بریم، محله: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(جایگزینی متن - '\\1' به '<!--1')
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۳ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:12247600.jpg|بندانگشتی|رستوران مرکزیِ باشگاه انکس آبادان (عکس از چارلز شرودر- ۱۳۳۸ش)]]
بِرِیْم، محله <br>
محله‌ای در غرب [[آبادان، شهر|شهر آبادان]] و در ناحیۀ حنّار غربی، احداث‌شده در اواخر دورۀ پهلوی اول به همّت [[شرکت نفت ایران و انگلیس|شرکت نفت سهامی انگلیس و ایران]] در دهکدۀ بریم در دروازۀ خرمشهر ‌ـ آبادان. این محله از بیمارستان عمومی (انگلیسی) شهر آغاز می‌شد و به سوی غرب امتداد می‌یافت. تا پیش از پیروزی [[انقلاب اسلامی ایران|انقلاب اسلامی]] محل اقامت کارکنان عالی‌رتبۀ شرکت نفت اعم از اروپایی، امریکایی و ایرانی بود. خانه‌های بزرگ آن با معماری انگلیسی ساخته شده بودند و با چمن و شمشاد از یکدیگر جدا می‌شدند. ادارۀ مرکزی شرکت نفت در محلۀ بریم قرار داشت. از قسمت‌های مهم آن میدان الفی در شرق محله، و از مکان‌های آن کتاب‌فروشی بزرگ الفی مخصوص فروش کتا‌ب‌ها و مجلات به زبان انگلیسی، فروشگاه ستارۀ آبی، عکاسی آگفا، مرکز خریدی بزرگ به سبک اروپایی، فروشگاه نان ماشینی، کلوب شبانۀ لاتاری و خوابگاه کارمندان زن شرکت نفت بود. در غرب و جنوب غربی آن در ساحل اروندرود، باشگاه اَنِکس (Annex) که کتابخانۀ مفصلی داشت و همچنین رستورانی که تا پیش از ملی‌شدن نفت، مخصوص استفاده و رفت‌وآمد کارکنان ارشد شرکت نفت ایران و انگلیس و مهمانان آنان بود، کلوب شبانه (هتل استقلال کنونی)، فرودگاه آبادان و باشگاه و رستوران مشهور آن، واحدی دامپروری با چراگاه اختصاصی، زمین‌های بازی گلف و اسب‌دوانی قرار داشت. ضلع جنوبی آن نیز محل لنگر انداختن کشتی‌های غیرنفتی بود.
بریم امروزی بریم در میان ساختمان پالایشگاه نفت آبادان، پتروشیمی آبادان، و محله‌های هلال بریم و دهکدۀ بریم محدود شده است. در بريم حدود 500 تا 600 خانه وجود دارد که برخی از آنها در زمرۀ آثار تاریخی ایران به ثبت رسیده‌اند.
----


بِرِیْم، محله <br>
<p>محله‌ای در غرب شهر آبادان و در ناحیۀ حنّار غربی، احداث‌شده در اواخر دورۀ پهلوی اول به همّت شرکت نفت سهامی انگلیس و ایران در دهکدۀ بریم در دروازۀ خرمشهر ‌ـ آبادان. این محله از بیمارستان عمومی (انگلیسی) شهر آغاز می‌شد و به سوی غرب امتداد می‌یافت. تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی محل اقامت کارکنان عالی‌رتبۀ شرکت نفت اعم از اروپایی، امریکایی و ایرانی بود. خانه‌های بزرگ آن با معماری انگلیسی ساخته شده بودند و با چمن و شمشاد از یکدیگر جدا می‌شدند. ادارۀ مرکزی شرکت نفت در محلۀ بریم قرار داشت. از قسمت‌های مهم آن میدان الفی در شرق محله، و از مکان‌های آن کتاب‌فروشی بزرگ الفی مخصوص فروش کتا‌ب‌ها و مجلات به زبان انگلیسی، فروشگاه ستارۀ آبی، عکاسی آگفا، مرکز خریدی بزرگ به سبک اروپایی، فروشگاه نان ماشینی، کلوب شبانۀ لاتاری و خوابگاه کارمندان زن شرکت نفت بود. در غرب و جنوب غربی آن در ساحل اروندرود، باشگاه اَنِکس (Annex) که کتابخانۀ مفصلی داشت و همچنین رستورانی که تا پیش از ملی‌شدن نفت، مخصوص استفاده و رفت‌وآمد کارکنان ارشد شرکت نفت ایران و انگلیس و مهمانان آنان بود، کلوب شبانه (هتل استقلال کنونی)، فرودگاه آبادان و باشگاه و رستوران مشهور آن، واحدی دامپروری با چراگاه اختصاصی، زمین‌های بازی گلف و اسب‌دوانی قرار داشت. ضلع جنوبی آن نیز محل لنگر انداختن کشتی‌های غیرنفتی بود.</p>
<br><!--12247600-->
<br><!--12247600-->
[[رده:جغرافیای ایران]]
[[رده:جغرافیای ایران]]
[[رده:خوزستان]]
[[رده:خوزستان]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۵ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۸:۲۵

رستوران مرکزیِ باشگاه انکس آبادان (عکس از چارلز شرودر- ۱۳۳۸ش)

بِرِیْم، محله
محله‌ای در غرب شهر آبادان و در ناحیۀ حنّار غربی، احداث‌شده در اواخر دورۀ پهلوی اول به همّت شرکت نفت سهامی انگلیس و ایران در دهکدۀ بریم در دروازۀ خرمشهر ‌ـ آبادان. این محله از بیمارستان عمومی (انگلیسی) شهر آغاز می‌شد و به سوی غرب امتداد می‌یافت. تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی محل اقامت کارکنان عالی‌رتبۀ شرکت نفت اعم از اروپایی، امریکایی و ایرانی بود. خانه‌های بزرگ آن با معماری انگلیسی ساخته شده بودند و با چمن و شمشاد از یکدیگر جدا می‌شدند. ادارۀ مرکزی شرکت نفت در محلۀ بریم قرار داشت. از قسمت‌های مهم آن میدان الفی در شرق محله، و از مکان‌های آن کتاب‌فروشی بزرگ الفی مخصوص فروش کتا‌ب‌ها و مجلات به زبان انگلیسی، فروشگاه ستارۀ آبی، عکاسی آگفا، مرکز خریدی بزرگ به سبک اروپایی، فروشگاه نان ماشینی، کلوب شبانۀ لاتاری و خوابگاه کارمندان زن شرکت نفت بود. در غرب و جنوب غربی آن در ساحل اروندرود، باشگاه اَنِکس (Annex) که کتابخانۀ مفصلی داشت و همچنین رستورانی که تا پیش از ملی‌شدن نفت، مخصوص استفاده و رفت‌وآمد کارکنان ارشد شرکت نفت ایران و انگلیس و مهمانان آنان بود، کلوب شبانه (هتل استقلال کنونی)، فرودگاه آبادان و باشگاه و رستوران مشهور آن، واحدی دامپروری با چراگاه اختصاصی، زمین‌های بازی گلف و اسب‌دوانی قرار داشت. ضلع جنوبی آن نیز محل لنگر انداختن کشتی‌های غیرنفتی بود.

بریم امروزی بریم در میان ساختمان پالایشگاه نفت آبادان، پتروشیمی آبادان، و محله‌های هلال بریم و دهکدۀ بریم محدود شده است. در بريم حدود 500 تا 600 خانه وجود دارد که برخی از آنها در زمرۀ آثار تاریخی ایران به ثبت رسیده‌اند.