ظریف، محمدجواد (تهران ۱۳۳۸): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(جایگزینی متن - '00-->\' به '00-->')
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


ظريف، محمدجواد  (تهران ۱۳۳۸)<br>
ظريف، محمدجواد  (تهران ۱۳۳۸)<br>
سياستمدار و وزير امورخارجه جمهوري اسلامي ايران (۱۳۹۳-&nbsp; ). تحصيلات ابتدايي و متوسطه خود را در ايران به اتمام رساند و در ۱۳۵۵ براي ادامه تحصيل به آمريکا رفت و آن را تا مقطع دکترا ادامه داد و در رشته حقوق و روابط بين‌الملل از دانشگاه دنور موفق به اخذ مدرک دکترا شد. سال‌ها اقامات مستمر در آمريکا او را از نزديک با جامعه آمريکا و محافل سياسي آن آشنا کرد. از ۱۳۵۷ تا ۱۳۵۹ مشاور سرکنسولگري ايران در سانفرانسيسکو بود و بعد از آن تا سال ۱۳۶۱ کارداري نمايندگي ايران در سازمان ملل متحده را به‌عهده داشت. مدّتي هم معاون حقوق و بين‌المللي وزارت امورخارجه و دستيار ارشد وزير امورخارجه شد. در ۱۳۸۰ رسماً به سمت سفير و نماينده دائم جمهوري اسلامي ايران در سازمان ملل منصوب شد و تا ۱۳۸۶ اين سمت را به‌عهده داشت. در همين زمان سمت‌هاي مختلفي از جمله رياست کميسيون فرهنگي يونسکو، رياست کميته خلع سلاح، رياست کميته تخصصي گفتگوي تمدن‌ها و رياست کميته سياسي اجلاس سران کنفرانس اسلامي را هم به‌عهده داشت.
سياستمدار و وزير امورخارجه جمهوري اسلامي ايران (۱۳۹۳-&nbsp; ). تحصيلات ابتدايي و متوسطه خود را در ايران به اتمام رساند و در ۱۳۵۵ براي ادامه تحصيل به [[امریکا، ایالات متحده|آمريکا]] رفت و آن را تا مقطع دکترا ادامه داد و در رشته حقوق و روابط بين‌الملل از دانشگاه دنور موفق به اخذ مدرک دکترا شد. سال‌ها اقامات مستمر در آمريکا او را از نزديک با جامعه آمريکا و محافل سياسي آن آشنا کرد. از ۱۳۵۷ تا ۱۳۵۹ مشاور سرکنسولگري ايران در سانفرانسيسکو بود و بعد از آن تا سال ۱۳۶۱ کارداري نمايندگي ايران در [[ملل متحد، سازمان|سازمان ملل متحده]] را به‌عهده داشت. مدّتي هم معاون حقوق و بين‌المللي وزارت امورخارجه و دستيار ارشد وزير امورخارجه شد. در ۱۳۸۰ رسماً به سمت سفير و نماينده دائم جمهوري اسلامي ايران در سازمان ملل منصوب شد و تا ۱۳۸۶ اين سمت را به‌عهده داشت. در همين زمان سمت‌هاي مختلفي از جمله رياست کميسيون فرهنگي يونسکو، رياست کميته خلع سلاح، رياست کميته تخصصي گفتگوي تمدن‌ها و رياست کميته سياسي اجلاس سران کنفرانس اسلامي را هم به‌عهده داشت.


