راشومون (سینما): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


راشومون (سینما)(Rashomon)<br/> فیلمی به کارگردانی آکیرا کوروساوا<ref>Akira Kurosawa </ref>، تولید ۱۹۵۰ ژاپن. ساختار پیچیدۀ این فیلم در واقع کاوشی در ماهیت حقیقت است. چهار روایت متناقض از زبان چند شخصیت که خود قربانی یا شاهد تجاوز و قتلی بوده‌اند که به دست راهزنی (با بازی توشیرو میفونه<ref>Toshiro Mifune </ref>) صورت گرفته است. ''راشومون'' برندۀ جایزۀ بزرگ جشنوارۀ فیلم ونیز<ref>Venice Film Festival </ref> (۱۹۵۱) شد و زمینۀ آشنایی تماشاگران غربی را با سینمای ژاپن پس از جنگ جهانی دوم فراهم کرد. ماجرای ''راشومون''، که نام یکی از دروازه‌های شهر کیوتو<ref>Kyoto</ref> پایتخت قدیم ژاپن است، در قرن ۱۲ می‌گذرد و به طریقۀ سیاه‌وسفید ساخته شده است.
راشومون (سینما)(Rashomon)<br /> فیلمی به کارگردانی [[کوروساوا، آکیرا (۱۹۱۰ـ۱۹۹۸)|آکیرا کوروساوا]]<ref>Akira Kurosawa </ref>، تولید ۱۹۵۰ ژاپن. ساختار پیچیدۀ این فیلم در واقع کاوشی در ماهیت حقیقت است. چهار روایت متناقض از زبان چند شخصیت که خود قربانی یا شاهد تجاوز و قتلی بوده‌اند که به دست راهزنی (با بازی [[میفونه، توشیرو (۱۹۲۰ـ۱۹۹۷)|توشیرو میفونه]]<ref>Toshiro Mifune </ref>) صورت گرفته است. ''راشومون'' برندۀ جایزۀ بزرگ جشنوارۀ فیلم ونیز<ref>Venice Film Festival </ref> (۱۹۵۱) شد و زمینۀ آشنایی تماشاگران غربی را با سینمای ژاپن پس از [[جنگ جهانی دوم]] فراهم کرد. ماجرای ''راشومون''، که نام یکی از دروازه‌های شهر [[کیوتو]]<ref>Kyoto</ref> پایتخت قدیم [[ژاپن]] است، در قرن ۱۲ می‌گذرد و به طریقۀ سیاه‌وسفید ساخته شده است.


&nbsp;
&nbsp;
خط ۶: خط ۶:
----
----


[[Category:سینما]] [[Category:جهان - آثار و رویدادها]]
[[Category:سینما]]  
[[Category:جهان - آثار و رویدادها]]
<references />

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۰ مهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۰۴:۴۷

راشومون (سینما)(Rashomon)
فیلمی به کارگردانی آکیرا کوروساوا[۱]، تولید ۱۹۵۰ ژاپن. ساختار پیچیدۀ این فیلم در واقع کاوشی در ماهیت حقیقت است. چهار روایت متناقض از زبان چند شخصیت که خود قربانی یا شاهد تجاوز و قتلی بوده‌اند که به دست راهزنی (با بازی توشیرو میفونه[۲]) صورت گرفته است. راشومون برندۀ جایزۀ بزرگ جشنوارۀ فیلم ونیز[۳] (۱۹۵۱) شد و زمینۀ آشنایی تماشاگران غربی را با سینمای ژاپن پس از جنگ جهانی دوم فراهم کرد. ماجرای راشومون، که نام یکی از دروازه‌های شهر کیوتو[۴] پایتخت قدیم ژاپن است، در قرن ۱۲ می‌گذرد و به طریقۀ سیاه‌وسفید ساخته شده است.

 


  1. Akira Kurosawa
  2. Toshiro Mifune
  3. Venice Film Festival
  4. Kyoto