انی دیلارد

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی

انی دیلارد
Annie Dillard
زادروز 1945
ملیت امریکایی
تحصیلات و محل تحصیل ادبیات و نویسندگی خلاق در کالج هالینز
شغل و تخصص اصلی نویسنده
آثار زائر در تینکر کریک، زندگی، دوران کودکی امریکایی
گروه مقاله ادبیات جهان

انی دیلارد

(Annie Dillard (1945

نویسنده‌ی آمریکایی. بیش از هر چیز به خاطر ناداستان‌[۱]هایش– که عموماً درباره‌ی رابطه‌ی انسان و طبیعت هستند– شناخته شده است. از دیلارد تا کنون دو رمان و آثار دیگری در زمینه‌ی شعر، زندگی‌نامه و نقد ادبی نیز منتشر شده است.

در منطقه‌ی پوینت بریز[۲] در پیتسبورگ[۳] ایالت پنسیلوانیا متولد شد و دو خواهر کوچک‌تر از خود داشت. جزئیات زندگی او در سال‌های اولیه، در زندگی‌نامه‌اش با عنوان دوران کودکیِ آمریکایی[۴] تشریح شده است. در این کتاب، دیلارد مادرش را زنی فعال و پرانرژی توصیف کرده است و پدرش را مردی که فارغ از روش‌های معمول آموزش، مهارت‌ها و دانش‌های متنوعی را– از لوله‌بازکنی گرفته تا اقتصاد و حتی تحلیل ظرائف رمان‌های مورد علاقه‌اش– به فرزندانش آموزش می‌داده است. به این ترتیب، دیلارد در کودکی و نوجوانی مشغول یادگیری طیف وسیعی از حوزه‌ها بود و کتاب‌هایی را در زمینه‌های مختلف از جمله تاریخ طبیعی، جغرافیا، حشره‌شناسی، شعر، رمان، علوم نظامی و تاریخ جنگ‌های جهانی مطالعه کرد. بعد از دبیرستان، به کالج هولینز[۵] رفت تا در رشته‌ی ادبیات و نویسندگی خلاق تحصیل کند و در حین تحصیل، با یکی از معلم‌های خود، به نام ریچارد هنری دیلارد[۶]، ازدواج کرد. پایان‌نامه‌ی او، به بررسی کتاب معروف او هنری دیوید تورو، والدن[۷] اختصاص داشت. پس از تحصیل نیز برای مدتی به نقاشی رنگ و روغن و نوشتن مشغول بود و بعضی از شعرها و داستان‌هایش در مجلات مختلف به چاپ رسیدند.

اولین کتابش، با عنوانTickets for a Prayer Wheel، مجموعه‌ای از اشعار بود. اما دیلارد با کتاب دوم خود به شهرت رسید. زائر در تینکر کریک[۸]، کتابی است در حوزه‌ی ناداستان و در زاویه‌ی دید اول شخص نوشته شده است. در این کتاب، دیلارد از گشت‌وگذار در مناطق طبیعی نزدیک به خانه‌اش (از جمله رود تینکر) و همچنین، تأملاتش درباره‌ی طبیعت و زندگی می‌نویسد. این اثر، با موضوع پایان‌نامه‌ی دیلارد، یعنی والدن، شباهت‌های چشمگیری دارد و در آن، علاوه بر مشاهده‌ی علمی پدیده‌های طبیعی، از موضوعاتی مثل مذهب، تنهایی و نویسندگی صحبت به میان می‌آید. این کتاب بعد از انتشار، به موفقیتی گسترده رسید و جایزه‌ی پولیتزر[۹] سال 1975 در بخش ناداستان را نصیب دیلارد کرد که در آن زمان تنها 29 سال سن داشت.

کتاب بعدی او Holy the Firm، نتیجه‌ی پروژه‌ای متهورانه بود: دیلارد تصمیم گرفت که درباره‌ی هر اتفاقی که در جزیره‌ی لومی[۱۰] در بازه‌ای سه روزه رخ می‌داد بنویسد. او انتظار داشت که در این سه روز، جزئیاتی از زندگی روزمره‌ی گیاهان و حیوانات را رصد کند اما در روز دوم، یک هواپیما در آن منطقه سقوط کرد و در نتیجه، نوشته‌ی دیلارد تبدیل شد به تأملی درباره‌ی درد و این‌که چرا خداوند جلوی بروز حوادث دردناک طبیعی را نمی‌گیرد. برای به پایان رساندن این کتاب کوتاه که تنها 66 صفحه دارد، او 14 ماه به شکل تمام وقت نوشت.

سومین کتاب وی، آموزش حرف زدن به یک سنگ[۱۱]، مجموعه‌ای از چهارده جستار در حوزه‌ی ناداستان است که بعضی از آن‌ها، در کارگاه‌های نویسندگی خلاق به عنوان نمونه‌های اعلای ناداستان تدریس می‌شوند. کتاب بعدی او، با عنوان زندگی کردن با داستان[۱۲]، به شرح نظریه‌ای درباره‌ی تفاوت عمق شخصیت‌ها در ادبیات با سایر هنرهای روایی می‌پردازد.

در سال‌های بعدی نیز دیلارد کتاب‌های متعددی منتشر کرده که همگی بازتابی از دغدغه‌های همیشگی او درباره‌ی طبیعت، مذهب، نویسندگی و انسانیت بوده‌اند. از آن جمله‌اند ناداستان‌هایی مانند The Writing Life و For the Time Being و همچنین رمان‌های زندگی[۱۳] و The Maytrees که برای آن نامزد جایزه‌ی قلم فاکنر[۱۴] نیز شده است. او سه بار ازدواج کرده است و از سال 1980، در دپارتمان ادبیات انگلیسی دانشگاه وسلین[۱۵] تدریس می‌کند. کتاب‌هایش به بیش از ده زبان ترجمه شده‌اند و علاوه بر پولیتزر، جوایز دیگری نیز دریافت کرده است که مدال ملی علوم انسانی[۱۶] در سال 2015 از جمله‌ی مهم‌ترین آن‌هاست.

 


  1. non-fiction
  2. Point Breeze
  3. Pittsburgh
  4. An American Childhood
  5. Hollins College
  6. R. H. W. Dillard
  7. Walden
  8. Pilgrim at Tinker Creek
  9. Pulitzer Prize for General Non-Fiction
  10. Lummi Island
  11. Teaching a Stone to Talk
  12. Living by Fiction
  13. The Living
  14. PEN/Faulkner Award for Fiction
  15. Wesleyan University
  16. National Humanities Medal