شاید وقتی دیگر
شاید وقتی دیگر
فیلم بلند سینمایی به نویسندگی و کارگردانی بهرام بیضایی، تولید سال ۱۳۶۶ش. در این فیلم مانند فیلمهای گذشتهی کارگردانش همه چیز حول محور یک راز میگردد. در آن ذهنیتها نیز تصویر شدهاند. شاید وقتی دیگر از خوشساختترین فیلمهای بیضایی و شاید بتوان گفت از منسجمترین فیلمهای سینمایی تاریخ سینمای ایران است. داستان دو خواهر که به دلایلی در کودکی از هم جدا میشوند و پس از سالها اتفاقی همدیگر را مییابند. در این فیلم سوسن تسلیمی در دو نقش بازی کرده است و حضورش از امتیازهای فیلم بهشمار میرود. شاید وقتی دیگر با حضور در بخش مسابقهی سینمای ایران ششمین دوره جشنواره فیلم فجر (1366) ضمن نامزدی در بخشهای بهترین تدوین، بهترین طراحی صحنه، بهترین موسیقی متن، بهترین صدابرداری و بهترین فیلمبرداری، لوح زرین بهترین فیلمبرداری (اصغر رفیعیجم) را از جشنواره دریافت کرده است.
خلاصهی داستان
مدبر، گويندهی گفتار متن فيلمهای تلويزيونی، روی صفحهی «موويلا» در نمايی از يك فيلم مستند همسرش، كيان، را در اتومبيل مرد ناشناسی میبيند. از طريق دوستانش مرد غريبه، آقای حقنگر، را كه عتيقهفروش است میيابد. در ملاقات با حقنگر پی میبرد ويدا، زنی كه در فيلم ديده، خواهر دوقلوی كيان و همسر حقنگر است. مدبر كه به كمك دوستانش در تلويزيون و به بهانهی تهيهی فيلمی دربارهی آثار عتيقه به خانهی حقنگر راه يافتهاند. از كيان نيز میخواهند كه به جمع آنها ملحق شود. كيان پس از ديدار با ويدا درمیيابد كه پدرشان در كودكی فوت كرده و مادر به دليل تنگدستی كيان را سر راه گذاشته و او را زن و مردی بزرگ كردهاند. كيان پس از بيرون آمدن از خانهی حقنگر احساس میكند كه خود را بازيافته است.
برخی از بازیگران و عوامل فیلم
کارگردان و نویسنده : بهرام بیضایی
تهیهکننده: هوشنگ نوراللهی؛ محمدعلی فرجاللهی؛ رضا علیپور متعلم
برنامهریز و دستیار کارگردان: واروژ کریممسیحی
فیلمبردار: اصغر رفیعیجم
تدوین: بهرام بیضایی
طراح صحنه و لباس: ایرج رامینفر
چهرهپردازان: فرهنگ معیری؛ مژده شمسایی؛ محمدرضا قومی؛ غلامرضا جهانمهر
آهنگساز: بابک بیات
گروه صدا: جهانگیر میرشکاری؛ اصغر شاهوردی؛ بهروز معاونیان؛ چنگیز صیاد؛ فریدون خوشابافرد
طراح پوستر: مرتضی ممیز
بازیگران: سوسن تسلیمی؛ داریوش فرهنگ؛ علیرضا مجلل؛ سیروس نصیری؛ رضا رادمنش؛ جمشید لایق؛ حسین محجوب؛ اکبر دودکار؛ سیامک اطلسی؛ علیرضا خمسه