ارنبرگ، کریستیان (۱۷۹۵ـ۱۸۷۶): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:


اِرنْبِرگ، کریستیان (۱۷۹۵ـ۱۸۷۶)(Ehrenberg, Christian)
اِرنْبِرگ، کریستیان (۱۷۹۵ـ۱۸۷۶م)(Ehrenberg, Christian)


{{جعبه زندگینامه
{{جعبه زندگینامه
خط ۱۴: خط ۱۴:
|ملیت=آلمانی
|ملیت=آلمانی
|محل زندگی=
|محل زندگی=
|تحصیلات و محل تحصیل=دکترای عمومی- دانشگاه برلین
|تحصیلات و محل تحصیل=دکترای عمومی دانشگاه برلین (۱۸۱۸م)
| شغل و تخصص اصلی =طبیعی دان
| شغل و تخصص اصلی =طبیعی دان
|شغل و تخصص های دیگر=
|شغل و تخصص های دیگر=
خط ۳۰: خط ۳۰:
|باشگاه =
|باشگاه =
}}طبیعی‌دان آلمانی. یکی از پیش‌کسوتان طرح نوین رده‌بندیِ<ref>classification</ref> سلسله جانوران<ref>animal kingdom </ref> است. برای اولین‌بار به مطالعۀ سنگواره<ref>fossil  
}}طبیعی‌دان آلمانی. یکی از پیش‌کسوتان طرح نوین رده‌بندیِ<ref>classification</ref> سلسله جانوران<ref>animal kingdom </ref> است. برای اولین‌بار به مطالعۀ سنگواره<ref>fossil  
 
</ref>های موجودات ذره‌بینی پرداخت و بنیاد‌گذار دیرین‌شناسی موجودات ذره‌بینی<ref>micropalaentology </ref> است. اثبات کرد که قارچ‌ها از طریق اسپور<ref>spore </ref> ازدیاد پیدا می‌کنند و [[پلانکتون]]<ref>plankton </ref>ها شب‌تابند. در ۱۹۳۸، کتاب''خیسه‌ها به منزلۀ موجودات کامل''<ref>''Die Infusionsthierchen als Volkommene Organismen/The Infusoria as complete Organisms'' </ref> را منتشر کرد. این مفهوم را که همۀ جانوران موجودات کاملی‌اند، فلیکس دو ژاردن<ref>Felix Dujardin </ref> رد کرد. در دلیچ<ref>Delizsch </ref>، واقع در [[ساکسونی]]، زاده شد و به دانشگاه [[برلین]] رفت. در ۱۸۱۸، با مدرک دکترای عمومی فارغ‌التحصیل شد. در ۱۸۲۰، به [[مصر]]، [[لیبی]]، [[سودان]]، و [[دریای سرخ]]<ref>The Red Sea </ref> سفر کرد. او یگانه کسی بود که در این سفر زنده‌ ماند و در ۱۸۲۵ بازگشت. ۳۴هزار گونه جانور و ۴۶هزار گونه گیاه برای دانشگاه برلین و آکادمی علوم پروس<ref>Prussian Academy of Sience </ref> جمع‌آوری کرد. در ۱۸۲۹م، با [[هومبولت، الکساندر (۱۷۶۹ـ۱۸۵۹)|اَلکساندر فون هومبولت]]<ref>Alexander von Humboldt</ref> و به خرج [[نیکلای اول]]<ref> Nicholas I</ref>، [[تزار]] روسیه، به [[آسیای مرکزی]] و [[سیبری]] رفت.
</ref>های موجودات ذره‌بینی پرداخت و بنیاد‌گذار دیرین‌شناسی موجودات ذره‌بینی<ref>micropalaentology </ref> است. اثبات کرد که قارچ‌ها از طریق اسپور<ref>spore </ref> ازدیاد پیدا می‌کنند و پلانکتون<ref>plankton </ref>ها شب‌تابند. در ۱۹۳۸، کتاب''خیسه‌ها به‌منزلۀ موجودات کامل''<ref>''Die Infusionsthierchen als Volkommene Organismen/The Infusoria as complete Organisms'' </ref> را منتشر کرد. این مفهوم را که همۀ جانوران موجودات کاملی‌اند، فلیکس دو ژاردن<ref>Felix Dujardin </ref> رد کرد. در دلیچ<ref>Delizsch </ref>، واقع در ساکسونی، زاده شد و به دانشگاه برلین رفت. در ۱۸۱۸، با مدرک دکترای عمومی فارغ‌التحصیل شد. در ۱۸۲۰، به مصر، لیبی، سودان، و دریای سرخ<ref>The Red Sea </ref> سفر کرد. او یگانه کسی بود که در این سفر زنده‌ ماند و در ۱۸۲۵ بازگشت. ۳۴هزار گونه جانور و ۴۶هزار گونه گیاه برای دانشگاه برلین و آکادمی علوم پروس<ref>Prussian Academy of Sience </ref> جمع‌آوری کرد. در ۱۸۲۹، با اَلکساندر فون هومبولت<ref>Alexander von Humboldt</ref> و به خرج نیکلای اوّل<ref> Nicholas I</ref>، تزار روسیه، به آسیای مرکزی و سیبری رفت.


