ریچارد پاورز

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(تغییرمسیر از Powers, Richard)
Richard Powers
ریچارد پاورز
زادروز 1957
ملیت آمریکایی
تحصیلات و محل تحصیل کارشناسی ارشد ادبیات انگلیسی
شغل و تخصص اصلی داستان‌نویس
آثار پژواک‌ برانگیز، overstory
گروه مقاله ادبیات غرب
جوایز و افتخارات  جایزه‌ی اشتاین‌بک، جایزه‌ی پولیتزر، جایزه‌ی منتقدان ملی کتاب

(Richard Powers (1957

 

ریچارد پاورز

نویسنده‌ی آمریکایی. مضمون عمده‌ی آثارش تأثیر تکنولوژی بر زندگی مدرن است. آثارش بسیار ستوده شده و جوایز مختلفی را دریافت کرده‌اند.

در اوانستون ایلینویز[۱] به دنیا آمد و در دوران نوجوانی به خاطر شغل پدرش همراه خانواده به بانکوک مهاجرت کرد. ابتدا در دانشگاه ایلینویز[۲] به تحصیل فیزیک مشغول شد اما بعد از یک ترم رشته‌ی خود را عوض کرد و در نهایت، مدرک کارشناسی ارشد خود را درشته‌ی ادبیات انگلیسی کسب کرد.

ایده‌ی رمان اول پاورز با مشاهده‌ی عکسی از آگوست سندر[۳] به ذهن وی رسید. در این عکس سه کشاورز با لباس رسمی کنار یکدیگر ایستاده‌اند و هر سه رو به دوربین خیره شده‌اند. رمان پاورز با عنوان سه کشاورز در مسیر یک مهمانی رقص[۴]، از سه خسط داستانی مرتبط به یکدیگر تشکیل می‌شود: داستان سه کشاورز حاضر در عکس در دوران جنگ جهانی اول، ماجرای سردبیر یک نشریه که به این عکس علاقه‌ای شدید پیدا کرده و همچنین، نکاتی درباره‌ی هنری فورد، تاجر برجسته، به همرا تأملاتی درباره‌ی هنر عکاسی.

جراحی روح سرگردان[۵]، یکی از رمان‌های شاخص پاورز و از نامزدهای جایزه‌ی کتاب ملی[۶] است که افکار و دغدغه‌های یک متخصص اطفال را روایت می‌کند و در خلال آن واقعیت‌هایی تلخ و تیره از فضای این رشته را به تصویر می‌کشد.

دیگر اثر او با عنوان پژواک‌برانگیز[۷] برنده‌ی جایزه‌ی کتاب ملی شده و همچنین در فهرست نامزدان جایزه‌ی پولیتزر[۸] قرار گرفته است. این رمان درباره‌ی بیماری است که در اثر سانحه‌ی اتومبیل و ضربه مغزی، به اختلال نادری با نام کپگرا [۹]مبتلا می‌شود. فرد مبتلا به این اختلال گمان می‌کند که یکی از نزدیکانش به شکل ماهوی تغییر کرده است و شخصیت اصلی این رمان نیز، به چنین گمانی درباره‌ی خواهرش می‌رسد. نشر نیلوفر این رمان را با ترجمه‌ی مصطفی مفیدی منتشر کرده است و به این ترتیب، اولین ناشری لقب گرفته که این نویسنده را به زبان فارسی معرفی می‌کند.

آخرین اثر پاورز با عنوان Overstory درباره‌ی 9 نفر است که هر کدام به دلیلی جلب درختان شده‌اند و با هم گروهی را تشکیل می‌دهند تا درخت سکویا یا درخت غول را که در خطر انقراض قرار دارد نجات دهند. این رمان برنده‌ی جایزه‌ی جان اشتاین‌بک[۱۰] و همین‌طور جایزه‌ی پولیتزر شد و در فهرست نامزدان جایزه‌ی بوکر[۱۱] نیز قرار گرفت.

 


 

  1. Evanston, Illinois
  2. University of Illinois at Urbana–Champaign (UIUC)
  3. August Sander
  4. Three Farmers on Their Way to a Dance
  5. Operation Wandering Soul
  6. National Book Award
  7. The Echo Maker
  8. Pulitzer Prize for Fiction
  9. Capgras syndrome
  10. 2019 PEN/Jean Stein Book Award
  11. Man Booker Prize