تولد یک پروانه

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
کاور فیلم
کاور فیلم

The birth of a butterfly


فیلم بلند سینمایی ساخته‌ی مجتبی راعی. راعی این اثر را در سال 1376 در سه اپیزود تولید کرده است. تولد یک پروانه چهارمین فیلم اپیزودیک ساخت ایران است که بـعد از دستفروش (محسن مخملباف)، تویى که نمى‌شناختمت (محمدابراهیم سلطانى‌فر) و قصه‌هاى کیش (به کارگردانى چند تن از کارگردانان صاحب نام کشور) بـه روى پرده‌ رفت. این فیلم به تمامى در حیطه‌ی سینماى دینى مى‌گنجد. تولد یک پروانه در شانزدهمین دوره‌ جشنواره‌ فیلم فجر به نمایش درآمد و بعد از نامزدی در 7 رشته (از جمله بهترین کارگردانی) سیمرغ بلورین 3 رشته‌ی فنی را از آن خود کرد.


خلاصه‌ی داستان

اپیزود اول: تولد/ آقا اسماعیل با زن بیوه‌ای كه یك پسر و یك دختر دارد ازدواج می‌كند و منتظر به دنیا آمدن فرزندش می‌ماند. اما همسرش موقع وضع حمل از دنیا می‌رود. مرد كه با پسر نوجوان زنش تا به حال ارتباط خوبی نداشته با او دوست می‌شود و پسر هم سعی می‌كند او را تسلی دهد.

اپیزود دوم: راه/ پسربچه‌ای كه نذر دارد به امامزاده برود و برای شفای مادربزرگش دعا كند، با زحمت بسیار همراه اهالی روستا به امامزاده می‌رسد. در امامزاده با دیدن خادم آن‌جا، كربلایی محمد، درمی‌یابد كه قبل از رسیدن به امامزاده مورد لطف قرار گرفته است.

اپیزود سوم: پروانه/ یك معلم قرآن به روستایی آمده تا به بچه‌ها قرآن آموزش دهد. پیش‌گویی‌های معلم در مورد مسائل مختلف مردم روستا چندین بار درست درمی‌آید و وقتی سیل روستا را تهدید می‌كند روستاییان از معلم می‌خواهند كه با دعا سیل را برگرداند. معلم تلاش می‌كند تا به مردم بفهماند كه او توانایی هر كاری را ندارد و باید از راه دیگری جلوی سیل را بگیرند. اما روزی معلم به یكی از شاگردانش سیدرضا كه موقع قرآن خواندنش پروانه‌ها اطرافش را می‌گیرند به شوخی پیشنهاد می‌كند كه برای زود رسیدن به كلاس، از روی آب رفت و آمد كند و خود به چشم می‌بیند كه سیدرضا روی آب راه می‌رود.


برخی از جوایز

سیمرغ بلورین بهترین فیلم‌برداری (محمد داوودی) از شانزدهمین دوره‌ی جشنواره‌ی فجر؛ سیمرغ بلورین بهترین صداگذاری (محمدرضا دلپاک) از شانزدهمین دوره‌ی جشنواره‌ی فجر؛ سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه و لباس (ملک‌جهان خزاعی و مجتبی راعی) از شانزدهمین دوره‌ی جشنواره‌ی فجر؛ تندیس زرین بهترین تدوین (حسن حسندوست) از دوره‌ی دوم جشن خانه‌ی سینما (1377)؛ تندیس زرین بهترین موسیقی (کامبیز روشن‌روان) از دوره‌ی دوم جشن خانه‌ی سینما.


عوامل فیلم

کارگردان: مجتبی راعی

نویسنده: سعید شاپوری

بازیگران: یاشار محمودی؛ رحیم جهانی؛ محمود نظرعلیان؛ رضا ناجی؛ سپیده کفشدوز جباری

فیلم‌بردار: محمد داوودی

تدوین: حسن حسندوست

طراح صحنه: مجتبی راعی

طراح لباس: ملک‌جهان خزاعی

موسیقی: کامبیز روشن‌روان

گروه صدا: قاسم عابدینی؛ یدالله نجفی؛ محمدرضا دلپاك؛ حسن حسندوست



[۱]