ولادی قفقاز: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۶: خط ۶:
(با نام سابق اوردژونیکیدزِه<ref>Ordzhonikidze</ref> از ۱۹۳۱ تا ۱۹۴۴ و از ۱۹۵۴ تا ۱۹۹۱؛ یا دزائوژیکائو<ref>Dzaudzhikau
(با نام سابق اوردژونیکیدزِه<ref>Ordzhonikidze</ref> از ۱۹۳۱ تا ۱۹۴۴ و از ۱۹۵۴ تا ۱۹۹۱؛ یا دزائوژیکائو<ref>Dzaudzhikau
</ref> از ۱۹۴۴ تا ۱۹۵۴) مرکز جمهوری خودمختار [[آلانیا]]<ref> Alania  
</ref> از ۱۹۴۴ تا ۱۹۵۴) مرکز جمهوری خودمختار [[آلانیا]]<ref> Alania  
</ref> (اوستیای شمالی<ref>North Ossetia </ref> سابق)، در فدراسیون [[روسیه]]، بر ساحل [[ترک، رود|رود تِرِک]]<ref>River Terek </ref>، در [[قفقاز، رشته کوه|کوه‌های قفقاز]]<ref>Caucasus Mountains</ref>. جمعیت آن ۳۰۶هزار نفر است (۱۹۹۰). شهر مهم صنعتی است که سرب و روی، ماشین‌آلات، خودرو، شیشه، و پارچه تولید می‌کند. ولادی‌ قفقاز در ۱۷۸۴ به‌منزلۀ قلعۀ مرزی تأسیس شد. در ۱۸۶۰ به شهر تبدیل و در ۱۸۶۳ مرکز ایالتی شد؛ این شهر همچنین مدت کوتاهی پایتخت جمهوری خودمختار اقوام کوهستانی<ref> Mountain Peoples’ Autonomous Republic </ref> (۱۹۲۱ـ۱۹۲۴) بود. نام شهر را در ۱۹۳۱ به افتخار گریگوری اوردژونیکیدزه<ref>Grigory Ordzhonikidze </ref> تغییر دادند؛ او [[بلشویک|بلشویک‌ها]]<ref>Bolshevism </ref> را بر [[قفقاز، منطقه|منطقۀ قفقاز]]<ref>Caucasus</ref> تحمیل کرد. در هجوم [[آلمان]]<ref>Germany</ref> به شوروی، در [[جنگ جهانی دوم]]<ref>World War II</ref>، ولادی‌قفقاز شرقی‌ترین نقطه‌ای بود که نیرو‌های نازی به آن‌جا رسیدند (دسامبر ۱۹۴۲). بزرگراه نظامی در کوه‌های قفقاز از این شهر می‌گذرد و به [[تفلیس]]<ref>Tbilisi </ref>، پایتخت [[گرجستان]]<ref>Georgia</ref>، می‌رسد.
</ref> (اوستیای شمالی<ref>North Ossetia </ref> سابق)، در فدراسیون [[روسیه]]، بر ساحل [[ترک، رود|رود تِرِک]]<ref>River Terek </ref>، در [[قفقاز، رشته کوه|کوه‌های قفقاز]]<ref>Caucasus Mountains</ref>. جمعیت آن 311,693 نفر است (۲۰۱۰) و ۲۹۱ کیلومتر مربع مساحت دارد. شهر مهم صنعتی است که سرب و روی، ماشین‌آلات، خودرو، شیشه، و پارچه تولید می‌کند. ولادی‌ قفقاز در ۱۷۸۴ به‌منزلۀ قلعۀ مرزی تأسیس شد. در ۱۸۶۰ به شهر تبدیل و در ۱۸۶۳ مرکز ایالتی شد؛ این شهر همچنین مدت کوتاهی پایتخت جمهوری خودمختار اقوام کوهستانی<ref> Mountain Peoples’ Autonomous Republic </ref> (۱۹۲۱ـ۱۹۲۴) بود. نام شهر را در ۱۹۳۱ به افتخار گریگوری اوردژونیکیدزه<ref>Grigory Ordzhonikidze </ref> تغییر دادند؛ او [[بلشویک|بلشویک‌ها]]<ref>Bolshevism </ref> را بر [[قفقاز، منطقه|منطقۀ قفقاز]]<ref>Caucasus</ref> تحمیل کرد. در هجوم [[آلمان]]<ref>Germany</ref> به شوروی، در [[جنگ جهانی دوم]]<ref>World War II</ref>، ولادی‌قفقاز شرقی‌ترین نقطه‌ای بود که نیرو‌های نازی به آن‌جا رسیدند (دسامبر ۱۹۴۲). بزرگراه نظامی در کوه‌های قفقاز از این شهر می‌گذرد و به [[تفلیس]]<ref>Tbilisi </ref>، پایتخت [[گرجستان]]<ref>Georgia</ref>، می‌رسد.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ ‏۲۸ فوریهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۵:۵۱

وِلادی‌قَفْقاز (Vladikavkaz)

مسجد شهر ولادي‌قفقاز

(با نام سابق اوردژونیکیدزِه[۱] از ۱۹۳۱ تا ۱۹۴۴ و از ۱۹۵۴ تا ۱۹۹۱؛ یا دزائوژیکائو[۲] از ۱۹۴۴ تا ۱۹۵۴) مرکز جمهوری خودمختار آلانیا[۳] (اوستیای شمالی[۴] سابق)، در فدراسیون روسیه، بر ساحل رود تِرِک[۵]، در کوه‌های قفقاز[۶]. جمعیت آن 311,693 نفر است (۲۰۱۰) و ۲۹۱ کیلومتر مربع مساحت دارد. شهر مهم صنعتی است که سرب و روی، ماشین‌آلات، خودرو، شیشه، و پارچه تولید می‌کند. ولادی‌ قفقاز در ۱۷۸۴ به‌منزلۀ قلعۀ مرزی تأسیس شد. در ۱۸۶۰ به شهر تبدیل و در ۱۸۶۳ مرکز ایالتی شد؛ این شهر همچنین مدت کوتاهی پایتخت جمهوری خودمختار اقوام کوهستانی[۷] (۱۹۲۱ـ۱۹۲۴) بود. نام شهر را در ۱۹۳۱ به افتخار گریگوری اوردژونیکیدزه[۸] تغییر دادند؛ او بلشویک‌ها[۹] را بر منطقۀ قفقاز[۱۰] تحمیل کرد. در هجوم آلمان[۱۱] به شوروی، در جنگ جهانی دوم[۱۲]، ولادی‌قفقاز شرقی‌ترین نقطه‌ای بود که نیرو‌های نازی به آن‌جا رسیدند (دسامبر ۱۹۴۲). بزرگراه نظامی در کوه‌های قفقاز از این شهر می‌گذرد و به تفلیس[۱۳]، پایتخت گرجستان[۱۴]، می‌رسد.

 


  1. Ordzhonikidze
  2. Dzaudzhikau
  3. Alania
  4. North Ossetia
  5. River Terek
  6. Caucasus Mountains
  7. Mountain Peoples’ Autonomous Republic
  8. Grigory Ordzhonikidze
  9. Bolshevism
  10. Caucasus
  11. Germany
  12. World War II
  13. Tbilisi
  14. Georgia