کاراتچی، خانواده
کارّاتْچی، خانوادۀ (Carracci)
سه نقاش ایتالیایی به نامهای، لودوویکو کارّاتچی[۱] (۱۵۵۵ـ۱۶۱۹)، و پسر عموهایش، برادران اوگوستینو کارّاتچی[۲] (۱۵۵۷ـ۱۶۰۲) و آنیباله کاراتچی[۳] (۱۵۶۰ـ۱۶۰۹). آنان در اواخر قرن ۱۶، مدرسهای معتبر برای آموزش نقاشی در بولونیا تأسیس کردند، که بر مطالعۀ دقیق در احوال و آثار استادان رنسانس[۴]، و طراحی از مُدل زنده تأکید داشت. هر سه نقاش در تکامل شیوۀ باروک آغازین[۵] سهمی بسزا داشتند.
لودوویکو کاراتچی بنیادگذار مدرسۀ نقاشی بود، لیکن چون نمیتوانست بهتنهایی از عهدۀ کلیۀ مسئولیتها برآید، اوگوستینو و آنیباله را برای رسیدگی به امور مدرسۀ بولونیا ترغیب کرد، و مدرسۀ نقاشی آنان در ۱۵۸۵ افتتاح شد. لیکن از ۱۶۰۰، لودوویکو بهتنهایی ادارۀ آن را برعهده گرفت. از آنجا که گرایشهای علمی و دانشگاهی داشت، دربارۀ استادان رنسانس تحقیق گستردهای کرد؛ بهویژه دربارۀ آنتونیو کورّدجو[۶]، و تیسین[۷]. تابلوی سوزانا و ریشسفیدان[۸] (نگارخانۀ ملی لندن[۹]) از آثار برجستۀ اوست.
اوگوستینو در آکادمی بولونیا امور آموزشی را زیرنظر گرفت، و آن را براساس احتراز از ویژگیهای شیوهگری[۱۰] (مانریسم) طراحی کرد. در تزیینات کاخ فارنسه[۱۱] در رُم، با برادرش آنیباله همکاری داشت (۱۵۹۵ـ۱۵۹۷)؛ و در ۱۶۰۰ به پارما[۱۲] عزیمت کرد. تابلوی ایمانآوردن قدیس ژروم[۱۳] (بولونیا) شاهکار اوست.
آنیباله در این گروه سهنفری، نوآورترین نقاش بود. آثار کورّدجو و تیسین را بررسی کرد. بهویژه در طراحی مهارت داشت (مهارتی که میان هرسه کاراتچی مشترک بود). تمایل آنیباله به صحنههای سادۀ زندگی روزمرّه در آثاری همچون لوبیاخور[۱۴] (ح ۱۵۸۴؛ گالریا کولونا[۱۵]، رم) و دکان قصابی[۱۶] (ح ۱۵۸۳؛ کلیسای مسیح، آکسفورد[۱۷])، مشهود است. کار برجستهاش تزیین کاخ فارِنسه بود، که سفارش آن را از سوی کاردینال اودوئاردو فارِنسه[۱۸] دریافت کرد (۱۶۱۲ـ۱۶۴۶). این سلسله نقاشیها با درونمایهای دربارۀ عشقهای خدایان، و عناصر پرتحرک، و رویکرد پرنشاط به مضامین اسطورهای، از نخستین آثار باروک آغازین شمرده میشوند. اوگوستینو در اجرای این کار با برادرش همکاری کرد، ولی بعدها روابطشان به کدورت انجامید.
- ↑ Lodovico Carracci
- ↑ Agostino Carracci
- ↑ Annibale Carracci
- ↑ Renaissance
- ↑ early baroque
- ↑ Antonio Correggio
- ↑ Titian
- ↑ Susannah and the Elders
- ↑ National Gallery, London
- ↑ Mannerism
- ↑ Farnese Palace
- ↑ Parma
- ↑ Communion of St Jerome
- ↑ Bean Eater
- ↑ Galleria Colonna
- ↑ Butcher Shop
- ↑ Christ Church, Oxford
- ↑ Cardinal Odoardo Farnese