&nbsp;
&nbsp;
خط ۳۷: خط ۳۶:
----
----


[[Category:زیست شناسی]] [[Category:(زیست شناسی)اشخاص و آثار]]
[[Category:زیست شناسی]]  
[[Category:(زیست شناسی)اشخاص و آثار]]
<references />

نسخهٔ ‏۱۷ ژانویهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۰۹:۳۶

اِرنْبِرگ، کریستیان (۱۷۹۵ـ۱۸۷۶م)(Ehrenberg, Christian)

کریستیان ارنبرگ
Christian Ehrenberg
زادروز ۱۷۹۵م
درگذشت ۱۸۷۶م
ملیت آلمانی
تحصیلات و محل تحصیل دکترای عمومی دانشگاه برلین (۱۸۱۸م)
شغل و تخصص اصلی طبیعی دان
آثار خیسه ها به منزله موجودات کامل
گروه مقاله زیست شناسی

طبیعی‌دان آلمانی. یکی از پیش‌کسوتان طرح نوین رده‌بندیِ[۱] سلسله جانوران[۲] است. برای اولین‌بار به مطالعۀ سنگواره[۳]های موجودات ذره‌بینی پرداخت و بنیاد‌گذار دیرین‌شناسی موجودات ذره‌بینی[۴] است. اثبات کرد که قارچ‌ها از طریق اسپور[۵] ازدیاد پیدا می‌کنند و پلانکتون[۶]ها شب‌تابند. در ۱۹۳۸، کتابخیسه‌ها به منزلۀ موجودات کامل[۷] را منتشر کرد. این مفهوم را که همۀ جانوران موجودات کاملی‌اند، فلیکس دو ژاردن[۸] رد کرد. در دلیچ[۹]، واقع در ساکسونی، زاده شد و به دانشگاه برلین رفت. در ۱۸۱۸، با مدرک دکترای عمومی فارغ‌التحصیل شد. در ۱۸۲۰، به مصر، لیبی، سودان، و دریای سرخ[۱۰] سفر کرد. او یگانه کسی بود که در این سفر زنده‌ ماند و در ۱۸۲۵ بازگشت. ۳۴هزار گونه جانور و ۴۶هزار گونه گیاه برای دانشگاه برلین و آکادمی علوم پروس[۱۱] جمع‌آوری کرد. در ۱۸۲۹م، با اَلکساندر فون هومبولت[۱۲] و به خرج نیکلای اول[۱۳]، تزار روسیه، به آسیای مرکزی و سیبری رفت.

 


  1. classification
  2. animal kingdom
  3. fossil
  4. micropalaentology
  5. spore
  6. plankton
  7. Die Infusionsthierchen als Volkommene Organismen/The Infusoria as complete Organisms
  8. Felix Dujardin
  9. Delizsch
  10. The Red Sea
  11. Prussian Academy of Sience
  12. Alexander von Humboldt
  13. Nicholas I