پس از انتخاب حسن روحاني به‌عنوان هفتمين رئيس‌جمور اسلامي ايران در خرداد ۱۳۹۲ و تشکيل دولت يازدهم، مجمدجواد ظريف براي تصدي وزارت امورخارجه نامزد شد و براي گرفتن رأي اعتماد به مجلس شوراي اسلامي معرفي گرديد که با رأي بالا تصويب شد. اين گزينه با استقبال مجامع بين‌المللي روبرو شد و فصلي تازه در سياست خارجي ايران گشود. پس از آنکه مسؤوليت مذاکره دربارۀ پرونده انرژي هسته‌اي ايران از شوراي عالي امنيت ملي به وزارت امورخارجه محول گرديد، دکتر ظريف به‎‌عنوان وزير امورخارجه و در مقام رياست هيأت ايراني مذاکره‌کننده با کشورهاي ۱+۵ عهده‌دار اين مسؤليت شد.
پس از انتخاب [[روحانی، حسن (سرخه سمنان ۱۳۲۷ش)|حسن روحاني]] به‌عنوان هفتمين رئيس‌جمور اسلامي ايران در خرداد ۱۳۹۲ و تشکيل دولت يازدهم، محمدجواد ظريف براي تصدي وزارت امورخارجه نامزد شد و براي گرفتن رأي اعتماد به [[مجلس شورای اسلامی|مجلس شوراي اسلامي]] معرفي گرديد که با رأي بالا تصويب شد. اين گزينه با استقبال مجامع بين‌المللي روبرو شد و فصلي تازه در سياست خارجي ايران گشود. پس از آنکه مسؤوليت مذاکره دربارۀ پرونده انرژي هسته‌اي ايران از [[شورای عالی امنیت ملی|شوراي عالي امنيت ملي]] به وزارت امورخارجه محول گرديد، دکتر ظريف به‎‌عنوان وزير امورخارجه و در مقام رياست هيأت ايراني مذاکره‌کننده با کشورهاي ۱+۵ عهده‌دار اين مسؤليت شد.
<br><!--42097200-->
<br><!--42097200-->
[[رده:تاریخ ایران]]
[[رده:تاریخ ایران]]
[[رده:ایران از انقلاب اسلامی 1357 تا امروز]]
[[رده:ایران از انقلاب اسلامی 1357 تا امروز]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۸ ژوئن ۲۰۲۳، ساعت ۰۷:۰۳

ظريف، محمدجواد (تهران ۱۳۳۸)
سياستمدار و وزير امورخارجه جمهوري اسلامي ايران (۱۳۹۳-  ). تحصيلات ابتدايي و متوسطه خود را در ايران به اتمام رساند و در ۱۳۵۵ براي ادامه تحصيل به آمريکا رفت و آن را تا مقطع دکترا ادامه داد و در رشته حقوق و روابط بين‌الملل از دانشگاه دنور موفق به اخذ مدرک دکترا شد. سال‌ها اقامات مستمر در آمريکا او را از نزديک با جامعه آمريکا و محافل سياسي آن آشنا کرد. از ۱۳۵۷ تا ۱۳۵۹ مشاور سرکنسولگري ايران در سانفرانسيسکو بود و بعد از آن تا سال ۱۳۶۱ کارداري نمايندگي ايران در سازمان ملل متحده را به‌عهده داشت. مدّتي هم معاون حقوق و بين‌المللي وزارت امورخارجه و دستيار ارشد وزير امورخارجه شد. در ۱۳۸۰ رسماً به سمت سفير و نماينده دائم جمهوري اسلامي ايران در سازمان ملل منصوب شد و تا ۱۳۸۶ اين سمت را به‌عهده داشت. در همين زمان سمت‌هاي مختلفي از جمله رياست کميسيون فرهنگي يونسکو، رياست کميته خلع سلاح، رياست کميته تخصصي گفتگوي تمدن‌ها و رياست کميته سياسي اجلاس سران کنفرانس اسلامي را هم به‌عهده داشت.

پس از انتخاب حسن روحاني به‌عنوان هفتمين رئيس‌جمور اسلامي ايران در خرداد ۱۳۹۲ و تشکيل دولت يازدهم، محمدجواد ظريف براي تصدي وزارت امورخارجه نامزد شد و براي گرفتن رأي اعتماد به مجلس شوراي اسلامي معرفي گرديد که با رأي بالا تصويب شد. اين گزينه با استقبال مجامع بين‌المللي روبرو شد و فصلي تازه در سياست خارجي ايران گشود. پس از آنکه مسؤوليت مذاکره دربارۀ پرونده انرژي هسته‌اي ايران از شوراي عالي امنيت ملي به وزارت امورخارجه محول گرديد، دکتر ظريف به‎‌عنوان وزير امورخارجه و در مقام رياست هيأت ايراني مذاکره‌کننده با کشورهاي ۱+۵ عهده‌دار اين مسؤليت شد.