آزادی شرق (نشریه): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
نشریه‌ای سیاسی- ادبی- انتقادی مربوط به اواخر دورۀ قاجار و اوائل حکومت رضاشاه، به مدیریت و صاحب امتیازی عبدالرحمن سیف آزاد.  
نشریه‌ای سیاسی- ادبی- انتقادی مربوط به اواخر دورۀ [[قاجاریه، سلسله|قاجار]] و اوائل حکومت [[رضاشاه پهلوی (آلاشت ۱۲۵۷ـ ژوهانسبورگ ۱۳۲۳ش)|رضاشاه]]، به مدیریت و صاحب امتیازی [[عبدالرحمان سیف آزاد]].  


در رمضان 1329ق در برلین بنیاد نهاده شد و بین سال‌های 1339 - 1343ق تا شمارۀ 32 در همین شهر انتشار یافت و بعد از آن در تهران، بیش‌تر به صورت ماهانه و گاهی 2 بار در ماه منتشر می‌شد. پس از مدتی تعطیل، و بار دیگر انتشار آن در برلین از سر گرفته شد. مطالب این نشریه به زبان‌های فارسی، اردو، ترکی، عربی و همچنین زبان‌های اروپایی (مثل انگلیسی، آلمانی و فرانسوی) با لحن تند ضدانگلیسی منتشر می‌شد و از رجال سیاسی و اجتماعی آن زمان که مخالف سیاست‌های انگلیس بودند ستایش می‌کرد.  
در رمضان 1329ق در [[برلین]] بنیاد نهاده شد و بین سال‌های 1339 - 1343ق تا شمارۀ 32 در همین شهر انتشار یافت و بعد از آن در تهران، بیش‌تر به صورت ماهانه و گاهی 2 بار در ماه منتشر می‌شد. پس از مدتی تعطیل، و بار دیگر انتشار آن در برلین از سر گرفته شد. مطالب این نشریه به زبان‌های فارسی، اردو، ترکی، عربی و همچنین زبان‌های اروپایی (مثل انگلیسی، آلمانی و فرانسوی) با لحن تند ضدانگلیسی منتشر می‌شد و از رجال سیاسی و اجتماعی آن زمان که مخالف سیاست‌های انگلیس بودند ستایش می‌کرد.  
صاحب امتیاز نشریه، سیف آزاد، اهل دامغان و از پیشگامان روزنامه‌نگاری در ایران بود و نشریۀ دیگری به نام ایران باستان را نیز منتشر می‌کرد.
صاحب امتیاز نشریه، سیف آزاد، اهل دامغان و از پیشگامان روزنامه‌نگاری در ایران بود و نشریۀ دیگری به نام ایران باستان را نیز منتشر می‌کرد.
----
----

نسخهٔ ‏۱۷ اوت ۲۰۲۲، ساعت ۰۵:۵۶

نشریه‌ای سیاسی- ادبی- انتقادی مربوط به اواخر دورۀ قاجار و اوائل حکومت رضاشاه، به مدیریت و صاحب امتیازی عبدالرحمان سیف آزاد.

در رمضان 1329ق در برلین بنیاد نهاده شد و بین سال‌های 1339 - 1343ق تا شمارۀ 32 در همین شهر انتشار یافت و بعد از آن در تهران، بیش‌تر به صورت ماهانه و گاهی 2 بار در ماه منتشر می‌شد. پس از مدتی تعطیل، و بار دیگر انتشار آن در برلین از سر گرفته شد. مطالب این نشریه به زبان‌های فارسی، اردو، ترکی، عربی و همچنین زبان‌های اروپایی (مثل انگلیسی، آلمانی و فرانسوی) با لحن تند ضدانگلیسی منتشر می‌شد و از رجال سیاسی و اجتماعی آن زمان که مخالف سیاست‌های انگلیس بودند ستایش می‌کرد. صاحب امتیاز نشریه، سیف آزاد، اهل دامغان و از پیشگامان روزنامه‌نگاری در ایران بود و نشریۀ دیگری به نام ایران باستان را نیز منتشر می‌کرد.