هرس جنگل: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(جایگزینی متن - '00\\' به '00-->')
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:


هَرَس جنگل (coppicing)<br>
هَرَس جنگل (coppicing)<br>
[[پرونده: 41066100.jpg | بندانگشتی|هَرَس جنگل]]<p>هرس کامل درخت‌زاری که در آن درختان را از نزدیکی سطح زمین، و در فواصل زمانی منظم، معمولاً هر سه تا بیست سال، قطع می‌کنند تا به رشد پاجوش و اندام‌های هوایی از پایه کمک کنند. این شکلِ جنگل‌‌کاری زمانی در اروپا به‌منظور تولید مقادیر فراوانی شاخه‌های نازک برای سوزاندن، حصارکشی و غیره، به‌خصوص برای درختان فندق و شاه بلوط معمول بود، اما برای درختان توسکا، اوکالیپتوس، افرا، سپیدار و بید نیز اجرا می‌شد. بیشۀ حاصل را شاخه‌زاد۱ می‌گفتند. قدمت شاخه‌زاد برخی از جنگل‌های بریتانیا، مانند جنگل اپینگ۲ در نزدیکی لندن، به قرون وسطا برمی‌گردد.</p>coppice (copse)
[[پرونده: 41066100.jpg | بندانگشتی|هَرَس جنگل]]<p>هرس کامل درخت‌زاری که در آن درختان را از نزدیکی سطح زمین، و در فواصل زمانی منظم، معمولاً هر سه تا بیست سال، قطع می‌کنند تا به رشد پاجوش و اندام‌های هوایی از پایه کمک کنند. این شکلِ جنگل‌‌کاری زمانی در اروپا به‌منظور تولید مقادیر فراوانی شاخه‌های نازک برای سوزاندن، حصارکشی و غیره، به‌خصوص برای درختان فندق و شاه بلوط معمول بود، اما برای درختان توسکا، اوکالیپتوس، افرا، سپیدار و بید نیز اجرا می‌شد. بیشۀ حاصل را شاخه‌زاد<ref>coppice (copse)</ref> می‌گفتند. قدمت شاخه‌زاد برخی از جنگل‌های بریتانیا، مانند جنگل اپینگ<ref>Epping Forest</ref> در نزدیکی لندن، به قرون وسطا برمی‌گردد.</p>
Epping Forest
 


<br><!--41066100-->
<br><!--41066100-->
----
[[رده:صنایع غذایی و کشاورزی، تغذیه]]
[[رده:صنایع غذایی و کشاورزی، تغذیه]]
[[رده:کشاورزی]]
[[رده:کشاورزی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۴ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۰۹:۱۳

هَرَس جنگل (coppicing)

هَرَس جنگل

هرس کامل درخت‌زاری که در آن درختان را از نزدیکی سطح زمین، و در فواصل زمانی منظم، معمولاً هر سه تا بیست سال، قطع می‌کنند تا به رشد پاجوش و اندام‌های هوایی از پایه کمک کنند. این شکلِ جنگل‌‌کاری زمانی در اروپا به‌منظور تولید مقادیر فراوانی شاخه‌های نازک برای سوزاندن، حصارکشی و غیره، به‌خصوص برای درختان فندق و شاه بلوط معمول بود، اما برای درختان توسکا، اوکالیپتوس، افرا، سپیدار و بید نیز اجرا می‌شد. بیشۀ حاصل را شاخه‌زاد[۱] می‌گفتند. قدمت شاخه‌زاد برخی از جنگل‌های بریتانیا، مانند جنگل اپینگ[۲] در نزدیکی لندن، به قرون وسطا برمی‌گردد.




  1. coppice (copse)
  2. Epping Forest