‌ای جهانی است. انتشار ۴۰ شماره مجلۀ اثر که مهم‌ترین مرجع مرمت در ایران در زمینه معماری و شهرسازی به‌شمار می‌رود، ازجمله فعالیت‌های علمی اوست. ترجمۀ کتاب ''معماری اسلامی'' اثر رابرت هیلنبراند و تألیف کتاب ''مسجد جامع اصفهان'' ازجمله کارهای علمی اوست. وی از برگزیدگان ستاد چهره‌های ماندگار بود. آیت‌الله زاده شیرازی در مراسم بزرگداشتی که به پاس خدمات علمی او از سوی فرهنگستان هنر برگزار شده بود، دچار حمله قلبی شد و دار فانی را وداع گفت.  
}}[[پرونده: 10276700-2.jpg | بندانگشتی|باقر آیت‌الله‌زادۀ شیرازی]]استاد ایرانی و از بنیانگذاران معماری و مرمت در ایران. مدارج علمی خود را از دیپلم ریاضی، فوق لیسانس مهندسی معماری در دانشگاه تهران، دورۀ ناتمام عالی شهرسازی در دانشکده هنرهای زیبا، دورۀ تخصصی مطالعه و مرمّت بناها و بافت‌های تاریخی، دانشنامه دکتری از مدرسه تخصصی مطالعه و مرمت آثار تاریخی در دانشگاه رُم، و دورۀ مرمت بناهای سنگی از انستیتوی مطالعات پیشرفته معماری در دانشگاه یورک (انگلستان) پشت سر گذارد. وی مؤسس رشته مرمت در بسیاری از دانشگاه‌های ایران بود و در رشته خود چهره‌ای جهانی است.
 
انتشار ۴۰ شماره مجلۀ اثر که مهم‌ترین مرجع مرمت در ایران در زمینه معماری و شهرسازی به‌شمار می‌رود، ازجمله فعالیت‌های علمی اوست. ترجمۀ کتاب ''معماری اسلامی'' اثر رابرت هیلنبراند و تألیف کتاب ''مسجد جامع اصفهان'' ازجمله کارهای علمی اوست. وی از برگزیدگان ستاد چهره‌های ماندگار بود. آیت‌الله زاده شیرازی در مراسم بزرگداشتی که به پاس خدمات علمی او از سوی فرهنگستان هنر برگزار شده بود، دچار حمله قلبی شد و دار فانی را وداع گفت.  
----
 
 
 
<br><!--10276700-->
<br><!--10276700-->
[[رده:معماری]]
[[رده:معماری]]
[[رده:اشخاص معاصر]]
[[رده:اشخاص معاصر]]

نسخهٔ ‏۲۰ سپتامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۵:۰۱


آیت‌الله‌زادۀ شیرازی، باقر (نجف ۱۳۱۵ـ تهران ۱۳۸۶ش) Ayatollahzadeh Shirazi, Bagher

باقر آیت الله زاده شیرازی
زادروز نجف ۱۳۱۵ش
درگذشت تهران ۱۳۸۶ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل فوق لیسانس مهندسی معماری دانشگاه تهران، دوره تخصصی مطالعه و مرمت بناها و بافت های تاریخی، دکتری از مدرسه تخصصی مطالعه و مرمت آثار تاریخی دانشگاه رم، دوره مرمت بناهای سنگی از انستیتوی مطالعات پیشرفته معماری دانشگاه یورک (انگلستان)
شغل و تخصص اصلی معمار و پژوهشگر تاریخ معماری ایران
آثار ترجمه کتاب معماری اسلامی اثر رابرت هیلنبراند؛ تالیف کتاب مسجد جامع اصفهان
گروه مقاله معماری
جوایز و افتخارات یکی از برگزیدگان ستاد چهره های ماندگار
باقر آیت‌الله‌زادۀ شیرازی

استاد ایرانی و از بنیانگذاران معماری و مرمت در ایران. مدارج علمی خود را از دیپلم ریاضی، فوق لیسانس مهندسی معماری در دانشگاه تهران، دورۀ ناتمام عالی شهرسازی در دانشکده هنرهای زیبا، دورۀ تخصصی مطالعه و مرمّت بناها و بافت‌های تاریخی، دانشنامه دکتری از مدرسه تخصصی مطالعه و مرمت آثار تاریخی در دانشگاه رُم، و دورۀ مرمت بناهای سنگی از انستیتوی مطالعات پیشرفته معماری در دانشگاه یورک (انگلستان) پشت سر گذارد. وی مؤسس رشته مرمت در بسیاری از دانشگاه‌های ایران بود و در رشته خود چهره‌ای جهانی است.

انتشار ۴۰ شماره مجلۀ اثر که مهم‌ترین مرجع مرمت در ایران در زمینه معماری و شهرسازی به‌شمار می‌رود، ازجمله فعالیت‌های علمی اوست. ترجمۀ کتاب معماری اسلامی اثر رابرت هیلنبراند و تألیف کتاب مسجد جامع اصفهان ازجمله کارهای علمی اوست. وی از برگزیدگان ستاد چهره‌های ماندگار بود. آیت‌الله زاده شیرازی در مراسم بزرگداشتی که به پاس خدمات علمی او از سوی فرهنگستان هنر برگزار شده بود، دچار حمله قلبی شد و دار فانی را وداع گفت.