سون، جان (۱۷۵۳ـ۱۸۳۷): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۰: خط ۳۰:
سون، جان (۱۷۵۳ـ۱۸۳۷)(Soane, John)
سون، جان (۱۷۵۳ـ۱۸۳۷)(Soane, John)


معمار انگلیسی. طرح‌های نئوکلاسیک<ref>neoclassical</ref> ناب او پیشرو سلیقه‌ای شد که در عصر او حاکم گشت. سون استاد قواعد تثبیت‌شدۀ معماری کلاسیک<ref>classical</ref> و نیز صاحب سبکی کاملاً شخصی شد که بر پایۀ تعبیری دقیق و روشمند از نئوکلاسیسیم<ref>neoclassicism</ref> شکل گرفت. خانه‌اش در لندن اکنون موزه‌ای است با مجموعه‌ای از عتیقه‌جات، قالب‌های ساختمانی، و نوشته‌ها و طرح‌های کاغذی وی. در مدارس آکادمی سلطنتی<ref>Royal Academy</ref> تحصیل کرد. مدتی در ایتالیا ساکن شد و سپس در لندن به‌طور خصوصی به‌فعالیت پرداخت. از ۱۷۸۸ تا ۱۸۳۳ مهم‌ترین اثرش، بانک انگلستان<ref>Bank of England</ref> را ساخت. در ۱۸۰۶ استاد آکادمی سلطنتی شد و در ۱۸۳۱ عنوان سِر گرفت.
معمار انگلیسی. طرح‌های نئوکلاسیک<ref>neoclassical</ref> ناب او پیشرو سلیقه‌ای شد که در عصر او حاکم گشت. سون استاد قواعد تثبیت‌شدۀ معماری کلاسیک<ref>classical</ref> و نیز صاحب سبکی کاملاً شخصی شد که بر پایۀ تعبیری دقیق و روشمند از [[نیوکلاسی سیسم|نئوکلاسیسیم]]<ref>neoclassicism</ref> شکل گرفت. خانه‌اش در [[لندن (انگلستان)|لندن]] اکنون موزه‌ای است با مجموعه‌ای از عتیقه‌جات، قالب‌های ساختمانی، و نوشته‌ها و طرح‌های کاغذی وی. در مدارس [[آکادمی سلطنتی هنر|آکادمی سلطنتی]]<ref>Royal Academy</ref> تحصیل کرد. مدتی در [[ایتالیا]] ساکن شد و سپس در لندن به‌طور خصوصی به‌فعالیت پرداخت. از ۱۷۸۸ تا ۱۸۳۳ مهم‌ترین اثرش، [[بانک انگلیس|بانک انگلستان]]<ref>Bank of England</ref> را ساخت. در ۱۸۰۶ استاد آکادمی سلطنتی شد و در ۱۸۳۱ عنوان سِر گرفت.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ ‏۶ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۷:۵۷

جان سون
John Soane
زادروز ۱۷۵۳م
درگذشت ۱۸۳۷م
ملیت انگلیسی
شغل و تخصص اصلی معمار
آثار طعمۀ برهنه (۱۹۶۶)، ساحل سرخ (۱۹۶۷)، و نابودی علفزار (۱۹۷۰)
گروه مقاله معماری
پرتره نقاشی شده جان سون توسط توماس لارنس

سون، جان (۱۷۵۳ـ۱۸۳۷)(Soane, John)

معمار انگلیسی. طرح‌های نئوکلاسیک[۱] ناب او پیشرو سلیقه‌ای شد که در عصر او حاکم گشت. سون استاد قواعد تثبیت‌شدۀ معماری کلاسیک[۲] و نیز صاحب سبکی کاملاً شخصی شد که بر پایۀ تعبیری دقیق و روشمند از نئوکلاسیسیم[۳] شکل گرفت. خانه‌اش در لندن اکنون موزه‌ای است با مجموعه‌ای از عتیقه‌جات، قالب‌های ساختمانی، و نوشته‌ها و طرح‌های کاغذی وی. در مدارس آکادمی سلطنتی[۴] تحصیل کرد. مدتی در ایتالیا ساکن شد و سپس در لندن به‌طور خصوصی به‌فعالیت پرداخت. از ۱۷۸۸ تا ۱۸۳۳ مهم‌ترین اثرش، بانک انگلستان[۵] را ساخت. در ۱۸۰۶ استاد آکادمی سلطنتی شد و در ۱۸۳۱ عنوان سِر گرفت.

 


  1. neoclassical
  2. classical
  3. neoclassicism
  4. Royal Academy
  5. Bank of England