جروم کیگان

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(تغییرمسیر از کیگان، جروم)
جروم کیگان (Jerome Kagan)
زادروز نیوآرک، نیوجرسی 1929م
ملیت امریکایی
تحصیلات و محل تحصیل تحصیل در دانشگاه‌های راتگرز و ییل
شغل و تخصص اصلی روان‌شناس
شغل و تخصص های دیگر استاد روان‌شناسی در دانشگاه هاروارد
فعالیت‌های مهم انجام تحقیقاتی در حوزۀ روان‌شناسی رشد، در حدود سال‌های 1957 تا 1964
آثار رشد فردی، رشد کودک، و ماهیت کودک
گروه مقاله روانشناسی و روانپزشکی
جوایز و افتخارات پیشگام اصلی در زمینۀ روان‌شناسی رشد- کسب جوایز متعدد،از جمله: جایزۀ هوفهایمر انجمن روان‌پزشکی امریکا(1963)، و جایزۀ جی استنلی هال و جایزۀ علمی برجستۀ انجمن روان‌شناسی امریکا (1995)

جروم کیگان

جروم کیگان (1929-  )  (Jerome Kagan)

روان‌شناس امریکایی و استاد روان‌شناسی در دانشگاه هاروارد[۱]. او به عنوان پیشگام اصلی در زمینۀ «روان‌شناسی رشد»[۲] شناخته می‌شود و از جمله روان‌شناسان برجستۀ قرن بیستم در این حوزه است.

در نیوآرک[۳]، نیوجرسی[۴]، متولد شد و در دانشگاه‌های راتگرز[۵] و ییل[۶] تحصیل کرد. در حدود سال‌های 1957 تا 1964 و پیش از شروع تدریس در دانشگاه ییل، تحقیقاتی را در حوزۀ روان‌شناسی رشد در موسسۀ فِلزِ اوهایو[۷] به انجام رساند. همچنین، در موضوع رشد کودک نیز او تحقیقاتی انجام داده است که در برخی کتاب‌هایش به طور مستند ارائه شده است، نظیر: رشد فردی[۸]، رشد کودک[۹] و ماهیت کودک[۱۰]. او نشان داده است که خلق و خو[۱۱]ی نوزاد در طول زمان کاملاً پایدار است. بر این اساس، برخی رفتارهای خاص در دوران کودکی، به عنوان عامل پیش‌بینی‌کننده برای برخی الگوهای خاص رفتارهای دیگر در نوجوانی به کار گرفته می‌شود.

کیگان کارهای گسترده‌ای را در مورد خلق‌و‌خو انجام داده و در زمینۀ احساسات و عواطف، نگرش‌های مهمی را ارائه نموده است. او در رتبۀ بیست‌و‌دوم شاخص‌ترین روان‌شناسانِ قرن بیستم و درست بالای نام کارل یونگ[۱۲]، قرار گرفته است. او همچنین جوایز متعددی کسب کرده که از آن جمله می‌توان به این موارد اشاره نمود: جایزۀ هوفهایمر[۱۳] انجمن روان‌پزشکی امریکا[۱۴] (1963)، و جایزۀ جی استنلی هال[۱۵] و جایزۀ علمی برجستۀ انجمن روان‌شناسی امریکا[۱۶] (1995). 

 


  1. Harvard University
  2. developmental psychology
  3. Newark
  4. New Jersey
  5. Rutgers
  6. Yale
  7. Ohio's Fels Institute
  8. Personal Development
  9. Growth of the Child
  10. The Nature of the Child
  11. temperament
  12. Carl Jung
  13. Hofheimer Prize
  14. American Psychiatric Association
  15. G. Stanley Hall Award
  16. (American Psychological Association (APA