لوله کروکس: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(جایگزینی متن - '\\3' به '<!--3')
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


لولۀ کروکْس (Crookes tube)<br>
لولۀ کروکْس (Crookes tube)<br>
[[پرونده: 37122100.jpg | بندانگشتی|لوله کروکْس]]وسیله‌ای برای تولید باریکه‌ای از الکترون‌‌های پرسرعت. سِر ویلیام کروکس۱، شیمی‌دان و فیزیک‌دان انگلیسی، آن را اختراع کرد. این لوله شیشه‌ای و حاوی هوا یا گازی است که فشار آن به کمتر از&nbsp;۰.۱ تور، در حدود یک‌ده‌هزارم فشار متعارف جو، کاهش یافته است. هنگامی که ولتاژ الکتریکی بالایی بین دو الکترود انتهای لوله ایجاد شود، تابشی طلایی یا مایل به سبز در انتهایِ آنُدیِ لوله پدیدار می‌شود. این تابش را الکترون‌‌هایی ایجاد می‌کنند که به شیشه اصابت می‌کنند و زمانی آن‌ها را پرتو الکترونی می‌نامیدند.Sir William Crookes
[[پرونده: 37122100.jpg | بندانگشتی|لوله کروکْس]]وسیله‌ای برای تولید باریکه‌ای از الکترون‌‌های پرسرعت. سِر ویلیام کروکس<ref>Sir William Crookes</ref>، شیمی‌دان و فیزیک‌دان انگلیسی، آن را اختراع کرد. این لوله شیشه‌ای و حاوی هوا یا گازی است که فشار آن به کمتر از&nbsp;۰.۱ تور، در حدود یک‌ده‌هزارم فشار متعارف جو، کاهش یافته است. هنگامی که ولتاژ الکتریکی بالایی بین دو الکترود انتهای لوله ایجاد شود، تابشی طلایی یا مایل به سبز در انتهای آنُدی لوله پدیدار می‌شود. این تابش را الکترون‌‌هایی ایجاد می‌کنند که به شیشه اصابت می‌کنند و زمانی آن‌ها را پرتو الکترونی می‌نامیدند.


<br><!--37122100-->
<br><!--37122100-->
[[رده:فیزیک و مکانیک]]
[[رده:فیزیک و مکانیک]]
[[رده:شاخه ها، تجهیزات و تاسیسات]]
[[رده:شاخه ها، تجهیزات و تاسیسات]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۸ اکتبر ۲۰۲۲، ساعت ۰۵:۴۷

لولۀ کروکْس (Crookes tube)

لوله کروکْس

وسیله‌ای برای تولید باریکه‌ای از الکترون‌‌های پرسرعت. سِر ویلیام کروکس[۱]، شیمی‌دان و فیزیک‌دان انگلیسی، آن را اختراع کرد. این لوله شیشه‌ای و حاوی هوا یا گازی است که فشار آن به کمتر از ۰.۱ تور، در حدود یک‌ده‌هزارم فشار متعارف جو، کاهش یافته است. هنگامی که ولتاژ الکتریکی بالایی بین دو الکترود انتهای لوله ایجاد شود، تابشی طلایی یا مایل به سبز در انتهای آنُدی لوله پدیدار می‌شود. این تابش را الکترون‌‌هایی ایجاد می‌کنند که به شیشه اصابت می‌کنند و زمانی آن‌ها را پرتو الکترونی می‌نامیدند.


  1. Sir William Crookes