والخرن: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۴: خط ۴:
جزیره‌ای در استان [[زیلاند|زیلاندِ]]<ref>Zeeland</ref> [[هلند]]<ref>Netherland</ref>، در دهانۀ<ref>estuary  
جزیره‌ای در استان [[زیلاند|زیلاندِ]]<ref>Zeeland</ref> [[هلند]]<ref>Netherland</ref>، در دهانۀ<ref>estuary  


</ref> رود اسخلده (اسکلت)<ref>River Schelde </ref>، با ۲۰۰ کیلومتر مربع مساحت. مرکز آن، شهر [[میدلبورگ]]<ref>Middelburg </ref> است. صنایع کشتی‌سازی، علوم مهندسی، و پتروشیمی دارد. لبنیات، چغندرقند، و سبزی‌های ریشه‌ای تولید می‌کند. این جزیره هموار و بیشتر قسمت‌های آن پایین‌تر از سطح دریا است؛ سیل بند‌های زیادی در آن احداث شده است. شهر‌های آن عبارت‌اند از [[ولیسینگن]]<ref>Vlissingen </ref> و وِره<ref>Veereu</ref>. نیروهای بریتانیایی در ۱۸۰۹ این جزیره را تصرف کردند؛ پس از مرگ ۷هزار سرباز از مجموع ۱۵هزار سرباز بریتانیایی از بیماری [[مالاریا]]، بقیۀ سربازان جزیرۀ مزبور را ترک کردند. از ۱۹۴۴ تا ۱۹۴۵ برای بیرون راندن آلمانی‌ها، سیل‌بند‌ها را سوراخ کردند.
</ref> رود اسخلده (اسکلت)<ref>River Schelde </ref>، با ۲۰۰ کیلومتر مربع مساحت. مرکز آن، شهر [[میدلبورگ]]<ref>Middelburg </ref> است. صنایع کشتی‌سازی، علوم مهندسی، و پتروشیمی دارد. لبنیات، چغندرقند، و سبزی‌های ریشه‌ای تولید می‌کند. این جزیره هموار و بیشتر قسمت‌های آن پایین‌تر از سطح دریا است؛ سیل بند‌های زیادی در آن احداث شده است. شهر‌های آن عبارت‌اند از [[ولیسینگن]]<ref>Vlissingen </ref> و وِره<ref>Veereu</ref>. نیروهای بریتانیایی در ۱۸۰۹ این جزیره را تصرف کردند؛ پس از مرگ ۷هزار سرباز از مجموع ۱۵هزار سرباز بریتانیایی از بیماری [[مالاریا]]<ref>malaria</ref>، بقیۀ سربازان جزیرۀ مزبور را ترک کردند. از ۱۹۴۴ تا ۱۹۴۵ برای بیرون راندن آلمانی‌ها، سیل‌بند‌ها را سوراخ کردند.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ ‏۲۱ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۰۸:۲۲

والْخِرِن (Walcheren)

جزیره‌ای در استان زیلاندِ[۱] هلند[۲]، در دهانۀ[۳] رود اسخلده (اسکلت)[۴]، با ۲۰۰ کیلومتر مربع مساحت. مرکز آن، شهر میدلبورگ[۵] است. صنایع کشتی‌سازی، علوم مهندسی، و پتروشیمی دارد. لبنیات، چغندرقند، و سبزی‌های ریشه‌ای تولید می‌کند. این جزیره هموار و بیشتر قسمت‌های آن پایین‌تر از سطح دریا است؛ سیل بند‌های زیادی در آن احداث شده است. شهر‌های آن عبارت‌اند از ولیسینگن[۶] و وِره[۷]. نیروهای بریتانیایی در ۱۸۰۹ این جزیره را تصرف کردند؛ پس از مرگ ۷هزار سرباز از مجموع ۱۵هزار سرباز بریتانیایی از بیماری مالاریا[۸]، بقیۀ سربازان جزیرۀ مزبور را ترک کردند. از ۱۹۴۴ تا ۱۹۴۵ برای بیرون راندن آلمانی‌ها، سیل‌بند‌ها را سوراخ کردند.

 


  1. Zeeland
  2. Netherland
  3. estuary
  4. River Schelde
  5. Middelburg
  6. Vlissingen
  7. Veereu
  8. malaria